FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Christmas Around the World Quizzes, Trivia and Puzzles
Christmas Around the World Quizzes, Trivia

Christmas Around the World Trivia

Christmas Around the World Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Christmas

Fun Trivia
25 quizzes and 265 trivia questions.
1.
  Australian Christmas Fun   top quiz  
Collection Quiz
 15 Qns
When Christmas is in the summer, traditions based on the northern hemisphere often need some modification. Can you recognise which of these commonly form part of an Aussie Christmas while avoiding those that definitely do NOT do so?
Average, 15 Qns, looney_tunes, Dec 19 23
Average
looney_tunes editor
Dec 19 23
333 plays
2.
  Christmas Fun with No Worries   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Join the No Worries team in exploring Christmas gifts and traditions around the world, past and present.
Tough, 10 Qns, pitegny, Dec 21 23
Tough
pitegny gold member
Dec 21 23
296 plays
3.
Its Christmas Everywhere
  It's Christmas Everywhere   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Christmas is celebrated world-over but not everyone celebrates in the way seen in many Christmas cards. Here are some unusual ways to enjoy (or fear) Christmas from around the world.
Average, 10 Qns, Tizzabelle, Dec 19 17
Average
Tizzabelle gold member
Dec 19 17
2784 plays
4.
Gather Around the Christmas Tree
  Gather Around the Christmas Tree   best quiz  
Photo Quiz
 15 Qns
Join the editors and admins around the Fun Trivia Christmas tree, as we regale you with Christmas traditions from around the world.
Average, 15 Qns, jmorrow, Jan 12 19
Average
jmorrow editor
Jan 12 19
751 plays
5.
A SubTropical Australian Christmas
  A Sub-Tropical Australian Christmas   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
With the European colonisation of Australia, the winter traditions of a northern hemisphere Christmas took hold. Over the years some of these traditions have been displaced by our own newer Australian Christmas traditions.
Average, 10 Qns, 1nn1, Sep 19 23
Average
1nn1 gold member
Sep 19 23
677 plays
6.
Christmas Traditions Around the World
  Christmas Traditions Around the World   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Let's take a look at some of the older Christmas traditions from different countries. Some of these may no longer be practiced, but they were at one time!
Average, 10 Qns, skunkee, Dec 02 23
Average
skunkee editor
Dec 02 23
3297 plays
7.
  The Warm Glow of Many Phoenix Rising Christmases   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Christmas is not just snowmen and egg-nog. Phoenix Rising members are spread out all over the globe. Here are a few christmas traditions in our respective parts of the world.
Average, 10 Qns, 1nn1, Dec 19 16
Average
1nn1 gold member
1173 plays
8.
  The Seasons of Christmas   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Christmas season is observed in many different ways throughout the world. How much do you know about the history and customs of this wonderful time of year?
Easier, 10 Qns, Coonielady, Dec 19 17
Easier
Coonielady
Dec 19 17
2902 plays
9.
Christmas Unwrapped
  Christmas Unwrapped   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Across the world and the ages, Christmas has been associated with more than just religion, merriment and goodwill. But how much do you really know about the history of Christmas? Let's play and find out.
Tough, 10 Qns, poshprice, Apr 16 17
Tough
poshprice
729 plays
10.
The Magic of Christmas
  The Magic of Christmas    
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz takes a look at different Christmas traditions from around the world, all of which add to the magic of the season.
Tough, 10 Qns, zorba_scank, Dec 31 14
Tough
zorba_scank gold member
858 plays
trivia question Quick Question
A "stollen" is a German variety of which Christmas sweet treat?

From Quiz "Christmas Foods From Around the World"




11.
  Christmas Trees Around The World   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The use of decorated Christmas trees to celebrate Christmas is almost universal in the Christian World. Let's have a look at the history and different approaches different cultures have embraced the Christmas tree.
Average, 10 Qns, 1nn1, Dec 21 21
Average
1nn1 gold member
Dec 21 21
927 plays
12.
  Merry Christmas from Around the World!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
How many languages can you wish people a Merry Christmas and a Happy New Year in? Guess the language from the following multiple choice questions and excuse some translations, they've got an Aussie slant!
Average, 15 Qns, Engadine, Oct 18 17
Average
Engadine
Oct 18 17
6603 plays
13.
  Christmas Trivia Here and There   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some random Christmas traditions, history, and celebrations in a variety of places around the world! You maybe could guess what you don't know. Timed or Untimed Quiz mode is recommended for more interactive holiday fun.
Average, 10 Qns, gracious1, Dec 30 21
Average
gracious1 gold member
Dec 30 21
322 plays
14.
  Merry Christmas   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Christmas greetings from around the world. Many of these greetings are spoken in more than one country. I'm not a linguist, so if my sources for some of these greetings are incorrect please let me know.
Average, 10 Qns, minch, Aug 21 18
Average
minch gold member
Aug 21 18
9416 plays
15.
  Scrambled Eggheads Christmas Chuckles   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is our gift to you for Christmas - laughter topped with information - with a quiz on beliefs, mishaps, movies or sayings from around the world relating to the Festive Season.
Tough, 10 Qns, Creedy, Dec 01 10
Tough
Creedy gold member
1824 plays
16.
  Christmas Day- The Aussie Way    
Multiple Choice
 10 Qns
Australians celebrate Christmas in summer, so there's no snow, no crackling fires (unless it's a BBQ) and Santa rides a surfboard instead of a sleigh. Come and sample a taste of Christmas Day- the Aussie way.
Average, 10 Qns, leith90, Jun 29 10
Average
leith90 gold member
1323 plays
17.
  Holiday Characters From Around the World   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There are many ways to celebrate the holiday season and many characters other than Santa. Here are some of these interesting holiday legends. Ho ho ho, how many will you know?
Average, 10 Qns, dcpddc478, Dec 14 10
Average
dcpddc478
1728 plays
18.
  All Things Christmas    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on both the religious and secular festivities of the world's biggest birthday party.
Average, 10 Qns, Fiachra, May 09 12
Average
Fiachra
5894 plays
19.
  International Christmas   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some Christmas or Christmas-related things from where we live - The Internationals.
Average, 10 Qns, Upstart3, Dec 16 15
Average
Upstart3 gold member
746 plays
20.
  Christmas Foods From Around the World    
Multiple Choice
 10 Qns
Holiday foods around the world vary greatly. Here is a quiz to whet your appetite for some of the holiday foods eaten by cultures other than your own.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Dec 27 16
Average
dcpddc478
1884 plays
21.
  Polish Christmas Traditions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I have been learning Polish for four months and it is not easy. However, I did enjoy learning about Polish Christmas traditions, and I hope that you will too.
Tough, 10 Qns, Briseis, Feb 14 10
Tough
Briseis
1227 plays
22.
  Christmas South of the Border    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's travel south of the border to Central and South America and experience some new Christmas traditions.
Average, 10 Qns, unterkircher, Oct 24 16
Average
unterkircher
432 plays
23.
  A Swedish Christmas    
Multiple Choice
 10 Qns
Christmas is the most important holiday for many people. Here is a quiz about how it is celebrated in Sweden.
Tough, 10 Qns, shy_girl_m, Jan 10 19
Tough
shy_girl_m
Jan 10 19
902 plays
24.
  Christmas Cookies of the World    
Multiple Choice
 10 Qns
What could be nicer than a plate of fresh-baked Christmas cookies?
Average, 10 Qns, SBH, Mar 02 24
Average
SBH
Mar 02 24
1140 plays
25.
  It's Christmas All Over The World    
Multiple Choice
 10 Qns
Yuletide season would be the most anticipated time of the year not only for me but for most of the people around the world. So as early as now, let me be the one to greet you, "Happy Holidays."
Average, 10 Qns, rohnald, Mar 04 15
Average
rohnald
671 plays

Christmas Around the World Trivia Questions

1. 25 December is Christmas Day in Australia, which is at the height of summer. Some Australians from the northern hemisphere therefore decided to celebrate Christmas in which Australian winter month?

From Quiz
International Christmas

Answer: July

As the seasons are reversed in the southern hemisphere, "Christmas in July" or midwinter events are held and are becoming very popular. "Christmas in July" has been celebrated in Australia since 2009. July is one of the coldest months in Australia. (Question by bubbatom1)

2. The Philippines' main symbol for Christmas is the lantern or what is locally known as "Parol". What province in the country is known for creating giant lanterns.

From Quiz It's Christmas All Over The World

Answer: Pampanga

Particularly, San Fernando in Pampanga boasts of the production of giant lanterns. The province also holds the annual "Giant Lantern Festival" being joined by the whole province.

3. On which date do Roman Catholic and most Protestant churches celebrate Christmas Day?

From Quiz The Seasons of Christmas

Answer: December 25

Some Eastern Christian religions use the older Julian calendar and celebrate Christmas on January 6 or 7, but the December 25 celebration is most widely used. The Bible does not state the exact date of Jesus's birth and there are many theories on the choice of date. Some believe it was chosen to coincide with early Roman solstice celebrations, while others believe its origin to be nine months after the Annunciation.

4. In most South American homes a "presepio" will be displayed during the Christmas season. What specifically does the "presepio" represent?

From Quiz Christmas South of the Border

Answer: The birth of the Christ child

The presepio is a nativity scene or a crèche. It usually includes figurines of Joseph, Mary, baby Jesus, the shepherds, and the wise men arranged in a replica of the stable. Nativity scenes are used throughout the world during the Christmas season.

5. In 2008, one German man, Willy Thevessen, saw an advertisement on television showing people disposing of their old Christmas trees by throwing them out of their windows. What happened to Willy when he attempted to emulate this?

From Quiz Scrambled Eggheads Christmas Chuckles

Answer: He got tangled in the tree and fell out the window with it

I think Willy had partaken of a little too much Christmas cheer if you ask me. Police remarked afterwards, completely dead-pan, that Mr Thevessen was taken to hospital with head injuries and that this was not the most sensible way to dispose of old Christmas trees. That's what I call an understatement and a half. The tree, it seems, successfully recovered from its unexpected flight in space, and later commenced its new career as wood chip. (Question and additional information supplied by Creedy)

6. A "stollen" is a German variety of which Christmas sweet treat?

From Quiz Christmas Foods From Around the World

Answer: Fruit cake

Stollen is a loaf-shaped, frosted, German version of a fruitcake. Stollen was first mentioned in 15th century writings but has been being made for much longer than that. The cake itself contains very little sugar; the sweetness of the stollen comes from the candied fruit that is added.

7. Here in Australia we don't deck the halls with boughs of holly, we're more likely to deck the (garden) sheds with something else. According to the song, what do we use?

From Quiz Christmas Day- The Aussie Way

Answer: Boughs of wattle

There are two versions of the song "Deck the Sheds" that I could find and one uses boughs of Australia's floral emblem to decorate the husband's retreat. The other version of the song uses bits of wattle. After Christmas the shed is likely to be hidden by a teetering mountain of empty tinnies. There's probably so many redbacks in the shed that you really don't want any adorning the outside of it as well. "Deck the sheds with boughs of wattle Ripper, b****y, bewdy, bonza, mate Slice the cake and tip the bottle Ripper, b****y, bewdy, bonza, mate" (from "Deck the Sheds")

8. At what time on the 24th December do the Polish eat their special festive meal?

From Quiz Polish Christmas Traditions

Answer: When the first star appears in the sky

This special meal is called Wigilia, and traditionally the Polish don't eat very much earlier in the day. Fortunately, night falls early in Poland in the winter, so the first star appears at around 4 p.m. The Poles call this "little star" or "Gwiazdka," in remembrance of the star of Bethlehem.

9. On which date does one celebrate Christmas in Sweden?

From Quiz A Swedish Christmas

Answer: December 24

In Sweden all Christmas celebrations take place on Christmas Eve. Then the presents are opened and the Christmas dinner is eaten and every other thing that one might do to celebrate the birth of Christ is done.

10. Sablés, the French equivalent of shortbread, are named for their texture, which resembles ...?

From Quiz Christmas Cookies of the World

Answer: Sand

They're unusual because instead of creaming butter with sugar first, they require creaming butter with flour.

11. What plant is traditionally used to 'deck the halls'?

From Quiz All Things Christmas

Answer: Holly

This tradition goes all the way back to Roman times, when the Romans used holly wreaths to honour Saturn. To avoid persecution the early Christians also used the holly, today it is a Christian symbol. Of course, holly was also a Druidic symbol, with its evergreen leaves and red berries it was said to keep the earth beautiful until spring.

12. Gesëende Kersfees en 'n gelukkige nuwe jaar

From Quiz Merry Christmas from Around the World!

Answer: Afrikaans

Christmas in South Africa is during their summer holidays, not unlike Australia, with glorious sunny days spent at the beach or the river or sometimes camping in the mountains!

13. In the days leading up to Christmas, the city of Oaxaca in Mexico holds an event called "The Event of the Radishes". What do you think this is?

From Quiz Christmas Fun with No Worries

Answer: A vegetable carving event

The radishes used are grown specifically for this event and are full of chemicals to enhance their size. Once carved, they only last a few hours. Some of the things carved range from nativity scenes to monsters. Thousands of visitors come to see the carvings and witness the fun. Question supplied by Fifiscot

14. A great tradition in the UK is to watch the live broadcast of the Christmas Eve service from King's College Chapel, Cambridge, which takes the form of a "Festival of Nine Lessons and Carols". Which carol always begins this service?

From Quiz International Christmas

Answer: Once in Royal David's City

You know Christmas is coming when you can sit down with a glass of port and a mince pie to watch "Carols from King's". The Choir of King's College was founded in the fifteenth century under Henry VI and nowadays consists of sixteen boys between nine and thirteen years of age, plus fourteen male undergraduates. The service began in 1918 as an attempt to freshen up Anglican worship and was first broadcast in 1928. "Once in Royal David's City" has begun the service at King's since 1919, sung as a processional. Its words come from a poem by an Irish hymn writer and later a bishop's wife called Cecil Frances Alexander and were set to music by the English organist Henry Gauntlett. (Question by Upstart3)

15. On average, more than 80,000 people in the United Kingdom require hospital treatment over the Christmas festive period. During Christmas 1997, eight people cracked their skull while doing what?

From Quiz Scrambled Eggheads Christmas Chuckles

Answer: Throwing up in the toilet

Eight different people imbibed a bit too heavily in 1997, and while being sick in the toilet, they fell asleep, toppled over and cracked their skull. Other injuries that have occurred over Christmas have included people dying after testing if a 9v battery worked on their tongue, eating Christmas decorations which they thought were made of chocolate and breaking arms after pulling Christmas crackers a little too hard. Please remember to unplug your fairy lights before watering your Christmas tree this year, otherwise you may join Santa up the chimney! (Question and additional information supplied by Plodd)

16. In the Czech Republic what kind of smelly soup is usually eaten on Christmas Eve?

From Quiz Christmas Foods From Around the World

Answer: Fish

Fish soup, usually made of carp, is eaten on Christmas Eve along with potato salad. Gingerbreads and cookies are consumed throughout the holiday and exchanged with friends and neighbors.

17. "Dashing through the bush In a rusty Holden Ute Kicking up the dust Esky in the boot". (From "Aussie Jingle Bells") If you managed to have a Captain Cook into an Aussie's esky, what are you most likely to find?

From Quiz Christmas Day- The Aussie Way

Answer: Cold tinnies of the amber fluid

The most common item found in many Australian eskies is a collection of cold tinnies and maybe some wine for the Missus. Because Christmas just doesn't feel like Christmas unless you crack a few coldies of the amber fluid (not that any Aussie worth his salt needs an excuse). The only trouble with the song "Aussie Jingle Bells" is that a Ute doesn't have a boot! "He always seems to make it and he's full of Christmas cheer For when he's finally landed, he's guaranteed a beer. He leaves behind his presents with a cheery ho ho smile Then they pour him back upon his sled and off he roars in style. Now someone once asked him if he'd ever lived in fear, of ever being caught one day, drunk in charge of deer. He gave a little chuckle with a twinkle in his eye, "You may have cops with bags down here but none of them can fly"." (From "Christmas in the Alice")

18. How do you wish someone a Happy Christmas in Polish?

From Quiz Polish Christmas Traditions

Answer: Wesolych Swiat

"Poniedzialek" is Monday, "Co Slychac" means "How are you?" and "Dziekuje" is "Thank You".

19. Petticoat tails are ...?

From Quiz Christmas Cookies of the World

Answer: Scottish shortbread

They may be named for their shape, wedges cut from a round pan.

20. When 'the halls are decked', treat yourself to a glass of mulled wine. What does mulled mean?

From Quiz All Things Christmas

Answer: Heated & spiced

Mulled wine in medieval times was called 'hipocris' or 'ypocras' after Hippocrates. It was believed to be healthy and good for you. Why argue with that tradition?

21. In which language is this greeting 'Froehliche Weihnachten'?

From Quiz Merry Christmas

Answer: German

22. After escaping "religious persecution" in England and sailing to Massachusetts, how do you think the Pilgrims celebrated?

From Quiz Christmas Fun with No Worries

Answer: They didn't - they held Christmas in contempt

The Puritans held Christmas in contempt. They kept schools and shops open churches closed and called it "Foolstide"! They were following the lead of Oliver Cromwell (who overthrew King Charles I). He had decreed that December 25 should be a day of fasting and humiliation so the English could account for their sins. In Massachusetts, the Bay Colony decreed that anyone caught celebrating was subject to a 5-shilling fine! Now there's the Christmas spirit! Question supplied by Fifiscot

23. Nativity plays really took off in 13th century Europe. Which saint associated with animals and peace was responsible?

From Quiz Christmas Trivia Here and There

Answer: St. Francis of Assisi

One of the oldest Christmastime traditions is the Nativity play. St. Francis of Assisi assembled a Nativity scene outside of his church in A.D. 1223. While Nativity scenes or crèches had been around since the 10th century, this one turned into an event accompanied by a children's choir. The spectacle was repeated, and with each passing year grew more and more elaborate, with singing and various vignettes being acted out, all of which drew ever increasing crowds of viewers. Eventually, such plays spread throughout Europe and became standard Christmas fare. In Mexico, France, Italy, and Germany (and many other places), Nativity plays are held outdoors, in public streets.

24. The ritual of Christmas trees was introduced into Britain at a Christmas party for children by a German-born royal. Who was this person?

From Quiz Christmas Trees Around The World

Answer: Charlotte of Mecklenburg-Strelitz, wife of George III

In the House of Hanover, George III's German-born wife, Charlotte of Mecklenburg-Strelitz introduced a decorated Christmas tree at a children's Christmas party in 1800. This became a tradition in the royal family and when Victoria married German-born Albert, this custom became more widespread. First wealthier upper and middle class families started the custom. The spread of the custom to most other families was reported to have been caused by an 1858 newspaper article which stated every German family had a tree at Christmas.

25. The Durango and Silverton Narrow Gauge Railroad in Colorado runs a special trip during the holiday season that re-enacts which popular book and movie?

From Quiz The Warm Glow of Many Phoenix Rising Christmases

Answer: The Polar Express

From late November until early January the railroad offers an excursion that re-enacts "The Polar Express". The railroad uses steam engines like the ones used in the late 1800s mining country of the Colorado Rocky Mountains so it looks just like the train in the movie. The story is read on the way to the North Pole and Santa visits the passengers on the way back. Children are even encouraged to wear pajamas to enhance the experience. The railroad also provides a Christmas Tree Train excursion that allows you to take the train into the forest and cut down your own tree then take it out on the train. The trip follows the normal Cascade Canyon Train but you stop to get your tree. This question was created by Phoenix Rising team member tazman6619.

26. One of the traditions during Christmas Eve in Argentina is the "globos". What are "globos"?

From Quiz It's Christmas All Over The World

Answer: paper decorations with a light inside

Globos are like the Chinese lanterns. Argentinians let these float in the sky. The sky is filled with them on Christmas Eve after midnight.

27. In the Anglican, Catholic and Lutheran churches, what is the name of the season that begins four Sundays before Christmas Day and ends on Christmas Eve?

From Quiz The Seasons of Christmas

Answer: Advent

The season of Advent is observed in the Catholic and many Protestant denominations as a time of waiting and preparing for the birth of Jesus. For some Christians, Advent is a time of reflection and sacrifice, and decorating, Christmas carols and other festivities are delayed until Christmas Eve. Other traditions observe the beginning of the Christmas season around the end of November (Thanksgiving in the US) and ending on December 25.

28. Brazilian children put out what items hoping Papa Noel will fill them with presents?

From Quiz Christmas South of the Border

Answer: Shoes

Even though it is very hot in Brazil at this time of the year, Papa Noel wears the typical red suit and boots and has a beard.

29. For many years the peoples of one country have hidden their brooms on Christmas Eve. Do you know which country practices this strange custom?

From Quiz Scrambled Eggheads Christmas Chuckles

Answer: Norway

The Christmas Tradition of Broom Hiding: It sounds far fetched but for many years people in Norway have hidden their brooms on Christmas Eve night. It is not certain when in history the tradition began but the belief is that in olden days people in Norway believed Christmas Eve was a time when evil spirits and witches came out to play and would steal brooms from people's houses to travel on. (Question and additional information supplied by moonraker2)

30. Cesnica is a Christmas bread eaten in Serbia. What object is inserted into the dough before it is baked?

From Quiz Christmas Foods From Around the World

Answer: Silver coin

A silver coin is placed in the dough and then it is baked. At Christmas dinner this round loaf of bread is held by the family and turned around three times counterclockwise. The loaf of bread is then broken off among the family members. The person who finds the silver coin in their bread is believed to have wonderful luck in the coming year.

This is category 24420
Last Updated Jun 22 2024 5:56 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.