Quiz about Merry Christmas from Around the World
Quiz about Merry Christmas from Around the World

Merry Christmas from Around the World! Quiz


How many languages can you wish people a Merry Christmas and a Happy New Year in? Guess the language from the following multiple choice questions and excuse some translations, they've got an Aussie slant!

A multiple-choice quiz by Engadine. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Christmas
  8. »
  9. Christmas Around the World

Author
Engadine
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,675
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
6488
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (8/15), JaneMarple (10/15), Reamar42 (15/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Gesëende Kersfees en 'n gelukkige nuwe jaar Hint

Afrikaans
Alsatian
Albanian
Australian

2. Which of these languages is this greeting in? Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i Novim Godom Hint

Russian
Ruman
Rapa-Nui
Rastafarian

3. Nollaig chridheil agus Bliadhna mhath ur Hint

Swedish
Swahili
Swiss
Scots Gaelic

4. Selamat Hari Natal Selamat Tahum Baru Hint

Indonesian
Icelandic
Iranian
Irish Gaelic

5. Nadolig Llawen a Blwyddyn Newydd Dda Hint

Welsh
Warlpiri
West Indian
Wesleyan

6. Glædelig Jul og godt nytar Hint

Dutch
Danish
Dinka
Dilli

7. Joyeux Noel et une nouvelle année heureuse Hint

Finnish
Fijian
Flemish
French

8. Tchestita Koleda i Shtastliva Nova Godina Hint

Breton
Blackfoot
Belgian
Bulgarian

9. Feliz Navidad y un Feliz Año Nuevo Hint

Spanish
Samoan
Sardinian
Serbian

10. Fröhliche Weihnachten und ein glückliches neues Jahr Hint

Greek
Georgian
Gaelic
German

11. Sung Tan Chuk Ha Hint

Kurdish
Korean
Kenyan
Kashmiri

12. Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto Hint

Jewish
Jordanian
Japanese
Jersey

13. Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar Hint

Danish
Dutch
Danke
Dehlian

14. Craciun fericit si un An Nou fericit Hint

Romanian
Raratongan
Russian
Rhodesian

15. Mele Kalikimaka ame Hauoli Makahiki Hou Hint

Hungarian
Hindi
Hebrew
Hawaiian


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Gesëende Kersfees en 'n gelukkige nuwe jaar

Answer: Afrikaans

Christmas in South Africa is during their summer holidays, not unlike Australia, with glorious sunny days spent at the beach or the river or sometimes camping in the mountains!
2. Which of these languages is this greeting in? Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i Novim Godom

Answer: Russian

A traditional Russian Christmas involves very special prayers and the people fast!
3. Nollaig chridheil agus Bliadhna mhath ur

Answer: Scots Gaelic

The Scots have their big celebration on New Years Day, 'Hogmanay', as such, Christmas in Scotland is a rather reserved celebration!
4. Selamat Hari Natal Selamat Tahum Baru

Answer: Indonesian

Seasons greetings from Indonesia!
5. Nadolig Llawen a Blwyddyn Newydd Dda

Answer: Welsh

Taffy making is a big part of a Welsh Christmas. The special chewy toffee is made from brown sugar and butter which is boiled and then 'pulled' to make a very glossy 'taffy'!
6. Glædelig Jul og godt nytar

Answer: Danish

A mischievous elf named 'Nisse' enjoys playing jokes on the Danes at Christmas and families leave him a bowl of rice pudding on Christmas Eve to keep in his good books!
7. Joyeux Noel et une nouvelle année heureuse

Answer: French

In France they used to celebrate the Twelve Days of Christmas with one long holiday - Twelfth Day, as they called it, fell on 5 January!
8. Tchestita Koleda i Shtastliva Nova Godina

Answer: Bulgarian

Christmas Eve is as important as Christmas Day in Bulgaria with a special dinner of at least twelve dishes which represent each month of the year.
9. Feliz Navidad y un Feliz Año Nuevo

Answer: Spanish

Most homes have a manger just like in a church and it is complete with all the figurines. Prior to Christmas, the family usually gathers around their manger to sing together.
10. Fröhliche Weihnachten und ein glückliches neues Jahr

Answer: German

The Christmas Tree as we know it originated in Germany. Trimming and lighting the tree was symbolistic of the tree of Paradise from the Garden of Eden!
11. Sung Tan Chuk Ha

Answer: Korean

Seasons greetings from Korea!
12. Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto

Answer: Japanese

Only a small percentage of Japanese people actually believe in Christ, but most Japanese people decorate their homes at Christmas. New Years Day is more the focus, they send 'nengajo' which are New Years cards instead of Christmas cards!
13. Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar

Answer: Dutch

In the Netherlands, St Nicholas, who travels from Spain by boat to Holland, leaves traditional sweets and gifts for the good children on Sinterklaas Eve (5 December) whilst his 'offsider', Black Peter, beats the bad children!
14. Craciun fericit si un An Nou fericit

Answer: Romanian

Carols form an important part of a Romanian Christmas but they are not just simple songs, they are meant as true prayers to God to hopefully give people the ability to survive everyday life!
15. Mele Kalikimaka ame Hauoli Makahiki Hou

Answer: Hawaiian

Seasons greetings from Hawaii.
Source: Author Engadine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 10 2023 : Guest 174: 8/15
Mar 10 2023 : JaneMarple: 10/15
Mar 10 2023 : Reamar42: 15/15
Mar 10 2023 : TropRock: 14/15
Mar 10 2023 : sieska: 15/15
Mar 10 2023 : marianjoy: 14/15
Mar 10 2023 : LilyMortis: 15/15
Mar 10 2023 : allboys6: 6/15
Mar 10 2023 : KenX: 12/15

Score Distribution

quiz
3/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us