Quiz about Merry Christmas
Quiz about Merry Christmas

Merry Christmas Trivia Quiz


Christmas greetings from around the world. Many of these greetings are spoken in more than one country. I'm not a linguist, so if my sources for some of these greetings are incorrect please let me know.

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Christmas
  8. »
  9. Christmas Around the World

Author
minch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,931
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
9333
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Dagny1 (10/10), quizzer74 (9/10), Brooklyn1447 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Buon Natale' is the Christmas greeting in which of these countries? Hint

Spain
Italy
France
Greece

2. In which language is this greeting 'Froehliche Weihnachten'?

Answer: (One Word)
3. 'Sretan Bozic' is the greeting you will hear in Bosnia and Croatia. True or False?

True
False

4. 'Feliz Navidad' is the holiday greeting in which one of the three major North American countries?

Answer: (One Word)
5. In which country will you hear this greeting 'Zalig Kerstfeest'? Hint

Austria
Belgium
Hungary
Poland

6. 'Boas Festas' is what they say in which of these countries? Hint

Portugal
Hungary
Ireland
Turkey

7. 'Joyeux Noel' is what you will hear in several countries around the world. What language is this phrase?

Answer: (One Word)
8. 'Hyvaa Joulua' is the greeting you will hear in which of these countries? Hint

Finland
Russia
Norway
Netherlands

9. In which of these countries will you be wished 'God Jul'? Hint

Bosnia
Sweden
Switzerland
Portugal

10. Where will you be greeted with 'Mele Kalikimaka'?

Answer: (One Word - On an island)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Buon Natale' is the Christmas greeting in which of these countries?

Answer: Italy

2. In which language is this greeting 'Froehliche Weihnachten'?

Answer: German

3. 'Sretan Bozic' is the greeting you will hear in Bosnia and Croatia. True or False?

Answer: True

4. 'Feliz Navidad' is the holiday greeting in which one of the three major North American countries?

Answer: Mexico

5. In which country will you hear this greeting 'Zalig Kerstfeest'?

Answer: Belgium

6. 'Boas Festas' is what they say in which of these countries?

Answer: Portugal

7. 'Joyeux Noel' is what you will hear in several countries around the world. What language is this phrase?

Answer: French

8. 'Hyvaa Joulua' is the greeting you will hear in which of these countries?

Answer: Finland

9. In which of these countries will you be wished 'God Jul'?

Answer: Sweden

You also hear it in Denmark.
10. Where will you be greeted with 'Mele Kalikimaka'?

Answer: Hawaii

Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Dagny1: 10/10
Jan 12 2023 : quizzer74: 9/10
Jan 11 2023 : Brooklyn1447: 8/10
Jan 10 2023 : Guest 91: 4/10
Jan 03 2023 : Guest 194: 8/10
Dec 30 2022 : garydart: 8/10
Dec 30 2022 : Guest 83: 3/10
Dec 24 2022 : Richard27: 9/10
Dec 24 2022 : Guest 106: 1/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us