FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 US Law Quizzes, Trivia and Puzzles
 US Law Quizzes, Trivia

U.S. Law Trivia

U.S. Law Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. The Law

Fun Trivia
Lawyers, judges, attorneys of all kinds. These quizzes are aimed at the U.S. legal system.
170 U.S. Law quizzes and 2,380 U.S. Law trivia questions.
1.
  The Mother of Exiles    
Multiple Choice
 10 Qns
By the early 1600's immigrants began arriving from northern and western Europe. Immigration has been at the forefront of American policy ever since. This quiz is about the history of American immigration from the 18th to the 19th centuries.
Average, 10 Qns, ncterp, Jul 18 24
Average
ncterp gold member
Jul 18 24
84 plays
2.
Santa Clauses
  Santa Clauses   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
General Legal Terms (U.S.)
Who knew that dealing with the jolly, red-cheeked man would require so much paperwork? Here are some Santa "clauses" you never thought you'd get for Christmas. (Questions based on U.S. law.)
Easier, 10 Qns, trident, Jan 23 24
Easier
trident editor
Jan 23 24
407 plays
3.
  U.S. Unincorporated Business Organizations   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Learn about the five main types of unincorporated business organizations in the United States and how they are different.
Tough, 15 Qns, skylarb, Jun 13 24
Tough
skylarb
Jun 13 24
72 plays
4.
  Surrogacy in U.S. Law   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz explores the controversial issues of surrogacy/surrogate motherhood in the U.S., and the ever-changing body of law surrounding them. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Apr 01 24
Average
Lpez
Apr 01 24
96 plays
5.
  Wanna Be a Lawyer?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see if you recognize these lawyer terms. Good luck with it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 04 23
Average
Nightmare gold member
Feb 04 23
4300 plays
6.
  Basics of Real Estate   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz may be considered as something along the lines of 'real estate for dummies', as it just goes over some basics. Good luck!
Average, 10 Qns, thejazzkickazz, Jun 09 07
Average
thejazzkickazz gold member
2797 plays
7.
  U.S. Federal Partnership Tax Law    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz touches on basic concepts of U.S. federal tax law as applicable to a specific business entity: the partnership. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Apr 24 23
Average
Lpez
Apr 24 23
50 plays
8.
  U.S. Commercial Law: Negotiable Instruments    
Multiple Choice
 10 Qns
Article 3 of the Uniform Commercial Code (U.C.C.), the model commercial law that has been generally adopted in most U.S. states, governs negotiable instruments. This quiz covers some concepts found in Article 3. Good luck!
Tough, 10 Qns, Lpez, Jun 16 23
Tough
Lpez
Jun 16 23
56 plays
9.
  Acts   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Even though the US president's role is in the executive, the holders of the office are often associated with the acts they signed into federal law. Here are ten such acts - match them to the president who enacted them!
Average, 10 Qns, WesleyCrusher, Jan 28 19
Average
WesleyCrusher editor
Jan 28 19
341 plays
10.
  The Anatomy of a Civil Lawsuit (U.S.)    
Multiple Choice
 15 Qns
See how well you know the inside story of a civil lawsuit. The answers will be specific to United States civil procedure.
Average, 15 Qns, lfhaines, Apr 13 23
Average
lfhaines
Apr 13 23
2327 plays
trivia question Quick Question
How would ouzo be classified by the ATF?

From Quiz "Don't Mess With the ATF"




11.
  Significant Sports Law Cases   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I am passionate about both sports and the law, so it made sense to combine these two fields in this quiz. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, chessart, Apr 14 23
Average
chessart gold member
Apr 14 23
365 plays
12.
  Arizona: Law and Order 1912-2012   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The wild west days of the territory of Arizona may be gone, but the state of Arizona has had its share of interesting court cases, arrests and law men and women. Let's visit some of the legal highlights of Arizona's first century as a state.
Average, 10 Qns, PDAZ, Apr 14 23
Average
PDAZ gold member
Apr 14 23
498 plays
13.
  Operation Motive    
Multiple Choice
 10 Qns
The concept of motive is an essential one to know in the practice of law. This quiz explores what motive is and some cases where motive was an important element of the court's decisions. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Jun 10 22
Average
Lpez
Jun 10 22
273 plays
14.
  The Law Really Is an Ass, Mr Dickens   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Here are a few laws still on the books in America from a time when these laws were considered necessary. Why, I'm not sure. So settle yourself down and be prepared for a chuckle or two while court is in session.
Tough, 15 Qns, Creedy, Nov 02 09
Tough
Creedy gold member
972 plays
15.
  The Impossible Life of a Litigator    
Multiple Choice
 10 Qns
Television shows love showing lawyers in trial every week. Most litigators will tell you that is not true. This quiz deals with what litigators actually spend their time doing. The Federal Rules of Civil Procedure will apply.
Average, 10 Qns, dawgfan1995, Feb 13 12
Average
dawgfan1995
1738 plays
16.
  A Promised Land    
Multiple Choice
 10 Qns
President Obama titled his 2020 memoir as a reference to his country, which for many represents "a promised land". This quiz explores visa options available for those who wish to enter the U.S. based on USCIS guidelines updated in 2021. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, Apr 28 21
Average
Lpez
Apr 28 21
129 plays
17.
  Ten Tough Legal Terms #2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The terms (but nothing else!) are taken from legal briefs filed by the author. Enjoy them here pro bono.
Difficult, 10 Qns, ignotus, Nov 25 08
Difficult
ignotus
2612 plays
18.
  Memorable Trials, Part Two    
Multiple Choice
 10 Qns
My second quiz on memorable trials in United States history.
Average, 10 Qns, chessart, Apr 14 23
Average
chessart gold member
Apr 14 23
557 plays
19.
  Ten Tough Legal Terms #1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ten legal terms: choose the most appropriate evocative comment . . . in ascending order of difficulty.
Difficult, 10 Qns, ignotus, Jul 17 15
Difficult
ignotus
2391 plays
20.
  Decide the Case    
Multiple Choice
 10 Qns
Which answer most closely matches the scenario? Remember to make sure you read the scenario very carefully before responding. If no jurisdiction is given, assume that the answer is based on common law principles.
Tough, 10 Qns, calsig31, Nov 17 05
Tough
calsig31
1122 plays
21.
  Johnny Depp's 2022 Defamation Trial    
Multiple Choice
 10 Qns
In 2022, Johnny Depp was involved in a high-profile defamation trial against his former wife. In this quiz, we will look at the characters and storylines involved in the case.
Average, 10 Qns, jbooker8, Apr 12 23
Average
jbooker8 gold member
Apr 12 23
117 plays
22.
  Lawyer Ethics    
Multiple Choice
 10 Qns
Most people know that lawyers are required to follow ethical standards, but not everyone knows the details. Try your hand!
Average, 10 Qns, lfhaines, Apr 13 23
Average
lfhaines
Apr 13 23
4166 plays
23.
  Famous Libel Trials    
Multiple Choice
 10 Qns
The right of free speech is an important right, but so is the right of a citizen to not have his reputation ruined by false allegations. See how these conflicting rights compete with each other in some famous libel cases.
Average, 10 Qns, chessart, Mar 22 10
Average
chessart gold member
510 plays
24.
  New York City Civil Servants    
Multiple Choice
 10 Qns
I am one the thousands of people who work for the Big Apple. Here's a little quiz about us.
Average, 10 Qns, emtreidy, Apr 13 23
Average
emtreidy
Apr 13 23
665 plays
25.
  Legally and Civilly Yours    
Multiple Choice
 10 Qns
As it is my profession, this quiz deals with civil law in the U.S. The questions will be based on the "Federal Rules of Civil Procedure" and/or the Federal court system. Please assume the simplest of situations presented.
Average, 10 Qns, TemptressToo, Apr 14 23
Average
TemptressToo
Apr 14 23
643 plays
26.
  Insanity In Me    
Multiple Choice
 10 Qns
Not guilty by reason of insanity is a criminal defense that has been around for a while. Here are a few questions about this defense and some who have used it over the years.
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Aug 20 18
Average
Trivia_Fan54 gold member
Aug 20 18
259 plays
27.
  Divorce in New York State    
Multiple Choice
 10 Qns
New York State has many differences from most other states in its law regarding divorce. Here is a short, interesting ride through a tumultuous topic. All questions are based on New York State law.
Tough, 10 Qns, gordonis99, Sep 15 07
Tough
gordonis99
425 plays
28.
  Legal Definitions: Black's Law Dictionary    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz seeks definitions of legal words and phrases. All definitions are from Black's Law Dictionary, a standard legal reference in the United States.
Average, 10 Qns, john62450, Apr 14 23
Average
john62450 gold member
Apr 14 23
514 plays
29.
  Basic New York State Law   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the basics of New York State law and general principles which may be applicable throughout the United States.
Tough, 10 Qns, gordonis99, Oct 04 07
Tough
gordonis99
482 plays
30.
  UCC Filings (U.S.)    
Multiple Choice
 10 Qns
Uniform Commercial code filings, not many know what they are for... do you?
Average, 10 Qns, tiger_kristy, Feb 04 23
Average
tiger_kristy
Feb 04 23
351 plays
31.
  U.S. Proclamations and the Like    
Multiple Choice
 10 Qns
So you think you know these documents?
Average, 10 Qns, yugiboy, Apr 13 23
Average
yugiboy
Apr 13 23
1259 plays
32.
  Civil Liberties: The Civil War and Reconstruction    
Multiple Choice
 10 Qns
Congress and the president instituted more radical reforms during the Civil War era than any other period of American history. This quiz is about the judicial tumult that unfolded, and the various struggles of social groups to win their freedom.
Tough, 10 Qns, albert11, May 22 23
Tough
albert11 gold member
May 22 23
177 plays
33.
  Minnesota DWI    
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about Minnesota DWI law and police procedure. Hope you enjoy it (and learn a few things, too). Let's also hope you don't learn it "the hard way"!
Tough, 10 Qns, louie141, Apr 13 23
Tough
louie141
Apr 13 23
478 plays
34.
  Social Security in the United States    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz refers only to the United States Social Security system; do not confuse it with Supplemental Security Income (SSI) or Medicare. All references to benefits in the quiz refer to recurring monthly benefits.
Average, 10 Qns, MacThespian, Nov 04 14
Average
MacThespian
392 plays
35.
  U.S. Immigration in January 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
Immigration is a immense topic. This quiz will address a few questions regarding the immigration process.
Tough, 10 Qns, mcdede, Apr 27 09
Tough
mcdede
504 plays
36.
  I Fought The Law    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz covering notable Supreme Court and lower court cases where an individual or group fought the government and won.
Difficult, 10 Qns, Volumnius, Apr 13 23
Difficult
Volumnius
Apr 13 23
435 plays
37.
  Environmental Laws in the U.S.    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of environmental regulations in the United States.
Tough, 10 Qns, amyliz82, Apr 13 23
Tough
amyliz82
Apr 13 23
330 plays
38.
  Special Education Law in the United States    
Multiple Choice
 10 Qns
Special Education in the US has a short yet controversial history. This quiz contains questions that should interest anyone who works with students with disabilities: specialists, generalists, and parents.
Difficult, 10 Qns, tralfaz, Apr 13 23
Difficult
tralfaz
Apr 13 23
737 plays
39.
  American Judicial History    
Multiple Choice
 10 Qns
A moderately difficult selection of questions on American Constitutional Law, with a brief look at the history of the adversary process.
Difficult, 10 Qns, BronsonPinchot, Apr 13 23
Difficult
BronsonPinchot
Apr 13 23
1012 plays
40.
  U. S. Banking Regulations by the Letters    
Multiple Choice
 10 Qns
The world of banking has many alphabetical regulations. A few extras that are not alphabetical are thrown in the mix to make it a little more interesting.
Average, 10 Qns, lynnstigger, Apr 13 23
Average
lynnstigger
Apr 13 23
337 plays
Related Topics
  US Government [World] (850 quizzes)


U.S. Law Trivia Questions

1. Which subchapter in the U.S. Internal Revenue Code ("the Code") governs the taxation of partnerships at the federal level?

From Quiz
U.S. Federal Partnership Tax Law

Answer: Subchapter K

The Internal Revenue Code (often referred to by tax professionals as "the Code") governs tax law in the U.S. The statute is codified in Title 26 of the U.S. Code. The Code is rather comprehensive; it has sections on income tax, deductions, compensation, accounting methods, banking, trusts, and many other topics. The subchapter that applies to Partners and Partnerships is Subchapter K, and its sections are identified by the number 700. This means that whenever you see a section number like 701, 721, or 761, you know that it concerns partnerships and that such a section is contained in Subchapter K. The partnership is just one of the many business entities that one can create in the U.S., which is why the Code also covers other organizations. C Corporations (which are the typical corporations) are covered by Subchapter C, and S Corporations (a special type of corporation that is different from C corporations) are covered by Subchapter S.

2. Which former wife of Johnny Depp was involved in the 2022 defamation trial?

From Quiz Johnny Depp's 2022 Defamation Trial

Answer: Amber Heard

Amber Heard was involved in the trial. Heard accused Depp of physical and emotional abuse in a 2018 op-ed column she wrote. The accusations caused Depp to lose out on multiple roles and financial gains.

3. What was the name of the Congressional bill that Reconstruction Republicans hoped would provide persons of color with greater economic and educational opportunities?

From Quiz Civil Liberties: The Civil War and Reconstruction

Answer: Second Freedman's Bureau Bill

The Freedman's Bureau was established in 1865 by a Republican-led Congress in the aftermath of the Civil War to protect the rights that people of color had won when amendments 13-15 were written into law. Many southern states continued to restrict their rights despite the new amendments to the Constitution. The Second Freedman's Bureau Bill was vetoed by president Andrew Johnson, but a second version overrode his decision. Passing in 1866, it extended the work of the agency for two more years.

4. What percentage of people use the Insanity Defense during trial in the US?

From Quiz Insanity In Me

Answer: 1%

The Insanity Defense is used in a very small percentage of cases before the courts in the United States. When used, it is only successful about 26% of the time. However, when it is used, it typically creates a lot of public debate which may make it seem as though it is used more often.

5. Eight members of the 1919 Chicago White Sox baseball team were accused of conspiring to throw the 1919 World Series to the Cincinnati Reds. When the case was tried in federal court, what was the result?

From Quiz Significant Sports Law Cases

Answer: All eight were found not guilty

Since there was no law making throwing ballgames a crime, the players were charged with conspiring to defraud the public, and conspiring to injure the business of the American League and of Sox owner Charles Comiskey. The case fell apart when Comiskey's chief financial officer testified that the Sox gate receipts were much higher in 1920 than they had been in 1919. All eight were then found not guilty by the jury after less than three hours of deliberations. Courtroom spectators let out a series of raucous cheers at the announcement of the not guilty verdicts. However, the day after the verdicts were announced, the new baseball Commissioner, Kenesaw Mountain Landis, issued a statement saying that "Regardless of the verdict of juries, no player who throws a ballgame, no player that undertakes or promises to throw a ballgame, no player that sits in conference with a bunch of crooked players and gamblers where the ways and means of throwing a game are discussed and does not promptly tell his club about it, will ever play professional baseball." All eight players were permanently banned from baseball, a ban which remained in effect throughout the lifetimes of the eight players. The last of the eight to die was shortstop "Swede" Risberg, who died in 1975.

6. A lawsuit filed claiming damages for a loss of "consortium" is claiming what?

From Quiz Legal Definitions: Black's Law Dictionary

Answer: A loss of a spouse's companionship and society.

A typical jury instruction in the United States advises a jury that damages can be awarded for "the reasonable value of the society, companionship and sexual relationship with his wife of which he has been deprived". See, for example, Illinois Pattern Jury Instruction-Civil 32.04.

7. The Social Security Act was signed into law in which decade?

From Quiz Social Security in the United States

Answer: 1930s

The Social Security Act was signed into law on August 14, 1935 by President Franklin Delano Roosevelt. Social Security taxes were first collected in 1937, and the first recurring monthly benefits were paid in 1940.

8. In 1934, the U.S. Supreme Court first heard the case of Arizona v. California, and they didn't issue their final decree until 1964. What scarce commodity in the western states was at the core of the case?

From Quiz Arizona: Law and Order 1912-2012

Answer: Water

The "Water Wars" in the western U.S. started with the 1907 Supreme Court ruling in the case of Kansas v. Colorado, in which the Supreme Court decreed that states had an equality of rights to water flowing through their states. The states with entitlements to the Colorado River continued to battle over their shares until the case of Arizona v. California confirmed Arizona's entitlement and let to the establishment of the Central Arizona Project, a 336-mile long canal bringing Colorado River water to Phoenix and Tucson.

9. When most big firm associates start their first job after law school, they almost never have responsibility to serve as first chair in a case. What does it mean to be "first chair"?

From Quiz The Impossible Life of a Litigator

Answer: To be the lead attorney on the case

Serving as the "lead attorney" generally means making strategic decisions such as deciding what discovery tools to use and when, what motions to file and when, and arguing the main motions in court. A first-year lawyer in a big firm almost never will get that kind of experience - at least not until becoming more experienced.

10. It might seem odd that it was once a crime to criticize the government of the United States, but that is in essence what the Sedition Act of 1798 provided. Which U.S. President used the Sedition Act to imprison many editors opposed to his policies?

From Quiz Famous Libel Trials

Answer: John Adams

Under the Sedition Act, the John Adams administration arrested 25 newspaper editors and forced their newspapers to shut down. After Thomas Jefferson took office in 1801, he pardoned all of those who had been convicted under the Sedition Act, and Congress provided that all fines paid were to be returned with interest.

11. Which 2004 Supreme Court case involved an appeal from a Guantanamo Bay detainee who challenged his indefinite detention as an unlawful enemy combatant through a habeas corpus petition that a lower court dismissed?

From Quiz I Fought The Law

Answer: Hamdi v. Rumsfeld

In Hamdi, the Court ruled that a US citizen held as an unlawful enemy combatant has the right to challenge his detention before a judge.

12. On March 5, 1770, British soldiers opened fire on demonstrating civilians in Boston, killing five of the civilians. Nine of the British soldiers were put on trial; how many of the nine were convicted?

From Quiz Memorable Trials, Part Two

Answer: two

John Adams defended the British soldiers and won "not guilty" verdicts for the captain and for six of his eight underlings that were charged. The other two were convicted of manslaughter but they were able to avoid prison by claiming the benefit of clergy. This is a custom dating back to the Compromise of Avranches in 1172, under which Henry II agreed that secular courts would not exercise jurisdiction over clergy, in exchange for Henry's being absolved of guilt in the 1170 murder of Thomas Beckett. By 1351 this right of the clergy had evolved to where it could be claimed by anybody who demonstrated he could read from the Bible. Thus, when the two convicted soldiers demonstrated they could read, they were punished by branding on their thumbs, rather than imprisonment.

13. In Florida, unmarried women are still not allowed to do what on a Sunday?

From Quiz The Law Really Is an Ass, Mr Dickens

Answer: Go parachuting

This was considered immodest behaviour on the part of unmarried women and liable to inflame the senses of the male of the species. Apparently, married women who were rash enough to leap out of planes on Sundays lack the same appeal.

14. Which act details the deterrence and punishment of terrorists?

From Quiz U. S. Banking Regulations by the Letters

Answer: The U. S. Patriot Act

This acronym stands for Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism.

15. Donald Trump wants to sell Trump Towers to Monty Hall. Donald and Monty agree that the sale price will be $13.7 million dollars. What requires them to memorialize the deal in writing?

From Quiz Basic New York State Law

Answer: The Statute of Frauds

The Statute of Frauds requires that all transactions of real property be in writing.

16. What code article was revised in 2001 to no longer require signatures?

From Quiz UCC Filings (U.S.)

Answer: Article 9

Per revised Article 9 as of 7-1-01 signatures are no longer required to file a UCC statement, nor to terminate one. This also started the inclusion of terminations in any search results in case any filings had been incorrectly terminated.

17. What is considered the first outline of a system of government for any of the English colonies in America?

From Quiz U.S. Proclamations and the Like

Answer: Mayflower Compact

This was signed by all male passengers on the Mayflower, and it laid down the basic outline for the government of the colonies.

18. Ever wonder why land is called 'real estate'? Well, the term 'estate' literally refers to the land and buildings upon the land, but 'real' is derived from the Latin word for what?

From Quiz Basics of Real Estate

Answer: Thing

Real is from the Latin 'res', which translates as 'thing' or 'matter'. This is also the derivation of 'realty', short for 'real property', a word referring to land and anything built on it. This is opposed to 'personalty', or 'personal property', referring to anything else people own that is not affixed to the land (e.g. furniture).

19. Certiorari: What does the Supreme Court want?

From Quiz Ten Tough Legal Terms #2

Answer: To be informed.

Usually abbreviated cert., this is an exercise of discretion by an appellate court to review a decision below. It differs from an appeal, which generally means that the appellate court is required to consider the case. Some U.S. courts have replaced this Latin term with "certification."

20. Dictum: why, that's __________ ?

From Quiz Ten Tough Legal Terms #1

Answer: a superfluous comment

American courts generally decide only "cases in controversy" -- the facts before them rather than hypothetical variations. The "holding" is the court's application of the law to the actual facts. Dictum (pl. dicta) is a comment that is not based upon the material facts.

21. If officers from the NYPD are New York's Finest, who are the Bravest?

From Quiz New York City Civil Servants

Answer: Firefighters

Prior to the creation of the Fire Department of New York City, various volunteer forces battled blazes...and sometimes, each other. Rivalry was so intense between some forces that they would engage in fistfights while the building burned to the ground.

22. What is the proper term for a "Green Card"?

From Quiz U.S. Immigration in January 2005

Answer: Permanent Resident Card.

The card design keeps changing to help prevent counterfeiting.

23. What is the legal justification for Special Education?

From Quiz Special Education Law in the United States

Answer: Brown v. Board of Education

Although the issue in Brown v. Board was racial, the ruling opened up public education for ALL students. The ruling says that free public education is a property right and cannot be denied to ANY citizen without due process. What then followed was a series of lawsuits based on Brown v. Board. In all of them, the courts found that states had to offer equal access to education for students with disabilities. In reaction to these cases, the federal government legislated the implementation of Special Education with The Education for All Handicapped Children Act in 1975. Education is not mentioned in the Constitution. Thomas Jefferson proposed an amendment that would have put education under Federal control, but Congress did not consider it - therefore education is still (theoretically) under state control.

24. What is the name of the agency that works to develop and enforce regulations that implement environmental laws enacted by Congress?

From Quiz Environmental Laws in the U.S.

Answer: EPA

In 1970, the legislative and executive branches worked together to establish the Environmental Protection Agency (EPA) to help meet the demands for a cleaner environment.

25. The legal limit for "per se" impairment in Minnesota is?

From Quiz Minnesota DWI

Answer: .08

The limit in Minnesota is .08; the legislature changed the limit from .10 to .08 effective 01-Aug-2005.

26. What is the usual basis for filing a civil lawsuit?

From Quiz The Anatomy of a Civil Lawsuit (U.S.)

Answer: Negligence, intentional acts and breach of contract

A tort action is a "civil wrong" such as negligence, battery, assault, defamation, false imprisonment or fraud. A breach of contract action begins when a party to a private agreement believes that one of the other parties has not fulfilled its obligations. Other types of a civil actions include divorce, probating of a will, restraining orders and requests for specific performance of a promise.

27. The American legal system is largely based on what?

From Quiz American Judicial History

Answer: English Common Law

Our legal heritage is that of the English Common (or judge made) law, based on precedent. The origins date from the last third of the 12th century, before the emergence of Parliament. Civil (or Roman) law is based almost entirely on legislation. Constitutional Law, of course, depends on a written constitution, which did not exist before America's founding. And Canon Law is the 'law' of the Catholic Church (and some other churches).

28. Who represented Johnny Depp during the trial?

From Quiz Johnny Depp's 2022 Defamation Trial

Answer: Camille Vasquez

Camille Vasquez was Depp's lawyer during the defamation trial. Vasquez earned her Bachelor of Arts degree in political science and communications in 2006 from the University of Southern California. She also attended Southwestern Law School, where she earned her Juris Doctorate in 2010.

29. The H-2A and H-2B U.S. visa classifications are two of the most popular temporary work visas sought after by foreign nationals. What is the main difference between the two categories?

From Quiz A Promised Land

Answer: One is exclusively designated for agricultural workers

The H visa classification is designated for temporary workers who will enter the U.S. for a "specific purpose" and intend to leave in the future. These visas have been at the center of numerous controversies throughout the years because some believe that these job positions could've been occupied by American citizens. However, these visas are not easy to get since all employers must satisfy a variety of tests to ensure that there will be no negative impact on the domestic labor force. H-2A applicants must work in the agricultural field and may stay for a maximum of three years before reapplying. Employers must first apply for these visas before they can hire any worker. H-2B workers are also seasonal in nature but are assigned to other industries like hospitality, landscaping, and construction. This is not an easy process and only allows workers to stay for nine months before leaving the country.

30. When was the temporary insanity defense first used in the US?

From Quiz Insanity In Me

Answer: 1850s

The temporary insanity defense implies that an individual was insane when the crime was committed, and is no longer insane at the time of the trial. It was first used in the US in 1859 by a New York Congressman named Daniel Sickles when he killed his wife's lover. It was also used by Charles Guiteau who assassinated President Garfield in 1881.

This is category 5828
Last Updated Jul 20 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.