Quiz about Fun Animal Facts
Quiz about Fun Animal Facts

Animals Quiz: Fun Animal Facts: 15 Questions | Mixed Animal Trivia


These are various interesting facts about wild animals that I learned when playing the game "Zoo Tycoon 2." There they have a zoo encyclopedia with fun facts about each of the animals. I hope you enjoy the quiz!

A multiple-choice quiz by summerland1991. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia
  8. »
  9. Animal Fun Facts

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,486
Updated
Sep 03 22
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
11841
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 178 (5/15), skatersarehott (9/15), Guest 107 (7/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Flamingos are born gray in color.

True
False

2. Which of the following is NOT included in a giant panda's diet in the wild? Hint

small rodents
a mixture of grasses
honey
deer

3. Gorillas build a new sleeping nest every night.

True
False

4. Polar bears cover their noses with their paws when hunting.

True
False

5. Beavers are sometimes dropped by parachute into remote areas to build dams.

True
False

6. Which of the following animals is able to dive the farthest? Hint

moose
sea lion
sea otter
penguin

7. Which of the following animals do not enjoy being in the water and usually aren't able to swim? Hint

hippopotamuses
moose
Bengal tigers
chimpanzees

8. What color eyes do all tigers have with the exception of the white tiger?

Answer: (One Word; 6 letters)
9. All females in a lion's pride are almost always related.

True
False

10. Zebras are easily trained to ride on.

True
False

11. When zebras lower their ears, they are indicating that they are about to kick.

True
False

12. Which biome does the giant panda primarily live in? Hint

Temperate Forest
Boreal Forest
Tropical Rainforest
Wetlands

13. Which animal is known to eat with its head upside down? Hint

peacock
ostrich
flamingo
quail

14. What is a group of flamingos called? Hint

a pat
a patch
a pod
a pad

15. Which of the following are NOT true:
The American crocodile
Hint

sheds and replaces its teeth.
can close off its nasal passages in water in order to hunt and not drown.
can live an average of 100 years.
relaxes with its mouth open to allow small birds to remove pieces of food from its teeth.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Flamingos are born gray in color.

Answer: True

Flamingos turn pink from eating large amounts of shrimp and plankton which is what there diet largely consists of.
2. Which of the following is NOT included in a giant panda's diet in the wild?

Answer: deer

Giant pandas primarily spend 12-14 hours eating daily and are in danger of becoming extinct. Although well over 90% of their diet is bamboo, they do eat a few other items. There are only approximately 1,600 giant pandas left in the wild.
3. Gorillas build a new sleeping nest every night.

Answer: True

Gorillas are actually known to build a new nest each night. Another interesting fact is that a baby gorilla develops his/her physical skills almost twice as fast as a human baby.
4. Polar bears cover their noses with their paws when hunting.

Answer: False

This is a widespread myth that many people have believed. Scientists have spent years monitoring polar bear habits and have realized that polar bears do not in fact cover their noses with their paws.
5. Beavers are sometimes dropped by parachute into remote areas to build dams.

Answer: True

This is helpful for our biomes because not only do they build dams, but they also help reduce erosion in our rivers. Beavers are excellent swimmers and can stay underwater for up to 15 minutes because they are able to store large amounts of oxygen in their body tissue and lungs.
6. Which of the following animals is able to dive the farthest?

Answer: penguin

Penguins can dive up to 1,600 ft, sea lions up to 600 ft, sea otters up to 120 ft, and moose up to 18 ft.
7. Which of the following animals do not enjoy being in the water and usually aren't able to swim?

Answer: chimpanzees

Chimpanzees are not usually able to swim. Hippos actually learn to swim before they learn to walk and moose can actually dive to 18 feet and stay underwater for 30 seconds. Bengal tigers are also able to swim even though they weigh 400-570 lbs.
8. What color eyes do all tigers have with the exception of the white tiger?

Answer: yellow

All tigers have yellow eyes except for the white tiger who has blue eyes. An interesting fact about the Bengal tiger is that its roar can be heard up to two miles away!
9. All females in a lion's pride are almost always related.

Answer: True

This is true. The females can be mothers, daughters, sisters, cousins, aunts, or grandmothers. A pride consists of 4 to 40 lions including 3-15 lionesses, their offspring, and a couple of males who fought their way to the top.
10. Zebras are easily trained to ride on.

Answer: False

Unlike the movie "Racing Stripes", zebras are very difficult to ride but can be tamed and trained to pull carriages. Zebras can become easily aggressive and unpredictable. Also, saddles are very hard to place on their distinctive body shape.
11. When zebras lower their ears, they are indicating that they are about to kick.

Answer: True

Another distinctive characteristic of zebras is that when they snort, they are frightened.
12. Which biome does the giant panda primarily live in?

Answer: Temperate Forest

Giant pandas primarily live in the bamboo forests of China causing bamboo to fill up 98% of their diets.
13. Which animal is known to eat with its head upside down?

Answer: flamingo

Flamingos' erectile tissue helps enable them to eat in this peculiar fashion. Flamingos have legs that bend backwards!
14. What is a group of flamingos called?

Answer: a pat

Flamingo is actually the Latin word for flame and in ancient Rome, flamingo tongues were actually considered a delicacy.
15. Which of the following are NOT true: The American crocodile

Answer: can live an average of 100 years.

The American crocodile is only known to live up to around 50 years old. Crocodiles also swallow stones to aid in digestion and to control buoyancy in the water.
Source: Author summerland1991

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 178: 5/15
Feb 01 2023 : skatersarehott: 9/15
Jan 28 2023 : Guest 107: 7/15
Jan 28 2023 : Guest 92: 10/15
Jan 22 2023 : pehinhota: 10/15
Jan 20 2023 : Guest 47: 9/15
Jan 19 2023 : Blancyrus: 10/15
Jan 19 2023 : antarctican: 7/15
Jan 19 2023 : Guest 168: 11/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us