Quiz about Getting My Goat
Quiz about Getting My Goat

Getting My Goat Trivia Quiz


Get your goat is a slang term meaning to make you annoyed or angry. Since I don't normally get annoyed or angry, I have decided to channel my energy into searching for real wild goats!

A multiple-choice quiz by gme24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Mammals
  8. »
  9. Artiodactyls- Deer, Antelopes, Pigs etc.

Author
gme24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,845
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
365
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Let's start our journey from the place scientists believe that Homo sapiens started his long journey towards Middle East and Europe. The place is Africa. This really gets my goat, because there is only one place in Eastern Africa were wild goats can be found. This goat is called Walia ibex and can only be found in which country? Hint

Ethiopia
Mali
Somalia
Niger

2. Capra aegagrus creticus is a wild goat that can be found in Crete. By what name it is known? Hint

Gris-Gris
Kri-Kri
Gri-Gri
Crete-Crete

3. In which of the following countries can one come across wild goats? Hint

Peru
Afghanistan
Sweden
South Africa

4. In which European country can one see in the wild the Capra pyrenaica? Hint

Italy
Spain
Greece
Germany

5. The Capra ibex, also known as steinbock, lives in which part of Europe? Hint

Pyrenees
Alps
Apennines
Carpathian Mountains

6. Which ibex can be found in both Egypt and Israel? Hint

Pyrenaica
Alpine
Walia
Nubian

7. What is the Capra falconeri known as? Hint

Marker
Marine
Maroon
Markhor

8. Where would you expect to find Capra caucasica? Hint

Siberia
India
Georgia
Pakistan

9. Where in Asia is the Chiltan ibex endemic? Hint

Pakistan
Sudan
Eritrea
Georgia

10. Capra aegagrus blythi is a wild goat native to Pakistan. By what other name is it known? Hint

Cindy ibex
Sindh ibex
Chiltan ibex
Alpine ibex


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start our journey from the place scientists believe that Homo sapiens started his long journey towards Middle East and Europe. The place is Africa. This really gets my goat, because there is only one place in Eastern Africa were wild goats can be found. This goat is called Walia ibex and can only be found in which country?

Answer: Ethiopia

Walia ibex, scientific name Capra walie, can only be found in Ethiopia and specifically in and around the Simien Mountains. The majority of the Walie ibex population, estimated at 500, can be found within the Simien Mountains National Park. There are no Walie ibex to be found in Somalia. Mali and Niger are in West Africa.
2. Capra aegagrus creticus is a wild goat that can be found in Crete. By what name it is known?

Answer: Kri-Kri

Kri-Kri or Agrimi is the name of the Cretan ibex. It can be found only in Crete and three small islands just off the coast of Crete. It is the only species of Ibex in Europe. A gri-gri or gris-gris is a climbing device.
3. In which of the following countries can one come across wild goats?

Answer: Afghanistan

The wild goat (Capra aegagrus) lives mainly in the Middle East, Pakistan, Afghanistan and Turkey. Capra aegagrus is the ancestor of the domestic goat. It likes rocky places with steep cliffs. Both male and female have horns, but the male has larger horns that curve upwards and back. Their natural enemies are wolves and leopards.
4. In which European country can one see in the wild the Capra pyrenaica?

Answer: Spain

Capra pyrenaica is an ibex and can be found mainly in Spain. As the name suggests this ibex used to live in the Pyrenees but sadly it has become extinct in Andorra and France. It is known under the names of Iberian wild goat, Spanish ibex and Pyrenean ibex.
5. The Capra ibex, also known as steinbock, lives in which part of Europe?

Answer: Alps

It is also known as Alpine ibex. It lives in the Alpine regions of France, Italy, Austria, Germany and Switzerland. The Pyrenees are between France and Spain, the Apennines in central Italy and the Carpathians are in central and eastern Europe. The Alpine ibex likes rocky places at high altitude. Both male and female have horns but on the male they are much larger. Horns on the male can grow up to 1 metre long, whereas on the female the only grow to about 35 cm.

The gestation period is about 170 days and normally they give birth to one kid.
6. Which ibex can be found in both Egypt and Israel?

Answer: Nubian

The Nubian ibex (Capra nubiana) can be found in desert and mountain regions of Northeast Africa and the Middle East. The Nubian ibex is smaller than other ibexes.
7. What is the Capra falconeri known as?

Answer: Markhor

Capra falconeri is known as Markhor. Markhor is a combined word and in Persian it means the snake eater or killer. It is named falconeri from the name of the Scottish palaeontologist and botanist Hugh Falconer who worked in India in the 19th century.
8. Where would you expect to find Capra caucasica?

Answer: Georgia

The mountains of Caucasus are the habitat of Capra Caucasica. Georgia is part of the Caucasus region. It is also called West Caucasian tur because it can be found in the western side of the mountain range. Capra caucasica are on the endangered list. It lives at altitudes between 800 and 4000 meters.

The gestation period is about 160 days and normally one offspring is produced. Both male and female have horns.
9. Where in Asia is the Chiltan ibex endemic?

Answer: Pakistan

The Chiltan ibex (Capra aegagrus chialtanensis) is endemic to Pakistan. Eritrea and Sudan are in Africa and Georgia in Europe. The Chiltan ibex is on the endangered list. The gestation period is about 160 days and twins are born very frequently. Their horns are very sought after and are used in the Asian medicine market.
10. Capra aegagrus blythi is a wild goat native to Pakistan. By what other name is it known?

Answer: Sindh ibex

The Sindh ibex takes its name from the Sindh province of southern Pakistan. The Nubian ibex can be found in Africa, Alpine in the Alps, and Cindy is just a made up name. The gestation period is about 170 days and normally one kid is produced. Both male and female have horns. The male has horns shaped like a scimitar that grow up to 1 metre long. Only the males have beards.
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 08 2023 : Guest 68: 5/10
Jan 08 2023 : Guest 74: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us