FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Okapis
Quiz about All About Okapis

All About Okapis Trivia Quiz


This my first quiz and it's about okapis. Hope you enjoy it! : )

A multiple-choice quiz by CrazyKylie. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Mammals
  8. »
  9. Artiodactyls- Deer, Antelopes, Pigs etc.

Author
CrazyKylie
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
352,935
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
476
- -
Question 1 of 10
1. What animal class are okapis in? Hint


Question 2 of 10
2. In what continent do you find okapis? Hint


Question 3 of 10
3. What two animals resemble the okapi? Hint


Question 4 of 10
4. What kind of food do okapis eat? Hint


Question 5 of 10
5. You can tell male from female okapis by their what? Hint


Question 6 of 10
6. From 1901 to 2000, did the okapi species population increase or decrease? Hint


Question 7 of 10
7. What colors are okapis? Hint


Question 8 of 10
8. Okapis are active during the day so that means they are? Hint


Question 9 of 10
9. What is the okapis' main predator? Hint


Question 10 of 10
10. Who classified the okapi? Hint





Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Kat1982: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 72: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What animal class are okapis in?

Answer: mammal

Okapis are mammals because they have fur and give birth to live young.
2. In what continent do you find okapis?

Answer: Africa

Okapis live in the Ituri Rainforest in central Africa. Its their natural habitat.
3. What two animals resemble the okapi?

Answer: The zebra and giraffe

The okapi's head resembles the giraffe's. The okapi's hindquarters and front legs resemble a zebra's.
4. What kind of food do okapis eat?

Answer: leaves

Okapis are herbivores. They prefer the mature leaves of trees, but also eat other vegetation such as fruit and fungi.
5. You can tell male from female okapis by their what?

Answer: horns

Males have short horns with a fur/hair covering and the females do not. Also, the females are slightly taller than the male.
6. From 1901 to 2000, did the okapi species population increase or decrease?

Answer: decrease

In 1901, the okapi population had 40,000 living members. Today we have fewer than 10,000 living okapis.
7. What colors are okapis?

Answer: reddish-brown/black and white

They have black and white legs and the rest of their body is reddish-brown.
8. Okapis are active during the day so that means they are?

Answer: diurnal

Okapis are diurnal because they are active during the day and sleep at night. They are also solitary animals which means they travel alone.
9. What is the okapis' main predator?

Answer: leopard

The leopard sit in its position in a tree. The leopard's position helps it attack an okapi because okapis can hear movement in the undergrowth and not in the trees.
10. Who classified the okapi?

Answer: Harry Johnston

Harry J. classified the okapi,though he didn't see it - a carcass was sent to him. That's how the okapi got its scientific name Okapia johnstoni.
Source: Author CrazyKylie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us