FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pigeon Potpourri
Quiz about Pigeon Potpourri

Pigeon Potpourri Trivia Quiz


Some may think of them as "rats of the sky," but pigeons may be more amazing than you think.

A multiple-choice quiz by PigeonRacer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Birds
  8. »
  9. Specific Bird Species

Author
PigeonRacer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,138
Updated
Jul 01 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
925
Last 3 plays: Guest 112 (7/10), Guest 164 (6/10), Guest 109 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is a baby pigeon called?
Hint


Question 2 of 10
2. There is a sport in which homing pigeons are raced from hundreds of
miles away to their homes.


Question 3 of 10
3. What is the pigeon named G.I. Joe famous for? Hint


Question 4 of 10
4. Most healthy pigeons have white, slimy droppings.


Question 5 of 10
5. What type of pigeon is extinct? Hint


Question 6 of 10
6. The eyelashes are the only part of a pigeon that are made of hair.


Question 7 of 10
7. How long would a homing pigeon most likely take to fly 100 miles? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following is a term used to describe a particular color of pigeon?
Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following people keep (have kept) pigeons? Hint


Question 10 of 10
10. What is considered a treat for pigeons? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : Guest 112: 7/10
May 11 2024 : Guest 164: 6/10
May 01 2024 : Guest 109: 4/10
Apr 20 2024 : rossian: 10/10
Apr 08 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 82: 6/10
Mar 30 2024 : Guest 85: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is a baby pigeon called?

Answer: squab

Baby pigeons are also called squeakers because of the high-pitched
squeaking noise they make for the first few weeks of their life.
2. There is a sport in which homing pigeons are raced from hundreds of miles away to their homes.

Answer: True

Pigeon racing is a hobby practiced by people all over the world. In
fact, it is the national sport of Belgium.
3. What is the pigeon named G.I. Joe famous for?

Answer: He saved thousands of lives.

G.I. Joe was a homing pigeon, who in World War II delivered a message which saved an estimated 1000 British troops from friendly fire.
4. Most healthy pigeons have white, slimy droppings.

Answer: False

A healthy pigeon usually has solid droppings that are brown with a
white cap.
5. What type of pigeon is extinct?

Answer: Passenger

The last passenger pigeon, who was named Martha, died in the Cincinnati Zoo in 1914.
6. The eyelashes are the only part of a pigeon that are made of hair.

Answer: False

Their eyelashes are actually small feathers.
7. How long would a homing pigeon most likely take to fly 100 miles?

Answer: 2 hours

Homing pigeons normally fly 40 to 65 miles per hour.
8. Which of the following is a term used to describe a particular color of pigeon?

Answer: all of these

Some other of the many colors a pigeon can be are blue check, black check, white, black, yellow, and red.
9. Which of the following people keep (have kept) pigeons?

Answer: All of these

Walt Disney kept white homing pigeons. Pablo Picasso kept fantail
pigeons and liked pigeons so much that he named his daughter Paloma,
which is Spanish for pigeon and dove. Mike Tyson keeps rollers and
tumblers.
10. What is considered a treat for pigeons?

Answer: peanuts

Although a pigeon's diet usually consists of peas, corn, barley, and other grains and legumes, peanuts are very high in fat and are usually only given as a treat.
Source: Author PigeonRacer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us