FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Magical Romance  Bogart  Bacall
Quiz about A Magical Romance  Bogart  Bacall

A Magical Romance - Bogart & Bacall Quiz


Humphrey Bogart and Lauren (Betty) Bacall together were a dynamic force in the old Hollywood era, seperately they were great actors, masters of their craft.

A multiple-choice quiz by v_e_olivier. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Celeb Couples

Author
v_e_olivier
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,515
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1198
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), pughmv (4/10), krajack99 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Bogie and Bacall fell in love on the set of which movie? Hint


Question 2 of 10
2. Bogie and Bacall were married on 21st May 1945, at the home of which famous author? Hint


Question 3 of 10
3. As a wedding present, Bogie and Bacall were given a Boxer puppy. What did they name him? Hint


Question 4 of 10
4. How many movies did the Bogarts make together? Hint


Question 5 of 10
5. Bogie and Bacall were only married 13 years.


Question 6 of 10
6. Bogie and Bacall were two of the original members of the Rat Pack. Is it true Bogie gave the group this name?


Question 7 of 10
7. Bacall gave Bogie his only two children, Stephen Humphrey and Leslie. Their birthdays respectively are: Hint


Question 8 of 10
8. Early on in their partnership, Bogie had a bracelet made for Bacall with a gold whistle attached. Why? Hint


Question 9 of 10
9. Bogie always called Bacall baby?


Question 10 of 10
10. When Bogie died on 14th January 1957 from throat cancer, he was cremated. Bacall did however insist on a memorial service and it was director John Huston, a long time friend of Bogie`s, who read the eulogy. Who did Bacall originally ask to read the eulogy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 98: 10/10
May 08 2024 : pughmv: 4/10
Apr 22 2024 : krajack99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bogie and Bacall fell in love on the set of which movie?

Answer: To Have And Have Not

Their first meeting however was outside an office - she going in and he coming out. At this time he said to her "I saw your screen test; we`ll have a lot of fun together."
2. Bogie and Bacall were married on 21st May 1945, at the home of which famous author?

Answer: Louis Bromfield

Bogie and Bromfield had been friends previously and it was Bromfield who offered his Ohio residence for their wedding, thinking it would be more private. However that did not stop a wave of reporters and cameramen congregating at the house for the scoop!
3. As a wedding present, Bogie and Bacall were given a Boxer puppy. What did they name him?

Answer: Harvey

Over the years the couple aquired two more Boxer dogs, Baby and George.
4. How many movies did the Bogarts make together?

Answer: 4

"To Have and Have Not" (1944), "The Big Sleep" (1946), "Dark Passage" (1947), and "Key Largo" (1948), In 1956 the pair were set to make their 5th movie together. Unfortunately before this could occur Bogie became dangerously ill and would later die.

In addition to the above 4 movies, they appeared together, in uncredited cameos, in "Two Guys from Milwaukee" (1946), aka as "Royal Flush".
5. Bogie and Bacall were only married 13 years.

Answer: False

Married in 1945, Bogie died at the beginning of 1957, meaning they were married for 11 and a half years.
6. Bogie and Bacall were two of the original members of the Rat Pack. Is it true Bogie gave the group this name?

Answer: No

It was actually Bacall who coined the phrase "Rat Pack." Upon entering a party the members were having she remarked "Here`s the rat pack" and of course the name stuck.
7. Bacall gave Bogie his only two children, Stephen Humphrey and Leslie. Their birthdays respectively are:

Answer: 6th January 1949 & 29th August 1952

It is interesting to note that although Bogie had been married 3 times before his nuptials with Bacall, he became a father for the first time at the age of 49.
8. Early on in their partnership, Bogie had a bracelet made for Bacall with a gold whistle attached. Why?

Answer: It was in remembrance of the famous line she uttered in their first movie together - "You know how to whistle, don`t you Steve?"

This movie was very special to them both. Not only was it the reason for their pairing, but they named their son after Bogie`s character in the movie.
9. Bogie always called Bacall baby?

Answer: True

Amazingly the pair shared a 25 year age difference, and because of this those close to them doubted how long the marriage would last. But this age gap seemingly played no part in their love.
10. When Bogie died on 14th January 1957 from throat cancer, he was cremated. Bacall did however insist on a memorial service and it was director John Huston, a long time friend of Bogie`s, who read the eulogy. Who did Bacall originally ask to read the eulogy?

Answer: Spencer Tracy

Spencer Tracy declined Bacall`s request because he was too heartbroken over the death of his best friend.
Source: Author v_e_olivier

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us