FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Celebrities in Other Words
Quiz about Celebrities in Other Words

Celebrities in Other Words Trivia Quiz


Match the last name on the right that belongs to the celebrity "in other words" on the left. For Example: Doris Dawn would be Doris Day. Happy Matching!

A matching quiz by DizWiz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture

Author
DizWiz
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
388,468
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
3010
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: japh (10/10), Guest 99 (10/10), Guest 23 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Shirley Sanctuary  
  Gable
2. Mae Occident  
  Bridges
3. Cary Bestow  
  Grant
4. Gregory Kiss  
  West
5. Gary Barrel-maker  
  Irons
6. Judy Wreath  
  Temple
7. Peter Merchants  
  Sellers
8. Jeremy Presses  
  Peck
9. Jeff Overpasses  
  Cooper
10. Clark Roof Support  
  Garland





Select each answer

1. Shirley Sanctuary
2. Mae Occident
3. Cary Bestow
4. Gregory Kiss
5. Gary Barrel-maker
6. Judy Wreath
7. Peter Merchants
8. Jeremy Presses
9. Jeff Overpasses
10. Clark Roof Support

Most Recent Scores
Jul 12 2024 : japh: 10/10
Jul 10 2024 : Guest 99: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 23: 10/10
Jul 04 2024 : Guest 69: 10/10
Jul 04 2024 : Guest 140: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 84: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 73: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 104: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 68: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Shirley Sanctuary

Answer: Temple

Shirley Temple was one of the most famous child stars of all time. Her movies made during the 1930s brought hope to a country in the midst of the Great Depression. In 1935, she became the first child actor to receive a Juvenile Oscar. In later years, Shirley Temple served as United States Ambassador to Ghana and Czechoslovakia.
2. Mae Occident

Answer: West

Mae West was an actress known for her risqué behavior on and off screen. Her autobiography sums up her life "Goodness Had Nothing to Do With It". Mae West turned down the role of Norma Desmond in "Sunset Boulevard". She felt that the dark character was not in keeping with her comedic persona. The role eventually went to Gloria Swanson.
3. Cary Bestow

Answer: Grant

Cary Grant was born Archibald Leach in England. In his youth, he trained with an acrobatic troupe called the Pender Troupe. He eventually made it to Hollywood where he became Cary Grant the debonair movie star. Married five times, Grant did not become a father until the age of 62 when his daughter, Jennifer, was born.
4. Gregory Kiss

Answer: Peck

Gregory Peck was nominated five times for an Academy Award. He won in 1962 for his role as Atticus Finch in "To Kill a Mockingbird". His other nominations were for "The Keys of the Kingdom", "The Yearling", "Gentleman's Agreement", and "Twelve O'Clock High". Gregory Peck died at age 87 in 2003.
5. Gary Barrel-maker

Answer: Cooper

Gary Cooper easily made the transition from silent films to talkies. He was raised on a ranch in Montana so cowboy roles were a natural for him. He won Academy Awards for Best Actor in "Sergeant York" and "High Noon". Cooper portrayed Yankee legend Lou Gehrig in the 1942 film "The Pride of the Yankees".

The batting sequences had to be reversed on film because the right-handed Cooper could not effectively bat left-handed like Gehrig.
6. Judy Wreath

Answer: Garland

Judy Garland was born Frances Ethel Gumm in 1922. Her most famous role was Dorothy Gale in "The Wizard of Oz". She received a Juvenile Academy Award for her performance. Judy struggled with addictions to alcohol and pills. These addictions impacted her ability to hold down film roles.

She was fired from "Annie Get Your Gun", "Royal Wedding", and "Valley of the Dolls". She died of a barbiturate overdose at age 47.
7. Peter Merchants

Answer: Sellers

Peter Sellers was a talented comedian who played the bumbling Inspector Clouseau in five films: "The Pink Panther" 1963, "A Shot in the Dark" 1964, "The Return of the Pink Panther" 1975, "The Pink Panther Strikes Again" 1976, and "Revenge of the Pink Panther" 1978. Sellers created the peculiar mannerisms and persona that made the Clouseau character so funny.
8. Jeremy Presses

Answer: Irons

Jeremy Irons is a classically trained British actor. He won an Academy Award for his role as Claus von Bulow in "Reversal of Fortune". Irons is a supporter of several causes - such as the fight to cure Aids and the eradication of world hunger. He was one of the first celebrities to wear the Aids red ribbon on television.
9. Jeff Overpasses

Answer: Bridges

Jeff Bridges is the son of Lloyd Bridges and brother of Beau Bridges who are also actors. His mother, Dorothy, was an actress and a poet. In 2010, Bridges won a Best Actor Oscar for his role in "Crazy Heart". He is also known for his humanitarian efforts to end childhood hunger.
10. Clark Roof Support

Answer: Gable

Clark Gable won an Academy Award for his role in "It Happened One Night". Although nominated for an Academy Award for "Gone with the Wind", he lost to Robert Donat who starred in "Goodbye Mr. Chips". Gable held the dubious honor of being Adolph Hitler's favorite actor.
Source: Author DizWiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Matching Fun:

Here are 5 fun matching quizzes.

  1. I've Got Your 'Back' Very Easy
  2. Celebrities in Other Words Very Easy
  3. Scientists and Inventors - Course on Matching 101 Very Easy
  4. Number Matching for Children Very Easy
  5. Colorful Movies Very Easy

7/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us