FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about From Here to Paternity
Quiz about From Here to Paternity

From Here to Paternity Trivia Quiz


After writing an author challenge entitled "From Here to Maternity" I thought it only fair to showcase some celebrity fathers. This quiz will focus on famous fathers and their offspring and their claim to fame!

A multiple-choice quiz by amyvsmith. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Celebrity Families

Author
amyvsmith
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,453
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1596
Last 3 plays: Guest 165 (7/10), Guest 75 (9/10), Hayes1953 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Norah Jones is famous for her music including the hit song "Come Away With Me". Her father is also a musician. What is his name? Hint


Question 2 of 10
2. Sir Paul McCartney had a long marriage to his first wife Linda and the couple had three children together. The most famous of these is Stella. What is Stella's profession, that has made her a name for herself in her own right? Hint


Question 3 of 10
3. Enrique Iglesias has had many hits including "Hero" and "Tired of Being Sorry". His father also had a pop career before him. What is his father's name? Hint


Question 4 of 10
4. The Osbourne family had their own show which followed them and broadcast their lives on MTV. The head of this family is rock star Ozzy Osbourne. What was the name of the song that he released in 2003 as a duet with his daughter, Kelly?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. Martin Sheen is a father of four children, all of whom are actors. Which of his children starred in "The Breakfast Club"? Hint


Question 6 of 10
6. Keith Allen is a British actor who also had a number one single in 1998 called "Vindaloo" as part of Fat Les. His daughter has also had number one hits of her own. What is her name? Hint


Question 7 of 10
7. Elvis Presley doted on his only daughter, Lisa Marie Presley. What type of vehicle did he buy and name in her honour? Hint


Question 8 of 10
8. George W. Bush was the president of the USA from 2001 to 2009. His father was also president, from 1989 to 1993. Before he was elected into the White House, George W. Bush the governor of what state? Hint


Question 9 of 10
9. Michael Douglas is the eldest son of "Spartacus" (1960) star Kirk Douglas. Both father and son have won an Oscar, although Kirk's was an honourary one. What is the name of the actress, also an Oscar winner, who Michael married in 2000? Hint


Question 10 of 10
10. Although until the age of nine Liv Tyler thought her father was Todd Rundgren, she is actually the daughter of Aerosmith front man Steve Tyler. What is the name of the 1998 film that Liv appeared in, where her father's band provided the soundtrack, notably the song "I Don't Wanna Miss A Thing"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 165: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 75: 9/10
Mar 10 2024 : Hayes1953: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Norah Jones is famous for her music including the hit song "Come Away With Me". Her father is also a musician. What is his name?

Answer: Ravi Shankar

Norah was born in 1979 after Ravi Shankar's affair with concert producer, Sue Jones. Ravi is best known for his sitar playing but is also a composer of classical Indian music. Norah has sold over 30 million albums worldwide in her own right.
2. Sir Paul McCartney had a long marriage to his first wife Linda and the couple had three children together. The most famous of these is Stella. What is Stella's profession, that has made her a name for herself in her own right?

Answer: Fashion Designer

Stella is a world renowned fashion designer who began her work at the age of 12 after making her first jacket. Since then she has worked with and for some of the biggest names in the world having designed costumes for Madonna and Annie Lennox. She has in the past said that she was hired as a designer on the wave of her father's fame. Sir Paul McCartney is a former Beatle and member of Wings.
3. Enrique Iglesias has had many hits including "Hero" and "Tired of Being Sorry". His father also had a pop career before him. What is his father's name?

Answer: Julio Iglesias

Julio Iglesias has released singles such as "To All the Girls I've Loved Before" over the course of his career which has spanned from the 1970s. In 1998, both father and son were nominated for the "Tango" award in Monaco in the same year.
4. The Osbourne family had their own show which followed them and broadcast their lives on MTV. The head of this family is rock star Ozzy Osbourne. What was the name of the song that he released in 2003 as a duet with his daughter, Kelly?

Answer: Changes

Kelly and Ozzy released this single in 2003. It was originally released when Ozzy was part of Black Sabbath in 1972. The lyrics deal with the loss of a relationship but in, the duet's case, showed the relationship between the father and daughter. Ozzy has five children, two from his first marriage and three with Sharon Osbourne.
5. Martin Sheen is a father of four children, all of whom are actors. Which of his children starred in "The Breakfast Club"?

Answer: Emilio Estevez

Martin Sheen was born Ramon Estevez but is better known by his stage name. Two of his sons and his daughter go by their father's birth name, Charlie being the only one to also adopt the Sheen surname. Emilio Estevez played the jock, Andrew Clark, in the 1985 John Hughes film.

He was a member of the Brat Pack, so called because of the fact that young actors in this group were often cast in teen movies.
6. Keith Allen is a British actor who also had a number one single in 1998 called "Vindaloo" as part of Fat Les. His daughter has also had number one hits of her own. What is her name?

Answer: Lily Allen

Lily has had hit singles in 2006 with "Smile" and "LDN". Her parents divorced when she was young and her mother married the comedian Harry Enfield. Her brother, Alfie, is an actor, meaning that they both have followed in their father's footsteps.
7. Elvis Presley doted on his only daughter, Lisa Marie Presley. What type of vehicle did he buy and name in her honour?

Answer: Plane

Elvis and Priscilla Presley divorced in 1973, when Lisa Marie was just 5 years old. Four years later he died while attempting a comeback. The plane was a Convair 880 which was one of his private fleet. The plane can be seen by tourists at Graceland.
8. George W. Bush was the president of the USA from 2001 to 2009. His father was also president, from 1989 to 1993. Before he was elected into the White House, George W. Bush the governor of what state?

Answer: Texas

George W. Bush was the 46th Governor of Texas from 1995 to 2000 when the race for election to president began. He is the eldest of George Sr. and Barbara Bush's four children. There was also a fifth child who died in infancy. In 1977, he married wife Laura and the pair had twin daughters. George W. Bush was elected to office in the November 2000 elections as a Republican candidate.

He left the White House when Barack Obama became president in January 2009.
9. Michael Douglas is the eldest son of "Spartacus" (1960) star Kirk Douglas. Both father and son have won an Oscar, although Kirk's was an honourary one. What is the name of the actress, also an Oscar winner, who Michael married in 2000?

Answer: Catherine Zeta Jones

Michael was born in 1944 to Kirk and his then wife, Diana Dill. Michael divorced his wife of 23 years in 2000, and later that year he married Catherine Zeta Jones despite an age gap of exactly 25 years; they were both born on the 25th September. Their children, Dylan and Carys, were born in 2000 and 2003 respectively.
10. Although until the age of nine Liv Tyler thought her father was Todd Rundgren, she is actually the daughter of Aerosmith front man Steve Tyler. What is the name of the 1998 film that Liv appeared in, where her father's band provided the soundtrack, notably the song "I Don't Wanna Miss A Thing"?

Answer: Armageddon

Liv played Grace Stamper in the film "Armageddon" (1998). Her character was the daughter of Harry S. Stamper (played by Bruce Willis) and the girlfriend of A.J. Frost, played Ben Affleck. The film centres on a space crew that must stop a large asteroid before it hits earth.
Aerosmith sang the number one song "I Don't Wanna Miss A Thing", their first number one after almost three decades together.
Although Liv did not initially know that her father was Steve Tyler, she met him and his daughter, Mia, at the age of nine and noticed a strong resemblance to both.
Source: Author amyvsmith

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us