Quiz about Gilligans Castaways
Quiz about Gilligans Castaways

Gilligan's Castaways Trivia Quiz


The castaways of "Gilligan's Island" have entertained us for years. This quiz is about their lives and careers before they set sail on the SS Minnow and after the show ended. Have fun~

A multiple-choice quiz by SP44000. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. TV Stars Mixed

Author
SP44000
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
312,466
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3416
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 162 (5/10), Guest 67 (4/10), Guest 165 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Before playing the title character on "Gilligan's Island" in which television series did Bob Denver co-star? Hint

Cisco Kid
Mister Peepers
The Many Loves of Dobie Gillis
Sgt. Bilko

2. What genre of movie and television show did Alan Hale, Jr. appear in most frequently prior to landing the role of the Skipper on "Gilligan's Island"? Hint

soap operas
westerns
science fiction
comedies

3. For which cartoon character did Jim Backus (Thurston Howell, III) provide the voice? Hint

Mr. Magoo
George Jetson
Fred Flintstone
Yogi Bear

4. Which of the castaways won the title of Miss Nevada and went on to compete in the Miss America pageant? Hint

Tina Louise
Dawn Wells
Natalie Schafer
None of these

5. Tina Louise played the beautiful "movie star", Ginger Grant, stranded on "Gilligan's Island". What did she do prior to the show? Hint

All of these
Nightclub singer and recording artist
Broadway actress
Movie actress

6. Natalie Schafer, "Lovey" Howell on "Gilligan's Island", began her acting career on Broadway.

True
False

7. Which actor from "Gilligan's Island" worked as a math teacher, physical education coach and mail carrier prior to the show? Hint

Russell Johnson
Bob Denver
Alan Hale, Jr.
Dawn Wells

8. Which of the actors on "Gilligan's Island" served in the United States Air Force, flying over 40 combat missions during World War II? Hint

Jim Backus
Russell Johnson
Alan Hale, Jr.
Bob Denver

9. Bob Denver, Alan Hale, Jr., Dawn Wells and Russell Johnson all appeared as their respective characters from "Gilligan's Island" in which of the following sitcoms? Hint

Designing Women
Perfect Strangers
ALF
Newhart

10. Which of the stars from "Gilligan's Island" did not appear in any of the reunion movies? Hint

Natalie Schafer
Tina Louise
Jim Backus
Alan Hale, Jr.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before playing the title character on "Gilligan's Island" in which television series did Bob Denver co-star?

Answer: The Many Loves of Dobie Gillis

Bob Denver played Maynard G. Krebs, good friend of Dobie Gillis, in this series which ran from 1959 to 1963. He sported a goatee in this series.
2. What genre of movie and television show did Alan Hale, Jr. appear in most frequently prior to landing the role of the Skipper on "Gilligan's Island"?

Answer: westerns

Hale was in numerous Gene Autry movies (westerns) and often appeared on The Gene Autry Show on television. He also played the lead role in the western series Casey Jones before becoming "the Skipper".
3. For which cartoon character did Jim Backus (Thurston Howell, III) provide the voice?

Answer: Mr. Magoo

Jim Backus had a long career in show business. It spanned over fifty years and included radio, movies and television. He also worked as a writer following his work on "Gilligan's Island".

Backus first provided the voice of "Mr. Magoo" in 1949 and was involved in subsequent projects.
4. Which of the castaways won the title of Miss Nevada and went on to compete in the Miss America pageant?

Answer: Dawn Wells

Dawn Wells was born in Reno, Nevada in 1938 and was crowned Miss Nevada in 1959. She made guest appearances on "77 Sunset Strip" and "Bonanza" before playing Mary Ann on "Gilligan's Island".
5. Tina Louise played the beautiful "movie star", Ginger Grant, stranded on "Gilligan's Island". What did she do prior to the show?

Answer: All of these

Tina Louise released several albums, the first, "It's Time for Tina", was released in 1957. She also appeared in the Broadway production of "Li'l Abner" that same year. Her movie debut was in 1958 in "God's Little Acre".
6. Natalie Schafer, "Lovey" Howell on "Gilligan's Island", began her acting career on Broadway.

Answer: True

Schafer acted in more than 15 Broadways plays and also worked in the movie industry. She was in the Oscar nominated film "The Snake Pit" in 1948.
7. Which actor from "Gilligan's Island" worked as a math teacher, physical education coach and mail carrier prior to the show?

Answer: Bob Denver

Denver, who passed away in 2005, also worked as a radio personality in West Virginia. He and his wife, Dreama, ran a small radio station that primarily played "oldies".
8. Which of the actors on "Gilligan's Island" served in the United States Air Force, flying over 40 combat missions during World War II?

Answer: Russell Johnson

Johnson won a Purple Heart after his plane was shot down while pursuing Japanese targets. He was awarded numerous other medals and was honorably discharged from military service in 1945.

His television credits include The Twilight Zone.
9. Bob Denver, Alan Hale, Jr., Dawn Wells and Russell Johnson all appeared as their respective characters from "Gilligan's Island" in which of the following sitcoms?

Answer: ALF

In a 1987 episode of "ALF" (Alf, for alien life form), the lovable alien who lived with the Tanner family became a big fan of "Gilligan's Island".

He dreamed that he was on the island with these four characters in that episode. This is just one indication of the long-lasting popularity of "Gilligan's Island", the characters and the actors who played them.
10. Which of the stars from "Gilligan's Island" did not appear in any of the reunion movies?

Answer: Tina Louise

"Rescue from Gilligan's Island", "The Castaways on Gilligan's Island" and "The Globetrotters on Gilligan's Island" were all made-for-television movies.

Tina Louise distanced herself from the show following its end and did not appear in any of these movies.
Source: Author SP44000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 162: 5/10
Nov 22 2022 : Guest 67: 4/10
Nov 21 2022 : Guest 165: 5/10
Nov 18 2022 : Guest 74: 7/10
Nov 15 2022 : Guest 71: 7/10
Nov 12 2022 : malidog: 8/10
Nov 08 2022 : Guest 69: 10/10
Nov 07 2022 : Guest 172: 5/10
Nov 07 2022 : Guest 23: 6/10

Score Distribution

quiz
11/28/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us