FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gone Too Soon
Quiz about Gone Too Soon

Gone Too Soon Trivia Quiz


This is a quiz about well-known people who were taken from us too soon.

A multiple-choice quiz by DaMoopies. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died Too Soon

Author
DaMoopies
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
375,534
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1091
Last 3 plays: Guest 99 (10/10), Guest 165 (7/10), Brudge (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. A pop culture icon and one of the greatest martial artists on film, Bruce Lee passed away at the age of 32. What unfortunate event resulted in his death? Hint


Question 2 of 10
2. This artist gave us songs such as "Peggy Sue" and "That'll Be the Day". In 1959, he was only 22 when he perished in a plane crash. Who was he? Hint


Question 3 of 10
3. A number of musicians have died at a certain age, leading to what is referred to as the "27 club". Of the following, who is NOT a member? Hint


Question 4 of 10
4. In just over a year, this actor made three films that cemented his place in American movie history. James Dean was only 24 when he died in a car crash. What kind of car was he driving? Hint


Question 5 of 10
5. "There Ain't No Cure for the Summertime Blues!" was easily the biggest hit for Eddie Cochran. Eddie was just 21 when his untimely death occurred. How was he taken from us? Hint


Question 6 of 10
6. Gilda: one word is all anyone needs to know who this original "Saturday Night Live" cast member was. What caused her premature death? Hint


Question 7 of 10
7. Known as "The Queen of Tejano music", Selena was just 23 at the time of her death. How did it occur? Hint


Question 8 of 10
8. Always near the top of the list in best ever "Saturday Night Live" cast members, this man made us laugh with characters such as Unfrozen Caveman Lawyer and The Anal Retentive Chef. Who was he? Hint


Question 9 of 10
9. Steve Irwin, "The Crocodile Hunter", was killed while filming a documentary in Australia. What animal did him in? Hint


Question 10 of 10
10. Best known as Latka on "Taxi", actor Andy Kaufman changed comedy on many levels. What illness led to his death in 1984? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 99: 10/10
May 06 2024 : Guest 165: 7/10
May 05 2024 : Brudge: 7/10
May 02 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 175: 6/10
Apr 25 2024 : Guest 108: 9/10
Apr 24 2024 : Dunkeroo: 10/10
Apr 23 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 23 2024 : Guest 136: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A pop culture icon and one of the greatest martial artists on film, Bruce Lee passed away at the age of 32. What unfortunate event resulted in his death?

Answer: A reaction to a painkiller

Lee died in 1973 after taking some Equagesic. The coroner's official verdict was "death by misadventure".

Source: Wikipedia.org
2. This artist gave us songs such as "Peggy Sue" and "That'll Be the Day". In 1959, he was only 22 when he perished in a plane crash. Who was he?

Answer: Buddy Holly

The plane crash occurred near Clear Lake, Iowa, and took the lives of Ritchie Valens and the Big Bopper as well. Don McLean immortalized the tragedy in the 1971 song "American Pie".
3. A number of musicians have died at a certain age, leading to what is referred to as the "27 club". Of the following, who is NOT a member?

Answer: Keith Moon

Keith was 32 when he passed. Before his death in 1978, he released a solo album with all-star contributors called "Two Sides of the Moon". It didn't do well.
4. In just over a year, this actor made three films that cemented his place in American movie history. James Dean was only 24 when he died in a car crash. What kind of car was he driving?

Answer: Porsche Spyder

Dean was given a speeding ticket fewer than two hours before his fatal crash. The crash occurred on September 30, 1955.
5. "There Ain't No Cure for the Summertime Blues!" was easily the biggest hit for Eddie Cochran. Eddie was just 21 when his untimely death occurred. How was he taken from us?

Answer: An accident in a taxi

Cochran died in the vehicular accident in 1960. He was eventually inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1987.
6. Gilda: one word is all anyone needs to know who this original "Saturday Night Live" cast member was. What caused her premature death?

Answer: Ovarian cancer

Gilda Radner was married twice: once to "SNL" bandleader G.E. Smith and then to actor Gene Wilder. She was only 42 when she left us in 1989.
7. Known as "The Queen of Tejano music", Selena was just 23 at the time of her death. How did it occur?

Answer: Murdered by her fan club president

Her full name was Selena Quintanilla-Pérez. Two weeks after her murder in 1995 the then-governor of Texas, George W. Bush, declared her birthday Selena Day in Texas. Yolanda Saldívar was charged with killing Selena.
8. Always near the top of the list in best ever "Saturday Night Live" cast members, this man made us laugh with characters such as Unfrozen Caveman Lawyer and The Anal Retentive Chef. Who was he?

Answer: Phil Hartman

Phil was 49 when he was murdered by his wife Brynn Hartman on May 28, 1998. Brynn committed suicide soon thereafter.
9. Steve Irwin, "The Crocodile Hunter", was killed while filming a documentary in Australia. What animal did him in?

Answer: Stingray

Steve was 44 when he passed in 2006. His TV series "The Crocodile Hunter" originally ran from April 5, 1997 to November 22, 2004.
10. Best known as Latka on "Taxi", actor Andy Kaufman changed comedy on many levels. What illness led to his death in 1984?

Answer: Lung cancer

Andy was only 35 at the time of his death. There are still some who hope his death was faked and he will return someday.
Source: Author DaMoopies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us