FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jerry Lewis Over The Years
Quiz about Jerry Lewis Over The Years

Jerry Lewis: Over The Years Trivia Quiz


I will describe the event or milestone from the career of entertainment legend, Jerry Lewis, and your job is to identify the correct year of said event or milestone. Good Luck-flavin-ivan, Lay-dee!

A multiple-choice quiz by mrbondskin. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L
  8. »
  9. Lewis & Martin

Author
mrbondskin
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
829
Last 3 plays: Guest 184 (7/10), Guest 174 (1/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was Jerry Lewis born? Hint


Question 2 of 10
2. Jerry teamed up with Dean Martin for the first time at Atlantic City's 500 Club in July of _______ ? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did Martin and Lewis sign with the movie studio, Paramount Pictures? Hint


Question 4 of 10
4. In which year did the Martin and Lewis act finally break up? Hint


Question 5 of 10
5. In what year was "The Bellboy," Jerry Lewis' directorial debut, released? Hint


Question 6 of 10
6. "The Nutty Professor" is widely regarded as Lewis' best film. He plays the dual-personality roles of the nerdy professor and Buddy Love. In what year was this film released? Hint


Question 7 of 10
7. In what year did Jerry Lewis have a fall during a performance that resulted in a chipped spine, causing a subsequent addiction to the pain-killer Percodan? Hint


Question 8 of 10
8. In which year did Frank Sinatra arrange to surprise Jerry Lewis live on-stage by bringing along Jerry's estranged friend, Dean Martin? Hint


Question 9 of 10
9. In what year was Jerry Lewis nominated for a Nobel Prize based on his work for Muscular Dystrophy? Hint


Question 10 of 10
10. Jerry Lewis played the TV-talk show host who was the object of Robert DeNiro's obsession in the dark comedy, "The King Of Comedy". In what year was this Martin Scorcese film released? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 184: 7/10
May 12 2024 : Guest 174: 1/10
Apr 19 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 174: 6/10
Apr 16 2024 : Guest 75: 6/10
Apr 16 2024 : Guest 24: 8/10
Apr 03 2024 : Guest 72: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Jerry Lewis born?

Answer: 1926

He was the only child of Rea and Danny Levitch. Jerry's father also had a background in vaudeville entertainment.
2. Jerry teamed up with Dean Martin for the first time at Atlantic City's 500 Club in July of _______ ?

Answer: 1946

The team later known as Martin and Lewis were an overnight sensation, despite reportedly bombing in their first show on July 25, 1946. Their second show that night was the place to be, and the stuff of legends.
3. In what year did Martin and Lewis sign with the movie studio, Paramount Pictures?

Answer: 1949

Martin and Lewis made 16 movies in 7 years together under contract.
4. In which year did the Martin and Lewis act finally break up?

Answer: 1956

This dynamic duo dissolved in July of 1956, the last time the pair would be seen together on stage for a generation.
5. In what year was "The Bellboy," Jerry Lewis' directorial debut, released?

Answer: 1960

Not only does Lewis sit in the director's chair, he also plays two characters, Stanley the Bellboy and himself, Jerry Lewis.
6. "The Nutty Professor" is widely regarded as Lewis' best film. He plays the dual-personality roles of the nerdy professor and Buddy Love. In what year was this film released?

Answer: 1963

Jerry Lewis had the opportunity to play a much darker role in the form of Buddy Love, which surprised some audiences. In reality, Jerry Lewis has earned a reputation over the years as indulging in both the "nutty" and "buddy" sides of his own complex personality.
7. In what year did Jerry Lewis have a fall during a performance that resulted in a chipped spine, causing a subsequent addiction to the pain-killer Percodan?

Answer: 1965

According to Mr. Lewis, he has been in pain ever since March 20, 1965. And according to doctors, it is said that the injury was 1/16 of inch away from paralyzing him.
8. In which year did Frank Sinatra arrange to surprise Jerry Lewis live on-stage by bringing along Jerry's estranged friend, Dean Martin?

Answer: 1976

Sinatra surprised Lewis live while the 1976 edition of the MDA Telethon was going on. The event was one of the great moments in live television, as the studio and TV audiences saw Martin and Lewis stand together on-stage for the first time in over 20 years.
9. In what year was Jerry Lewis nominated for a Nobel Prize based on his work for Muscular Dystrophy?

Answer: 1977

The MDA telethon may have started in 1965, but Lewis started his public crusade for the Muscular Dystrophy Association back on TV specials with Dean Martin as early as 1950. Lewis' personal reason or reasons for raising awareness and donations for MDA has never been revealed by the entertainer.
10. Jerry Lewis played the TV-talk show host who was the object of Robert DeNiro's obsession in the dark comedy, "The King Of Comedy". In what year was this Martin Scorcese film released?

Answer: 1983

Jerry Lewis plays Jerry Langford in the film. Arguably, this is the most complex and best performance from Jerry Lewis since "The Nutty Professor."
Source: Author mrbondskin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us