FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Life and Films of Dean Martin
Quiz about The Life and Films of Dean Martin

The Life and Films of Dean Martin Quiz


Dean Martin was one of my favorite actors. Take this short quiz about Dino's life and films.

A multiple-choice quiz by vincegeorge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities K-L
  8. »
  9. Lewis & Martin

Author
vincegeorge
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,002
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1038
Last 3 plays: Guest 184 (6/10), polly656 (6/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what Ohio town was Dino Paul Crocetti born June 7, 1917? Hint


Question 2 of 10
2. How many times was Dean married? Hint


Question 3 of 10
3. When did Jerry Lewis and Dean first appear together in their "Martin and Lewis" nightclub act? Hint


Question 4 of 10
4. What was Dean and Jerry's first film together? Hint


Question 5 of 10
5. What was Martin and Lewis' last movie together? Hint


Question 6 of 10
6. What 2 movies did Dean make with John Wayne? Hint


Question 7 of 10
7. What movie did Dean star in with Rock Hudson? Hint


Question 8 of 10
8. What was the role Dean played in his first "Rat Pack" movie: "Ocean's Eleven" (1960)? Hint


Question 9 of 10
9. What recurring movie role did Dean play in "The Silencers" (1966), "Murderers' Row" (1966), "The Ambushers" (1967), and "The Wrecking Crew" ? Hint


Question 10 of 10
10. On what day did Dean die in 1995? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 184: 6/10
May 13 2024 : polly656: 6/10
Apr 19 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what Ohio town was Dino Paul Crocetti born June 7, 1917?

Answer: Steubenville

It was nearly midnight when Dino, who would eventually become Dean Martin, was born in this small town on the Ohio River.
2. How many times was Dean married?

Answer: 3

Elizabeth McDonald from 1941 to 1949 (4 children); Jeanne Martin from 1949 to 1973 (3 children) and Catherine Hawn from 1973 to 1976.
3. When did Jerry Lewis and Dean first appear together in their "Martin and Lewis" nightclub act?

Answer: 1946

Lewis was already booked at the 500 Club in Atlantic City in July 1946 when the male vocalist fell ill. Dean replaced him, and as they say, the rest was history.
4. What was Dean and Jerry's first film together?

Answer: "My Friend Irma" (1949)

Jerry and Dean were actually second fiddle in the movie to Marie Wilson (as Irma) and John Lund as her beau.
5. What was Martin and Lewis' last movie together?

Answer: "Hollywood or Bust" (1956)

By the time this film was made in 1956, the 2 stars were not speaking with each other. It is actually one of their best movies together.
6. What 2 movies did Dean make with John Wayne?

Answer: "Rio Bravo" (1959) and "The Sons of Katie Elder" (1965)

The Duke and Dino starred together in "Rio Bravo"; Dino sang in the movie with Ricky Nelson. Later, Duke and Dino filmed "The Sons of Katie Elder" together in 1965 after Duke had cancer surgery. Dean Martin did not star in "Big Jake" or "El Dorado".
7. What movie did Dean star in with Rock Hudson?

Answer: "Showdown" (1973)

Dean and Hudson did not get along well when filming the movie, probably because of rumors of Hudson's homosexuality. It is actually a pretty good western about childhood friends now on opposite sides of the law.
8. What was the role Dean played in his first "Rat Pack" movie: "Ocean's Eleven" (1960)?

Answer: Sam Harmon

Dean plays Danny Ocean's (played of course by Frank Sinatra) friend, Sam Harmon, who sings at the Sahara and knew Danny from the service.
9. What recurring movie role did Dean play in "The Silencers" (1966), "Murderers' Row" (1966), "The Ambushers" (1967), and "The Wrecking Crew" ?

Answer: Matt Helm

Dean played the Bond-like Matt Helms, always surrounded by beautiful girls (including Stella Stevens, Ann Margret, Senta Berger and Elke Sommer) in these 4 films.
10. On what day did Dean die in 1995?

Answer: Christmas

Dean died in the company of his ex-wife Jeanne on Christmas Day 1995. His mother had also died on Christmas Day many years before.
Source: Author vincegeorge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us