FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Life and Times of Elizabeth Taylor
Quiz about Life and Times of Elizabeth Taylor

Life and Times of Elizabeth Taylor Quiz


This quiz has questions which pertain to the life of Elizabeth Taylor. Good luck!

A multiple-choice quiz by NalaMarie. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities T-Z
  8. »
  9. Elizabeth Taylor

Author
NalaMarie
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
59,420
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2988
Last 3 plays: Nana7770 (9/10), Johnmcmanners (10/10), gme24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Elizabeth's middle name? Hint


Question 2 of 10
2. How old was Elizabeth when she made her screen debut? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did Elizabeth win her first Academy Award? Hint


Question 4 of 10
4. Where is Elizabeth's star on the Hollywood Walk of Fame located? Hint


Question 5 of 10
5. Elizabeth entered her first marriage in 1950 to Nicky Hilton Jr, the hotel icon. How old was Elizabeth when they married? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did Elizabeth receive her high school diploma? Hint


Question 7 of 10
7. What are the names of Elizabeth's parents? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the close friend of hers that died of AIDS that coersed her to become the founding chair of the American Foundation for AIDS Research (AMFAR) in 1985?

Answer: (Two words, or just surname ... or just first name!)
Question 9 of 10
9. In what month and year was Elizabeth born? Hint


Question 10 of 10
10. In what year did Elizabeth appear on the show "What's My Line?"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Nana7770: 9/10
Jun 11 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 08 2024 : gme24: 10/10
Jun 08 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 98: 8/10
May 29 2024 : Guest 70: 6/10
May 15 2024 : panagos: 9/10
May 08 2024 : Guest 73: 3/10
Apr 21 2024 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Elizabeth's middle name?

Answer: Rosemond

Elizabeth Rosemond Taylor was born on February 27th, 1932 in Hampstead, London, England.
2. How old was Elizabeth when she made her screen debut?

Answer: 10

Elizabeth made her screen debut at the age of 10 in the 1942 film "There's One Born Every Minute". She was 12 when she started to receive child-star status when she played the leading role in Clarence Brown's "National Velvet".
3. In what year did Elizabeth win her first Academy Award?

Answer: 1961

Elizabeth was first nominated in 1958 for an Oscar for Best Actress in a Leading Role for "Raintree Country". Her second nomination came in 1959 also for Best Actress for her work in "Cat on a Hot Tin Roof". She was nominated a third time in 1960 for Best Actress for the 1959 film "Suddenly, Last Summer".

Her first win for Best Actress came in 1961 for her work in "BUtterfield 8" (1960). She won her second Oscar in 1967 for Best Actress for her role in "Who's Afraid of Virginia Woolf?".
4. Where is Elizabeth's star on the Hollywood Walk of Fame located?

Answer: 6336 Hollywood Blvd

Marlo Thomas' star is located at 6904 Hollywood Blvd. Rip Taylor's star is located at 6625 Hollywood Blvd and Lana Turner's star is located at 6241 Hollywood Blvd.
5. Elizabeth entered her first marriage in 1950 to Nicky Hilton Jr, the hotel icon. How old was Elizabeth when they married?

Answer: 18

Elizabeth and Nicholas Conrad Hilton Jr., (aka Nicky Hilton), were married on May 6, 1950. They divorced on January 29, 1951.
6. In what year did Elizabeth receive her high school diploma?

Answer: 1950

Elizabeth received her diploma from University High School on January 26th, 1950.
7. What are the names of Elizabeth's parents?

Answer: Francis and Sara

Her father Francis was an art dealer and her mother, Sara, was an actress. Elizabeth has one brother, Howard.
8. Who is the close friend of hers that died of AIDS that coersed her to become the founding chair of the American Foundation for AIDS Research (AMFAR) in 1985?

Answer: Rock Hudson

Rock Hudson aka Roy Harold Scherer Jr was born on November 17th, 1925 and died on October 2nd, 1985 from AIDS.
9. In what month and year was Elizabeth born?

Answer: February 1932

Elizabeth was born on February 27th, 1932.
10. In what year did Elizabeth appear on the show "What's My Line?"?

Answer: 1954

Elizabeth was 22 years old when she appeared on the November 11th episode of "What's My Line?".
Source: Author NalaMarie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Linda1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us