FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Great John Ritter
Quiz about The Great John Ritter

The Great John Ritter Trivia Quiz


This quiz is about the great John Ritter. He is sadly missed.

A multiple-choice quiz by Kristen48. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. John Ritter

Author
Kristen48
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
201,720
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
570
- -
Question 1 of 10
1. John's full name is Jonathan Southworth Ritter?


Question 2 of 10
2. How many Emmys did he win? Hint


Question 3 of 10
3. How many kids did he have? Hint


Question 4 of 10
4. How many Golden Globes did he win? Hint


Question 5 of 10
5. What actor was he rehearsing lines with when he collapsed and died soon afterwards?

Answer: ( Two words, or just surname .. ayyeeeeee)
Question 6 of 10
6. What show did John and Amy Yasbeck guest star on? Hint


Question 7 of 10
7. What show did he guest star on in 1976? Hint


Question 8 of 10
8. How many times did he guest star on "Hawaii Five-O"? Hint


Question 9 of 10
9. What college did John attend? Hint


Question 10 of 10
10. When did John die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 174: 5/10
Apr 09 2024 : Guest 98: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John's full name is Jonathan Southworth Ritter?

Answer: True

He was born on September 17, 1948 in Burbank, California to parents Tex Ritter and Dorothy Fay.
2. How many Emmys did he win?

Answer: 1

He won in 1984 in the category Best Lead Actor in a Comedy Series for "Three's Company".
3. How many kids did he have?

Answer: 4

He had three with his first wife, actress Nancy Morgan, and one with his second wife, actress Amy Yasbeck.
4. How many Golden Globes did he win?

Answer: 1

He won in 1984 in the category Best Performace by an Actor in a TV Series for "Three's Company".
5. What actor was he rehearsing lines with when he collapsed and died soon afterwards?

Answer: Henry Winkler

Henry was going to guest starring on John's show "8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter".
6. What show did John and Amy Yasbeck guest star on?

Answer: The Cosby Show

They guest starred on "The Cosby Show" ten years before they were married.
7. What show did he guest star on in 1976?

Answer: Starsky & Hutch

His name on the show was Tom Cole.
8. How many times did he guest star on "Hawaii Five-O"?

Answer: 3

He guest starred on it in 1968, 1971 and 1977.
9. What college did John attend?

Answer: USC

He graduated Bachelor of Fine Arts (in theater) in 1971.
10. When did John die?

Answer: September 11, 2003

He died on his daughter's birthday. Six days later, he would have been 55 years old.
Source: Author Kristen48

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us