FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Wonderful Life of John Ritter
Quiz about The Wonderful Life of John Ritter

The Wonderful Life of John Ritter Quiz


This is my second quiz that I have made about John. If you're a true Ritter fan, you'll do fine on this quiz! I love you John! R.I.P.

A multiple-choice quiz by 3sCompany. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. John Ritter

Author
3sCompany
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
152,837
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
778
Last 3 plays: Guest 98 (9/10), Guest 174 (5/10), Guest 98 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the made for TV movie, "Lethal Vows," John plays Dr. David Farris. In the movie, he poisons his second wife. What poison does he use? Hint


Question 2 of 10
2. Where did John attend high school?

Answer: (Two Words.)
Question 3 of 10
3. John studied acting with a lady in his college years, a well known stage and movie actress. She was later in the movie "Skin Deep" with him. What is her name? Hint


Question 4 of 10
4. John was a member of what fraternity? Hint


Question 5 of 10
5. John was in a play with fellow actor, and friend, Henry Winkler. What was the name of the play? Hint


Question 6 of 10
6. In 1983, John won which award for Best Actor in a musical or comedy?(For Three's Company) Hint


Question 7 of 10
7. John and his wife, Amy Yasbeck, were in an episode of which television show 10 years before they were married. What is the name of the show?

Answer: (Three Words)
Question 8 of 10
8. John's son, Jason Ritter, co-starred in which horror movie? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of John's last film he made before he passed away?

Answer: (Two Words.)
Question 10 of 10
10. What year did "Three's Company" come to an end? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 98: 9/10
Apr 20 2024 : Guest 174: 5/10
Apr 09 2024 : Guest 98: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the made for TV movie, "Lethal Vows," John plays Dr. David Farris. In the movie, he poisons his second wife. What poison does he use?

Answer: Cyanide

The role that John portrayed in this movie, was quite a different style for him. Even so, the movie was wonderful.
2. Where did John attend high school?

Answer: Hollywood High

He was voted class president in his senior year. John was very popular in high school.
3. John studied acting with a lady in his college years, a well known stage and movie actress. She was later in the movie "Skin Deep" with him. What is her name?

Answer: Nina Foch

John looked up to Nina, and she saw the real potential he had. She led him to believe that he could play comical parts, as well as dramatic parts.
4. John was a member of what fraternity?

Answer: Phi Gamma Delta

John attended the University of Southern California. He studied the Dramatic Arts, and has a bachelor's degree in Fine Arts in Theatre Arts.
5. John was in a play with fellow actor, and friend, Henry Winkler. What was the name of the play?

Answer: The Dinner Party

John was an accomplished dramatic actor. He has appeared in over 50 plays, and has a degree in Theatre and Fine arts.
6. In 1983, John won which award for Best Actor in a musical or comedy?(For Three's Company)

Answer: Golden Globe Award

John has won 5 awards in his carreer:
1983: Golden Globe: Best Actor in a Series (Musical or Comedy), "Three's Company."
1984: Emmy: Outstanding Lead Actor in a Comedy Series, "Three's Company."
1986: Emmy: Outstanding Host, "Superfest: A Celebration of Ability," shared award with brother Tom.
1988: People's Choice: Favorite Male Performer in a New TV Program.
2001: Theatre World Award, "The Dinner Party."
7. John and his wife, Amy Yasbeck, were in an episode of which television show 10 years before they were married. What is the name of the show?

Answer: The Cosby Show

John and Amy had a daughter together, Stella, 5.
8. John's son, Jason Ritter, co-starred in which horror movie?

Answer: Freddy vs. Jason

Jason is taking after his father, acting in movies and television shows. He costarred "Freddy vs. Jason" and "Swim Fan."
9. What is the name of John's last film he made before he passed away?

Answer: Bad Santa

This is John's last film before his passing. Billy-Bob Thornton is by his side in the movie, he was also in "Sling Blade" with Ritter.
10. What year did "Three's Company" come to an end?

Answer: 1984

"Three's Company" was on TV for 8 years. It was nominated for many awards. And is still being played on TV today!
Source: Author 3sCompany

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us