FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Irreplaceable John Ritter
Quiz about The Irreplaceable John Ritter

The Irreplaceable John Ritter Trivia Quiz


This is a tribute to the late John Ritter. He is one of my favorite actors. This quiz is about him and his different roles on television and in the movies. He will be sorely missed.

A multiple-choice quiz by gcooperfan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. John Ritter

Author
gcooperfan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,105
Updated
Jul 17 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3206
Last 3 plays: Guest 98 (10/15), Guest 98 (15/15), Guest 174 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was his character's name on "Three's Company"? Hint


Question 2 of 15
2. What 1970s T.V. show did John Ritter have a recurring role on as a Reverend? Hint


Question 3 of 15
3. What year did he win an Emmy for his role on "Three's Company?" Hint


Question 4 of 15
4. What T.V. series had John playing a policeman who inherits an apartment complex? Hint


Question 5 of 15
5. What T.V. show did he star with Billy Bob Thornton? Hint


Question 6 of 15
6. In what movie did John costar with his (soon to be) wife in 1990? Hint


Question 7 of 15
7. How many children did John have? Hint


Question 8 of 15
8. In which of these movies did John costar with Billy Bob Thornton? Hint


Question 9 of 15
9. What television show was he working on at the time of his untimely death? Hint


Question 10 of 15
10. Which two famous people did John say he idolized growing up? Hint


Question 11 of 15
11. What show, written by David E. Kelley, did John have a brief, recurring role on? Hint


Question 12 of 15
12. John was very devoted to and supported foundations concerning _______ ? Hint


Question 13 of 15
13. What cartoon did John lend his voice to? Hint


Question 14 of 15
14. John once appeared on "The Dating Game"?


Question 15 of 15
15. Who was John Ritter's Father?

Answer: ( Two Words .. or just first name ... he was a singing cowboy)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : Guest 98: 10/15
Apr 20 2024 : Guest 98: 15/15
Apr 19 2024 : Guest 174: 11/15
Apr 14 2024 : Fiona112233: 7/15
Apr 09 2024 : Guest 98: 11/15
Apr 03 2024 : Guest 69: 5/15
Mar 22 2024 : Guest 172: 4/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was his character's name on "Three's Company"?

Answer: Jack Tripper

John was chosen for this role by the head of the studio, Fred Silverman. Prior to this he had only appeared in recurring roles and guest starring roles.
2. What 1970s T.V. show did John Ritter have a recurring role on as a Reverend?

Answer: The Waltons

John was only 24 years old when he began doing the role as the Reverend on "The Waltons" in 1972. Even though he is usually known for comedy, he did have his serious side.
3. What year did he win an Emmy for his role on "Three's Company?"

Answer: 1984

John won his Emmy just before the show was cancelled.
4. What T.V. series had John playing a policeman who inherits an apartment complex?

Answer: Hooperman

John's character on "Hooperman" falls for the manager of the apartment complex (played by Deborah Farentino) and had a dog that mixed into the comedy. It lasted for 2 seasons, from 1987-1989.
5. What T.V. show did he star with Billy Bob Thornton?

Answer: Hearts Afire

This also starred Markie Post. It was on from 1992-1995. A wonderful show that didn't last as long as it should have.
6. In what movie did John costar with his (soon to be) wife in 1990?

Answer: Problem Child

Amy Yasbeck was cast as his wife in the movie and would become his real life wife on September 18, 1999. They also starred together in the sequel, "Problem Child II". On T.V., they starred together as husband and wife on "Wings", and "The Cosby Show" among others.
7. How many children did John have?

Answer: 4

John was married to Nancy Morgan from 1978 to 1996 and had 3 children, Jason, Tyler and Carly, from that union. John was married to Amy Yasbeck from 1999 until his death and had one daughter, Stella. She was born on September 11, 1998 and turned 5 years old the day John died.
8. In which of these movies did John costar with Billy Bob Thornton?

Answer: Sling Blade

In one of his dramatic roles, John played a homosexual store owner. He received critical acclaim for his performance.
9. What television show was he working on at the time of his untimely death?

Answer: 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter

They had just filmed three episodes of the second season, when John collapsed on the set and passed away a few hours later, during surgery.
10. Which two famous people did John say he idolized growing up?

Answer: Bobby Kennedy and Jerry Lewis

That statment really showed the two sides of John Ritter. It was stated by his co-stars and co-workers that he always made them laugh on every set he was on. I know he did that on every show he was on.
11. What show, written by David E. Kelley, did John have a brief, recurring role on?

Answer: Ally McBeal

He played a possible love interest for Ally, but who didn't on that show. He was on the show in October 1998.
12. John was very devoted to and supported foundations concerning _______ ?

Answer: Cerebral Palsy

His brother was diagnosed with it. He was very close to his brother and looked up to him in many ways.
13. What cartoon did John lend his voice to?

Answer: Clifford

John was the voice of Clifford the dog.
14. John once appeared on "The Dating Game"?

Answer: True

I've seen clips of this and he was very funny on it. He was only 18 at the time.
15. Who was John Ritter's Father?

Answer: Tex Ritter

John followed in his father footsteps into show business, but decided on comedy, which we are all thankful for.
Source: Author gcooperfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us