FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Their First Big Screen Roles
Quiz about Their First Big Screen Roles

Their First Big Screen Roles! Trivia Quiz


Many of today's big movie stars started off their film careers in bit parts or uncredited roles. Others began with a bang. Can you determine the movie star from the description of his or her first movie role?

A multiple-choice quiz by jesseg. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Before They Were Stars

Author
jesseg
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,459
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3086
- -
Question 1 of 10
1. His first role was as an uncredited bellhop in the 1966 film 'Dead Heat on a Merry-Go-Round'. Hint


Question 2 of 10
2. Who had his first film role as an uncredited extra in the 1955 film 'Lilacs in the Spring'? Hint


Question 3 of 10
3. After a couple of television roles, which actress got her first big screen role as Anne Marie in the 1977 film 'Julia'? Hint


Question 4 of 10
4. Which actor started off as Billy in the 1981 film 'Endless Love'? Hint


Question 5 of 10
5. Who had her first movie role in the 1988 John Candy comedy 'The Great Outdoors'? Hint


Question 6 of 10
6. Which actor's first movie role was as a thug in the 1969 film 'Dreams of Glass'? Hint


Question 7 of 10
7. Who started his film career in 1966 with an uncredited film role, as a jeep driver, in his father's movie 'Cast a Giant Shadow'? Hint


Question 8 of 10
8. In 1981 'The World According to Garp' was the vehicle that launched the career of which actress? Hint


Question 9 of 10
9. Which actor, in his first movie role, played the part of Victor Skakapopulis in the 1965 film 'What's New Pussycat?'? Hint


Question 10 of 10
10. Who began his film career in the 1991 movie 'Critters 3'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. His first role was as an uncredited bellhop in the 1966 film 'Dead Heat on a Merry-Go-Round'.

Answer: Harrison Ford

2. Who had his first film role as an uncredited extra in the 1955 film 'Lilacs in the Spring'?

Answer: Sean Connery

3. After a couple of television roles, which actress got her first big screen role as Anne Marie in the 1977 film 'Julia'?

Answer: Meryl Streep

4. Which actor started off as Billy in the 1981 film 'Endless Love'?

Answer: Tom Cruise

5. Who had her first movie role in the 1988 John Candy comedy 'The Great Outdoors'?

Answer: Annette Bening

6. Which actor's first movie role was as a thug in the 1969 film 'Dreams of Glass'?

Answer: Danny DeVito

7. Who started his film career in 1966 with an uncredited film role, as a jeep driver, in his father's movie 'Cast a Giant Shadow'?

Answer: Michael Douglas

8. In 1981 'The World According to Garp' was the vehicle that launched the career of which actress?

Answer: Glenn Close

9. Which actor, in his first movie role, played the part of Victor Skakapopulis in the 1965 film 'What's New Pussycat?'?

Answer: Woody Allen

10. Who began his film career in the 1991 movie 'Critters 3'?

Answer: Leonardo DiCaprio

Source: Author jesseg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us