FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1977  The Winners in Movies Music Sports etc
Quiz about 1977  The Winners in Movies Music Sports etc

1977 - The Winners in Movies, Music, Sports etc. Quiz


It was a hot summer in Brooklyn. Disco was big but finding Son of Sam was bigger. Still, great movies, music and sports were there to make it a cool year!

A multiple-choice quiz by brooklynmike. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Decade
  8. »
  9. The 1970s

Author
brooklynmike
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,671
Updated
May 25 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
9056
Last 3 plays: Guest 109 (2/10), Guest 70 (5/10), Robert907 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who won the Grammy in 1977, for the record of the year? Hint

"Rumours", Fleetwood Mac
"The Stranger", Billy Joel
" You light up my life", Debby Boone
" Hotel California" , The Eagles

2. Which Team won the World Series in 1977? Hint

The Los Angeles Dodgers
The New York Mets
The New York Yankees
The Cincinnati Reds

3. What film won the Oscar for best picture in 1977? Hint

"Star Wars"
"The Goodbye Girl"
"Julia"
"Annie Hall"

4. What show won the Emmy for best comedy series for the 1977, 1978 seasons? Hint

"All In The Family"
"Rhoda"
"M.A.S.H."
"The Mary Tyler Moore Show"

5. What Musical won the Tony for 1977? Hint

"Annie"
"Annie Get Your Gun"
"Cats"
"A Chorus Line"

6. Who won the Oscar at the 1978 Academy Awards for best actor in a 1977 movie? Hint

Richard Burton
Woody Allen
Richard Dreyfuss
John Travolta

7. Which team won the Super Bowl for the 1977 season? Hint

The Denver Broncos
The Oakland Raiders
The Dallas Cowboys
The Minnesota Vikings

8. Who won the Grammy for best female country vocal in 1977? Hint

Tammy Wynette
Loretta Lynn
Dolly Parton
Crystal Gayle

9. Who won the Emmy in 1977 for outstanding actor in a drama series? Hint

Edward Asner
James Garner
Karl Malden
Peter Falk

10. What movie won the people's choice award for favorite movie? Hint

"The Goodbye Girl"
"Saturday Night Fever"
"Annie Hall'
"Star Wars"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the Grammy in 1977, for the record of the year?

Answer: " Hotel California" , The Eagles

The Eagles backed out of a performance on the Grammy's that year at the last minute. They claimed they were hard at work on their next album, 1979's "The Long Run", in Malibu.
2. Which Team won the World Series in 1977?

Answer: The New York Yankees

The New York Yankees won the 1977 World Series in 6 games. In that last winning game Reggie Jackson hit 3 home runs.
3. What film won the Oscar for best picture in 1977?

Answer: "Annie Hall"

Diane Keaton, who played Annie Hall, won the Oscar for best actress for this movie.
4. What show won the Emmy for best comedy series for the 1977, 1978 seasons?

Answer: "All In The Family"

Carroll O'Connor, Won four Emmys for his portrayal of Archie Bunker and one for his starring role on "In the Heat of the Night".
5. What Musical won the Tony for 1977?

Answer: "Annie"

Annie opened on April 21, 1977 and ran for 2,377 performances. This made it the third longest running musical of the 1970s.
6. Who won the Oscar at the 1978 Academy Awards for best actor in a 1977 movie?

Answer: Richard Dreyfuss

Richard Dreyfuss was born in Brooklyn, New York in 1947. By winning the Oscar for his 1977 film "The Goodbye Girl", he became the youngest actor to ever win for best actor. This record was beaten by Adrien Brody when he won best actor for the 2002 film "The Pianist" at the 75th Academy Awards presented in March 2003.
7. Which team won the Super Bowl for the 1977 season?

Answer: The Dallas Cowboys

For the first time a pair shared the M.V.P. award, defensive tackle Randy White and defensive end Harvey Martin. Both played for Dallas.
8. Who won the Grammy for best female country vocal in 1977?

Answer: Crystal Gayle

Crystal Gayle became the first female artist in country music history to achieve platinum album sales.
9. Who won the Emmy in 1977 for outstanding actor in a drama series?

Answer: James Garner

James Garner won the Emmy for "The Rockford Files". "The Rockford Files" was on from 1974 to 1980. Mr. Garner has come back to play Rockford in T.V. movies.
10. What movie won the people's choice award for favorite movie?

Answer: "Star Wars"

John Wayne won for favorite movie actor and Barbra Streisand for favorite movie actress at the 1977 People's Choice Awards.
Source: Author brooklynmike

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
May 26 2023 : Guest 109: 2/10
May 20 2023 : Guest 70: 5/10
May 16 2023 : Robert907: 6/10
May 12 2023 : rossian: 10/10
May 08 2023 : Guest 142: 1/10
May 05 2023 : hopper214: 4/10
May 03 2023 : Guest 213: 1/10
May 02 2023 : Guest 99: 2/10
Apr 26 2023 : Guest 205: 4/10

Score Distribution

quiz
5/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us