FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Men In Skirts
Quiz about Men In Skirts

Men In Skirts Trivia Quiz


Throughout history and in entertainment, men dressing as, or appearing to be, women has been interesting. Here are a few easy multiple choice questions about these characters.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Author
jmoskow
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,863
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
6967
Last 3 plays: Guest 175 (6/10), linkan (9/10), Shadman11 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What two actors posed as women to hide from the bad guys in the hit comedy "Some Like It Hot?" Hint


Question 2 of 10
2. What former high-ranking government official was rumored to like women's clothes? Hint


Question 3 of 10
3. What former male doctor had a sex change operation and returned to play professional tennis as a woman? Hint


Question 4 of 10
4. What actor in the movie "Tootsie" posed as a woman in order to get an acting role on a soap opera? Hint


Question 5 of 10
5. Nathan Lane donned a dress to impress his lover's son's future in-laws in "Birdcage". This movie was based on what Broadway play and 1978 movie of the same name? Hint


Question 6 of 10
6. What 1950's TV superstar regularly played a woman as one of his many classic characters? Hint


Question 7 of 10
7. What actor costumed as a nanny and maid to spend time with his children in the hit movie "Mrs. Doubtfire"? Hint


Question 8 of 10
8. What mega-movie star, began his career as a regular on a 1980's sitcom, where he posed as a woman to rent a room in a woman's hotel after his apartment was demolished? Hint


Question 9 of 10
9. Which one of the following people/characters of questionable gender really is a woman? Hint


Question 10 of 10
10. In what movie did Mel Gibson don kilts in order to portray a Scottish warrior? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 175: 6/10
May 18 2024 : linkan: 9/10
May 09 2024 : Shadman11: 10/10
Apr 27 2024 : ramses22: 9/10
Apr 13 2024 : Jane57: 9/10
Apr 06 2024 : Hayes1953: 7/10
Apr 04 2024 : bocrow000: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 166: 10/10
Mar 31 2024 : matthewpokemon: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What two actors posed as women to hide from the bad guys in the hit comedy "Some Like It Hot?"

Answer: Jack Lemmon and Tony Curtis

Of course they both fall for Marilyn Monroe.
2. What former high-ranking government official was rumored to like women's clothes?

Answer: J. Edgar Hoover

Supposedly it is true. I know it is not entertainment, but I find Hoover to be a very entertaining character.
3. What former male doctor had a sex change operation and returned to play professional tennis as a woman?

Answer: Renee Richards

Dr. Richard Raskin had a sex change operation in the 1970's. After a court battle, she was allowed to enter professional tennis tournaments as a woman with her new name, Renee Richards.
4. What actor in the movie "Tootsie" posed as a woman in order to get an acting role on a soap opera?

Answer: Dustin Hoffman

The romantic scenes with Charles Durning were a hoot.
5. Nathan Lane donned a dress to impress his lover's son's future in-laws in "Birdcage". This movie was based on what Broadway play and 1978 movie of the same name?

Answer: La Cage Aux Folles

"Birdcage" is a great movie. It featured Calista Flockhart as the fiance before anybody knew her as Ally McBeal.
6. What 1950's TV superstar regularly played a woman as one of his many classic characters?

Answer: Milton Berle

Uncle Miltie was television's first superstar. His Carmen Miranda get-up was hilarious.
7. What actor costumed as a nanny and maid to spend time with his children in the hit movie "Mrs. Doubtfire"?

Answer: Robin Williams

Robin Williams was also in "Birdcage."
8. What mega-movie star, began his career as a regular on a 1980's sitcom, where he posed as a woman to rent a room in a woman's hotel after his apartment was demolished?

Answer: Tom Hanks

"Bosom Buddies" ran for only two years, but launched a great career for Hanks.
9. Which one of the following people/characters of questionable gender really is a woman?

Answer: Pat from "Saturday Night Live"

Although the gender of the character is never confirmed, the actress Julia Sweeny is clearly a woman. Harvey Fierstein dresses as Edna Turnbull and Barry Humphries is Dame Edna.
10. In what movie did Mel Gibson don kilts in order to portray a Scottish warrior?

Answer: Braveheart

In this case macho Mel does not play a woman and is truly a "Man in Skirts." Thanks for playing my quiz.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us