FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Big Four
Quiz about The Big Four

The Big Four Trivia Quiz


Beauty pageants have been dominating the TV ratings of some countries, especially in Latin America and Asia. Here is my quiz on the "Big 4" beauty pageants.

A multiple-choice quiz by rohnald. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Beauty Pageants

Author
rohnald
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
373,565
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
285
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Trivia_Fan54 (5/10), Guest 104 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which beauty pageant has a logo of "the woman with stars"? Hint


Question 2 of 10
2. Which beauty pageant was based in a Southeast Asian nation? Hint


Question 3 of 10
3. What major beauty pageant was created in 1951? Hint


Question 4 of 10
4. What beauty pageant was expecting its contestants to serve as "ambassadors of peace and beauty"? Hint


Question 5 of 10
5. This beauty pageant made history when the delegates from China, Macau, Taiwan, Hong Kong and Tibet competed altogether for the first time. What pageant was this? Hint


Question 6 of 10
6. In 1999, Mpule Kwelagobe of Botswana won the title of this prestigious contest. In what beauty pageant did she joined and eventually won? Hint


Question 7 of 10
7. Philippines won its first title in this pageant in 2013 when Megan Young won the crown in Bali, Indonesia. In what beauty pageant was this? Hint


Question 8 of 10
8. What's the only pageant that has individual titles for the runners-up? Hint


Question 9 of 10
9. Agnieszka Kotlarska of Poland won the crown of this beauty pageant in 1991 and became the first winner from her country. This happened in what beauty pageant? Hint


Question 10 of 10
10. Ximena Navarrete of Mexico won the second crown for her country in 2010. This was in what beauty pageant? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 18 2024 : Trivia_Fan54: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 104: 0/10
Apr 03 2024 : Guest 104: 0/10
Apr 03 2024 : Guest 104: 0/10
Mar 28 2024 : Guest 203: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which beauty pageant has a logo of "the woman with stars"?

Answer: Miss Universe

"The woman with stars" logo was created in 1998 to represent the beauty and responsibility of women around the universe.
2. Which beauty pageant was based in a Southeast Asian nation?

Answer: Miss Earth

Miss Earth was based in the Philippines and the newest among the four major beauty pageant being organized and formed in 2001.
3. What major beauty pageant was created in 1951?

Answer: Miss World

Eric Morley created Miss World in 1951 in UK, making it the oldest surviving beauty pageant.
4. What beauty pageant was expecting its contestants to serve as "ambassadors of peace and beauty"?

Answer: Miss International

Miss International aimed for its contestants to promote world peace, benevolence, beauty, friendship and intellegence.
5. This beauty pageant made history when the delegates from China, Macau, Taiwan, Hong Kong and Tibet competed altogether for the first time. What pageant was this?

Answer: Miss Earth

This momentous event happened in the 2007 edition of Miss Earth.
6. In 1999, Mpule Kwelagobe of Botswana won the title of this prestigious contest. In what beauty pageant did she joined and eventually won?

Answer: Miss Universe

This is the first time that Botswana joined the Miss Universe beauty pageant. Philippines was 1st runner up while Spain was second runner-up.
7. Philippines won its first title in this pageant in 2013 when Megan Young won the crown in Bali, Indonesia. In what beauty pageant was this?

Answer: Miss World

This was the first title for the Philippines although the country already has numerous runners up. The victory also made the Philippines the third country to win in the Big 4 after Brazil and Venezuela.
8. What's the only pageant that has individual titles for the runners-up?

Answer: Miss Earth

The runners up are Miss Earth-Air, Miss Earth-Water and Miss Earth-Fire, representing the elements of nature.
9. Agnieszka Kotlarska of Poland won the crown of this beauty pageant in 1991 and became the first winner from her country. This happened in what beauty pageant?

Answer: Miss International

She was stabbed to death by a stalker on August 27, 1996. She was only 24 when she died.
10. Ximena Navarrete of Mexico won the second crown for her country in 2010. This was in what beauty pageant?

Answer: Miss Universe

Ms. Navarrete won the crown and became the second Miss Universe of her country after Lupita Jones won in 1991.
Source: Author rohnald

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Yet More Cat People Quizzes:

Cat People are prolific quiz writers. Enjoy the latest selection.

  1. To Infinity and Beyond Average
  2. The More That Changes... Average
  3. Wouldn't You Rather Be There? Average
  4. Clevercatz's First Common Bond Quiz Easier
  5. German License Plates Decoded Average
  6. Where Can I "B"? Easier
  7. Just Your Plain Old Adventure Easier
  8. Oh Captain, My Captain! Average
  9. Why Do Birds Suddenly Appear? Easier
  10. The Big Four Average

5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us