FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where Can I B
Quiz about Where Can I B

Where Can I "B"? Trivia Quiz


Match the capital city beginning with the letter B to the description of the country,

A matching quiz by clevercatz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. World Capitals
  8. »
  9. Alphabetical Capital Cities

Author
clevercatz
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
394,593
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
794
Last 3 plays: Guest 66 (7/10), Bourman (10/10), jonnowales (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. This is a western Asian country bordered by Israel to the south and Syria to the north and east. It is the smallest recognised sovereign state in mainland Asia.  
  Bogota
2. This country's coat of arms features a black eagle against yellow shield. It is home to such companies as Mercedes-Benz and BMW.  
  Bern
3. This country derives its name from the explorer Christopher Columbus. It is the only South American country to have coastlines on both the Pacific Ocean and Caribbean Sea.  
  Bridgetown
4. This capital city is the only one to border two independent countries and lies on the banks of the Danube.  
  Beirut
5. This country was created in 1859 when Moldovia and Wallachia joined together. It was given its independence in 1878 after the Treaty of Berlin.  
  Berlin
6. This country's flag is the basis for the emblem of the Red Cross with its colours reversed.  
  Budapest
7. This country was formally known as Siam and is located in the Southeast Asian Indochinese Peninsula.  
  Bangkok
8. The name of this small island nation derives from a translation of the Portuguese word for "bearded ones".  
  Bratislava
9. The origin of the word spa is derived from a town in this European country famous for chocolate and the actor Jean Claude Van Damme.  
  Bucharest
10. This country is a landlocked central European country which has the Forint as its national currency.  
  Brussels





Select each answer

1. This is a western Asian country bordered by Israel to the south and Syria to the north and east. It is the smallest recognised sovereign state in mainland Asia.
2. This country's coat of arms features a black eagle against yellow shield. It is home to such companies as Mercedes-Benz and BMW.
3. This country derives its name from the explorer Christopher Columbus. It is the only South American country to have coastlines on both the Pacific Ocean and Caribbean Sea.
4. This capital city is the only one to border two independent countries and lies on the banks of the Danube.
5. This country was created in 1859 when Moldovia and Wallachia joined together. It was given its independence in 1878 after the Treaty of Berlin.
6. This country's flag is the basis for the emblem of the Red Cross with its colours reversed.
7. This country was formally known as Siam and is located in the Southeast Asian Indochinese Peninsula.
8. The name of this small island nation derives from a translation of the Portuguese word for "bearded ones".
9. The origin of the word spa is derived from a town in this European country famous for chocolate and the actor Jean Claude Van Damme.
10. This country is a landlocked central European country which has the Forint as its national currency.

Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 66: 7/10
Apr 14 2024 : Bourman: 10/10
Apr 14 2024 : jonnowales: 10/10
Apr 13 2024 : BudHoney: 10/10
Apr 06 2024 : Guest 45: 3/10
Mar 11 2024 : Guest 174: 0/10
Feb 28 2024 : LizzyAllen3420: 10/10
Feb 21 2024 : NETTLES1960: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is a western Asian country bordered by Israel to the south and Syria to the north and east. It is the smallest recognised sovereign state in mainland Asia.

Answer: Beirut

Beirut is the capital of Lebanon and is one of the oldest continually inhabited cities in the world. Lebanon is a country in western Asia bordered by Israel to the south and Syria to the north and east. In May 2014 Beirut became one of the New Seven Wonders Cities of the world.
2. This country's coat of arms features a black eagle against yellow shield. It is home to such companies as Mercedes-Benz and BMW.

Answer: Berlin

Berlin is the largest city in Germany and also its capital. The river Spree runs through the centre of Berlin and the city is famous for several historic bridges spanning the river including the Oberbaumbrucke which connects the localities of Kreuzberg and Friedrichshain.
3. This country derives its name from the explorer Christopher Columbus. It is the only South American country to have coastlines on both the Pacific Ocean and Caribbean Sea.

Answer: Bogota

Colombia is a South American country that shares its borders with Peru, Ecuador, Brazil, Venezuela and Panama. Bogata is the largest city in Colombia and also its capital. It has become know as the "Athens of South America" due to its many libraries and universities. It sit upon a plateau and is 2640 meters above sea level which makes it the third highest capital city in the world.
4. This capital city is the only one to border two independent countries and lies on the banks of the Danube.

Answer: Bratislava

Bratislava is the capital of Slovakia and borders both Hungary and Austria. The capital of Austria, Vienna, is only 60km (37.25 miles) away. Slovakia was part of Czechoslovakia but in 1993 after what was known as "the Velvet Divorce" the country was split into Slovakia and the Czech Republic as two independent countries.
5. This country was created in 1859 when Moldovia and Wallachia joined together. It was given its independence in 1878 after the Treaty of Berlin.

Answer: Bucharest

Bucharest is the capital city of Romania. It is also the largest city in the country. It is known as "Little Paris" or "Paris of the East" due to its style of architecture built between the first and second world wars. John Houseman, the British-American actor and producer, was born in Bucharest in 1902.
6. This country's flag is the basis for the emblem of the Red Cross with its colours reversed.

Answer: Bern

Bern is the capital of Switzerland although it is not its biggest city. It has been nicknamed the "City of Fountains" due to the numerous fountains that are found in the area. Albert Einstein worked on his Theory of Relativity in Bern. The centre of Bern (the old town area) is an UNESCO Heritage Site and has been since 1983.
7. This country was formally known as Siam and is located in the Southeast Asian Indochinese Peninsula.

Answer: Bangkok

Bangkok is the capital of Thailand. Originally called Siam, the name was changed to Thailand in 1949. Bangkok has the longest name of any city in the world, its official name being Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Quite a mouthful!
8. The name of this small island nation derives from a translation of the Portuguese word for "bearded ones".

Answer: Bridgetown

Bridgetown is the capital of the small island nation Barbados which is a country in the Lesser Antilles in the West Indies. It is its largest city. It was formally called the The Town of Saint Michael. It is found on the southwestern coast of the island along the Carlisle Bay. Rihanna, the singer and songwriter, was born in Saint Michael and raised in Bridgetown
9. The origin of the word spa is derived from a town in this European country famous for chocolate and the actor Jean Claude Van Damme.

Answer: Brussels

The City of Brussels is the capital of the western European country of Belgium. It also hosts the de facto seat of the European Parliament. Many popular comic characters come from Belgium including "Tintin" and "The Smurfs". Jean Claude Van Damme was born in Brussels in 1960 and is often referred to as the Muscles from Brussels.
10. This country is a landlocked central European country which has the Forint as its national currency.

Answer: Budapest

Budapest is the capital of the European country of Hungary. It was created in 1873 when three towns on the River Danube were united. These were the towns of Buda, Obuda and Pest. It has been nicknamed the Pearl of the Danube due to its history and architecture.
Source: Author clevercatz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Yet More Cat People Quizzes:

Cat People are prolific quiz writers. Enjoy the latest selection.

  1. To Infinity and Beyond Average
  2. The More That Changes... Average
  3. Wouldn't You Rather Be There? Average
  4. Clevercatz's First Common Bond Quiz Easier
  5. German License Plates Decoded Average
  6. Where Can I "B"? Easier
  7. Just Your Plain Old Adventure Easier
  8. Oh Captain, My Captain! Average
  9. Why Do Birds Suddenly Appear? Easier
  10. The Big Four Average

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us