Quiz about Animal Analogies IV
Quiz about Animal Analogies IV

Animal Analogies IV Trivia Quiz


This is quiz number 4 of the "Animal Analogies" series. Hope you like it.

A multiple-choice quiz by stripedape. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. Animal Expressions and Wordplay

Author
stripedape
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,131
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
11697
Last 3 plays: federererer (9/10), GoodwinPD (10/10), Baldfroggie (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Spider is to octopus as deer is to what? Hint

human
newspaper
corn
kitten

2. Bird is to worm as rodent is to what? Hint

tree
cat
cheese
possum

3. Kangaroo is to joey as cow is to what? Hint

fawn
grass
foal
calf

4. Fish is to scales as porcupine is to what? Hint

lungs
spines (quills)
mammal
cellophane

5. Tabby is to striped as Dalmatian is to what? Hint

dog
movie
canine
spotted

6. Rooster is to hen as billy is to what? Hint

nanny
goat
sissy
baa

7. Bull is to rodeo as elephant is to what? Hint

car wash
mammal
circus
gray

8. Penguin is to iceberg as camel is to what? Hint

taiga
tropical rain forest
desert
tundra

9. Old Yeller is to dog as Mr. Ed is to what? Hint

dog
horse
cat
rhinoceros

10. Toad is to amphibian as bee is to what? Hint

insect
reptile
mammal
icky and gross


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Spider is to octopus as deer is to what?

Answer: kitten

The correct answer is "kitten". A spider and an octopus have eight legs each. A deer and a kitten have four legs each.
2. Bird is to worm as rodent is to what?

Answer: cheese

The correct answer is "cheese". Birds eat worms and rodents eat cheese.
3. Kangaroo is to joey as cow is to what?

Answer: calf

The correct answer is "calf". A joey is a baby kangaroo and a calf is a baby cow.
4. Fish is to scales as porcupine is to what?

Answer: spines (quills)

The correct answer would be "spines", which are more correctly known as "quills". Fish have scales covering their body. Porcupines have spines covering their body.
5. Tabby is to striped as Dalmatian is to what?

Answer: spotted

The correct answer is "spotted". Most tabby cats have a striped pattern and most Dalmatians have a spotted pattern.
6. Rooster is to hen as billy is to what?

Answer: nanny

The correct answer is "nanny". The relationship here is male to female. Since a female goat is called a nanny, that would be the answer.
7. Bull is to rodeo as elephant is to what?

Answer: circus

The correct answer would be "circus". Bulls are used in the rodeo and elephants are used in the circus.
8. Penguin is to iceberg as camel is to what?

Answer: desert

The correct answer is "desert". A penguin can live places that are cold. A camel can live in a biome such as the desert (hot and dry climate). You wouldn't find a camel living in the hot, wet tropical rain forest or cold tundra or taiga.
9. Old Yeller is to dog as Mr. Ed is to what?

Answer: horse

The correct answer is "horse". Old Yeller was a famous dog in the movie "Old Yeller". Mr. Ed was a famous horse in the TV series called "Mr. Ed".
10. Toad is to amphibian as bee is to what?

Answer: insect

The correct answer is "insect". A toad is an amphibian and a bee is an insect.
Source: Author stripedape

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 06 2022 : federererer: 9/10
Dec 01 2022 : GoodwinPD: 10/10
Nov 27 2022 : Baldfroggie: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 175: 8/10
Nov 21 2022 : ozzz2002: 10/10
Nov 16 2022 : Guest 73: 8/10
Nov 14 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 11 2022 : Guest 75: 10/10
Nov 02 2022 : Guest 101: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Animal Expression Matches Very Easy
2. Animal Analogies: Can you solve them? Easier
3. Got Ants in Your Pants? Very Easy
4. Gone to the Dogs Very Easy
5. Dog Got Your Tongue? Very Easy
6. Animal Sayings Very Easy
7. Idiomatic Animals Easier
8. Animal Analogies II Very Easy
9. Animal Aphorisms For Kids Easier
10. As Stubborn as a Mule Very Easy
11. Just Like an Animal! Easier
12. Animal Analogies III Average

12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us