FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible Ladies for Kids
Quiz about Bible Ladies for Kids

Bible Ladies for Kids! Trivia Quiz


This quiz is about women in the Bible ranging from Genesis to Revelation.

A multiple-choice quiz by Team Friends of Jesus. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Bible for Kids

Author
Ginny1200
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,620
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
784
Last 3 plays: Reveler (9/10), cal562301 (9/10), Guest 120 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. A lady who convinced a King not to kill the Jewish people. Hint


Question 2 of 10
2. This lady is Jacob's favorite wife, although he had two wives and two of their handmaidens who also gave him children. Hint


Question 3 of 10
3. This lady is the mother of Jesus. Hint


Question 4 of 10
4. In the Bible are there are at least two ladies named Mary.


Question 5 of 10
5. Which of the choices below is the name of Lazarus' sister? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the mother of Jesus' cousin, John the Baptist? Hint


Question 7 of 10
7. According to the Bible, this lady was the first woman. Hint


Question 8 of 10
8. This lady was the woman who cut Samson's hair. Hint


Question 9 of 10
9. This lady was Noah's wife. Hint


Question 10 of 10
10. This lady was the wife of Moses. Hint





Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Reveler: 9/10
Jul 02 2024 : cal562301: 9/10
Jul 01 2024 : Guest 120: 8/10
Jun 25 2024 : Guest 68: 8/10
Jun 24 2024 : Guest 47: 9/10
Jun 22 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 09 2024 : bradez: 10/10
Jun 07 2024 : Gabriel2000: 10/10
May 24 2024 : bchilds1996_: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A lady who convinced a King not to kill the Jewish people.

Answer: Esther

Esther was Jewish. She married the Persian King Ahasuerus who was also known as Xerxes, to save the Jewish people.

Question contributed by Shiningstar7
2. This lady is Jacob's favorite wife, although he had two wives and two of their handmaidens who also gave him children.

Answer: Rachel

Jacob had asked to marry Rachel but her father Laban brought in the eldest daughter Leah and tricked Jacob, as it was custom for the eldest to marry first. Jacob worked seven more years before he could marry Rachel.

Question contributed by Shiningstar7
3. This lady is the mother of Jesus.

Answer: Mary

The young virgin Mary became the Mother of Jesus after she was visited by the angel Gabriel who told her she would bring Jesus into the world.

Question contributed by Shiningstar7
4. In the Bible are there are at least two ladies named Mary.

Answer: True

There are more than two Marys: the Mother of Jesus, Mary Magdalene and the sister of Lazarus.

Question contributed by Ginny1200
5. Which of the choices below is the name of Lazarus' sister?

Answer: Martha

Lazarus had two sisters, Martha and Mary.

Question contributed by Ginny1200
6. What is the name of the mother of Jesus' cousin, John the Baptist?

Answer: Elisabeth

Mary, the Mother of Jesus, went to stay with her cousin Elisabeth while she was carrying a son who would be John the Baptist.

Question contributed by Ginny1200
7. According to the Bible, this lady was the first woman.

Answer: Eve

God created Eve from the rib of Adam in the book of Genesis.

Question contributed by Ginny1200
8. This lady was the woman who cut Samson's hair.

Answer: Delilah

Delilah was a Philistine from Gaza, not Jewish as Samson was. She deceived him to find out how he was so strong and delivered Samson into the Philistines' hands who put out his eyes and made him a slave. From the book of Judges.

Question contributed by Shiningstar7
9. This lady was Noah's wife.

Answer: Naamah

She is mentioned in Genesis 4:22 (as the sister of Tubal-Cain) in some versions of The Bible.

Question contributed by Shiningstar7
10. This lady was the wife of Moses.

Answer: Zipporah

Moses met Zipporah, daughter of Jethro, the Priest of Midian, who gave her to be his wife in Exodus Chapter 2.

Question contributed by Ginny1200
Source: Author Ginny1200

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Bible Ladies for Kids:

There were some brave women in the Bible! Queens, musicians, mothers, daughters, and many others! How many of these ladies can you recognize?

  1. Bible Ladies Average
  2. Ladies from the Old Testament Easier
  3. Women in the Bible Easier
  4. Ladies of the New Testament Easier
  5. Who's My Bible Mother? Very Easy
  6. Queen Esther's Story Easier
  7. Bible Ladies for Kids! Very Easy
  8. The Story of Ruth Average
  9. Deborah and Barack Average

7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us