FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible Ladies
Quiz about Bible Ladies

Bible Ladies Trivia Quiz


Most of the stories in the Bible are about men and boys - but do you know anything about the women and girls in the Bible?

A multiple-choice quiz by ArleneRimmer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Bible for Kids

Author
ArleneRimmer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,509
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
20471
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 87 (9/10), Guest 5 (10/10), tag11 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first lady? Hint


Question 2 of 10
2. Ruth was a special lady who stayed with her mother-in-law, going to a strange country. She was to marry a man called Boaz, and have a son. Many years later her great-grandson was to be King of Israel - what was his name? Hint


Question 3 of 10
3. Mary and Martha were sisters who are mentioned a few times in the Gospels. Do you know what their brother was called? (You might like to look this one up in John chapters 11 and 12) Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the maid who opened the door to Peter when they were praying for his release from prison? (this story can be found in Acts chapter 12) Hint


Question 5 of 10
5. King Xerxes held a Beauty Contest to find a new Queen - do you know who won it? (This lady has a book named for her.) Hint


Question 6 of 10
6. Because she was very old, she laughed when Angels told her she would have a baby. Do you know her name? Hint


Question 7 of 10
7. This lady was Solomon's Mum. Hint


Question 8 of 10
8. Speaking of Mums - do you know the name of Hannah's son? He was a special boy who heard God talking to him in the middle of the night and when he grew up he was a strong Man of God who had two Bible books named after him. Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of Moses' big sister? (You might like to look this up in Exodus chapter 15 - she was also Aaron's sister.) Hint


Question 10 of 10
10. Who was the mother of Jesus? Hint





Most Recent Scores
Today : Guest 87: 9/10
Jun 09 2024 : Guest 5: 10/10
Jun 08 2024 : tag11: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 114: 5/10
Jun 07 2024 : Guest 172: 8/10
Jun 05 2024 : Guest 71: 2/10
Jun 04 2024 : Guest 75: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 184: 8/10
Jun 02 2024 : Guest 74: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first lady?

Answer: Eve

Eve was created by God because he could see that Adam needed a friend and wife.
2. Ruth was a special lady who stayed with her mother-in-law, going to a strange country. She was to marry a man called Boaz, and have a son. Many years later her great-grandson was to be King of Israel - what was his name?

Answer: David

David was the second King (Saul was the first), and Solomon was his son who became King after him. Jonathan was David's best friend, and King Saul's son. Peter was the name Jesus gave to one of his friends, Simon.
3. Mary and Martha were sisters who are mentioned a few times in the Gospels. Do you know what their brother was called? (You might like to look this one up in John chapters 11 and 12)

Answer: Lazarus

I always liked reading about Martha and Mary because they argued just like my sister and I did when we were growing up!
4. What was the name of the maid who opened the door to Peter when they were praying for his release from prison? (this story can be found in Acts chapter 12)

Answer: Rhoda

They were at Mary's house (this was Mark's Mum) praying for Peter to be set free, and when he came to the door Rhoda could not believe what she saw!
5. King Xerxes held a Beauty Contest to find a new Queen - do you know who won it? (This lady has a book named for her.)

Answer: Esther

This is a great story, and as I said, there is a book called 'Esther' in the Bible where you will find it to read. The Jews tell this story every year when they celebrate a holiday called 'Purim', and when they do they boo the baddie, Haman!
6. Because she was very old, she laughed when Angels told her she would have a baby. Do you know her name?

Answer: Sarah

Sarah was married to Abraham, and they called their baby Isaac. The story can be found in Genesis.
7. This lady was Solomon's Mum.

Answer: Bathsheba

King David had lots of wives and lots of sons, but it was Solomon who became King after him; his Mum was Bathsheba, who was married to a man called Uriah before she married King David.
8. Speaking of Mums - do you know the name of Hannah's son? He was a special boy who heard God talking to him in the middle of the night and when he grew up he was a strong Man of God who had two Bible books named after him.

Answer: Samuel

The two books tell the story of the first couple of Kings, Saul and David. Samuel was an important man in Israel because God spoke to him, and he made both these men Kings.
9. What was the name of Moses' big sister? (You might like to look this up in Exodus chapter 15 - she was also Aaron's sister.)

Answer: Miriam

Although it doesn't say so in the Bible, a lot of people think that Miriam was the girl who watched Moses as he floated down the river in his basket, just to make sure he would be safe until the Princess found him. We only know the one name and it is possible that Moses had more than one sister.
10. Who was the mother of Jesus?

Answer: Mary

We hear this story every year, because Christians celebrate Jesus' Birthday every Christmas. Christmas Carols tell the story.
Source: Author ArleneRimmer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Bible Ladies for Kids:

There were some brave women in the Bible! Queens, musicians, mothers, daughters, and many others! How many of these ladies can you recognize?

  1. Bible Ladies Average
  2. Ladies from the Old Testament Easier
  3. Women in the Bible Easier
  4. Ladies of the New Testament Easier
  5. Who's My Bible Mother? Very Easy
  6. Queen Esther's Story Easier
  7. Bible Ladies for Kids! Very Easy
  8. The Story of Ruth Average
  9. Deborah and Barack Average

6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us