Quiz about For the Young Soccer Fan Guess the National Team
Quiz about For the Young Soccer Fan Guess the National Team

For the Young Soccer Fan: Guess the National Team. Quiz


Try to guess the Association Football or Soccer National Team from their shirts, nickname and more representative champs.

A multiple-choice quiz by zordy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Sports for Kids

Author
zordy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
396,921
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
335
Last 3 plays: Guest 27 (10/10), comark2000 (10/10), Guest 2 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which squad are called "Azzurri" and sport a light-blue jacket?
Some famous players were Roberto Baggio, Paolo Rossi, Gianluigi Buffon.
Hint

Spain
Italy
Malta
Greece

2. Which team is known as "Seleção" and wear gold and green jackets?
Many legends of football played for this squad, like Pelé, Ronaldo and Garrincha.
Hint

Mexico
Portugal
Brazil
Camerun

3. The nickname of this squad is "La Celeste", or "The Sky Blue", that of course is the color of their jacket. In which national team have Edinson Cavani, Luis Suarez, Diego Forlan, Diego Godin played?
Hint

Colombia
Chile
Argentina
Uruguay

4. Blue and white striped shirt, and champions like Lionel Messi and Diego Maradona: which national team is it? Hint

Spain
Bolivia
Mexico
Argentina

5. White shirts (red when on the road), and champions like David Beckham, Peter Shilton, Bobby Charlton, Wayne Rooney. Who are they, the people who invented football? Hint

Wales
Scotland
England
Ireland

6. Which national team is called "Les Bleus" for their blue uniforms? Among their greatest champions: Michel Platini, Zinedine Zidane, Blaise Matuidi.
Hint

Belgium
Denmark
The Netherlands
France

7. Red-shirted, they are called "The Red Fury", and represent a nation full of great football clubs. In which national team did Alfredo Di Stefano, Sergio Ramos, Iker Casilla play? Hint

Portugal
Austria
Switzerland
Spain

8. Which white-shirted national team had champions like Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge and Lothar Matthäus? Hint

Austria
Germany
Switzerland
Luxembourg

9. The unusual shirt of this squad is red and white checkered. Which small European nation is represented by this team, whose most prominent players include Luka Modric, Zvonimir Boban and Davor Suker?
Hint

Serbia
Russia
Hungary
Croatia

10. Let's switch to women's soccer: a white shirt and a few names like Hope Solo, Mia Hamm and Alex Morgan are enough for you to give the right answer for which national team? Hint

United States
Scotland
Canada
Sweden


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which squad are called "Azzurri" and sport a light-blue jacket? Some famous players were Roberto Baggio, Paolo Rossi, Gianluigi Buffon.

Answer: Italy

Italy won the FIFA World Championship in 1934, 1938, 1982 and 2006. They also lost twice in the final game against Brazil in other years.
2. Which team is known as "Seleção" and wear gold and green jackets? Many legends of football played for this squad, like Pelé, Ronaldo and Garrincha.

Answer: Brazil

Brazil won the FIFA World Championship in 1958, 1962, 1970, 1994 and 2002. In 2014, with Brazil hosting the event, they lost 7-1 to Germany: a historical defeat.
3. The nickname of this squad is "La Celeste", or "The Sky Blue", that of course is the color of their jacket. In which national team have Edinson Cavani, Luis Suarez, Diego Forlan, Diego Godin played?

Answer: Uruguay

Uruguay hosted and won the first FIFA World Championship, previously called Rimet Cup, in 1930, winning again in 1950. The team have also won the Copa Americas and Olympic gold medals. Not bad for such a small nation!
4. Blue and white striped shirt, and champions like Lionel Messi and Diego Maradona: which national team is it?

Answer: Argentina

Argentina won the FIFA World Championship in 1978, when the tournament was played in Argentina, and in 1986. They have also been runners-up.
5. White shirts (red when on the road), and champions like David Beckham, Peter Shilton, Bobby Charlton, Wayne Rooney. Who are they, the people who invented football?

Answer: England

Traditionally, the inventors of football have strong national teams, but the only big result of England's national team was when they won the 1966 FIFA World Cup, played in England.
6. Which national team is called "Les Bleus" for their blue uniforms? Among their greatest champions: Michel Platini, Zinedine Zidane, Blaise Matuidi.

Answer: France

France won the FIFA World Cup in 1998 and 2008. They lost to Italy in the 2006 final, the infamous match featuring Zidane's headbutt against the Italian defender Materazzi.
7. Red-shirted, they are called "The Red Fury", and represent a nation full of great football clubs. In which national team did Alfredo Di Stefano, Sergio Ramos, Iker Casilla play?

Answer: Spain

Spain won the 2010 FIFA World Cup Tournament held in South Africa. the Spanish team were European Champions in 1964, 2008 and 2012.
8. Which white-shirted national team had champions like Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge and Lothar Matthäus?

Answer: Germany

Germany is one of the most successful team in the FIFA history, winning the World Cup in 1954, 1974, 1990 and 2014 and European Championships in 1972, 1980 and 1996. These records include the results of the West Germany national team until 1990, when West and East Germany were reunited.
9. The unusual shirt of this squad is red and white checkered. Which small European nation is represented by this team, whose most prominent players include Luka Modric, Zvonimir Boban and Davor Suker?

Answer: Croatia

Croatia was third in the 1998 World Cup and surprisingly second in 2018, when it was defeated in the final game by France.
10. Let's switch to women's soccer: a white shirt and a few names like Hope Solo, Mia Hamm and Alex Morgan are enough for you to give the right answer for which national team?

Answer: United States

The USWNT (or United States women's national soccer team) is an amazing squad that has won the World Cup and Olympic gold medals.
Source: Author zordy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 27: 10/10
Dec 29 2022 : comark2000: 10/10
Dec 15 2022 : Guest 2: 8/10

Related Quizzes
1. The Equipment for Sports Very Easy
2. Sports Equipment Match Very Easy
3. Sporting Equipment for Kids Very Easy
4. What a Great Commentary Very Easy
5. The Boxer Very Easy
6. Match the NBA Basketball Team With Their City Very Easy
7. Where Do They Play? Very Easy
8. Baseball History Using Abbreviations Very Easy
9. Tennis for Kids Very Easy
10. Olympic Host Cities For Kids Very Easy
11. Running Very Easy
12. Soccer for Kids Very Easy

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us