FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about How to Build a Sandcastle
Quiz about How to Build a Sandcastle

How to Build a Sandcastle Trivia Quiz


Summer time can only mean one thing: going to the beach! One of my favorite activities is building sandcastles- how about you?

A multiple-choice quiz by xinfinity. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
xinfinity
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,133
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1242
Last 3 plays: Guest 12 (10/10), Nhoj_too (10/10), Guest 12 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What are the two required ingredients to make a sandcastle? Hint


Question 2 of 10
2. What can your sand creation look like? Hint


Question 3 of 10
3. Okay, you have your ingredients to make your sand castle. What can you use to start making shapes? Hint


Question 4 of 10
4. Where would be a good place to build a sandcastle? Hint


Question 5 of 10
5. What is NOT a way your sand castle can get damaged? Hint


Question 6 of 10
6. What should you NOT add to your sandcastle for decoration? Hint


Question 7 of 10
7. How much sand did the biggest sand castle use? Hint


Question 8 of 10
8. What is sand made of? Hint


Question 9 of 10
9. Who should you NOT build a sand castle with? Hint


Question 10 of 10
10. What are two important things you should remember to do while building a sand castle? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 02 2024 : Guest 12: 10/10
Feb 01 2024 : Nhoj_too: 10/10
Feb 01 2024 : Guest 12: 9/10
Feb 01 2024 : violinsoldier: 10/10
Jan 30 2024 : silvester: 10/10
Jan 26 2024 : Guest 204: 10/10
Jan 26 2024 : Guest 68: 8/10
Jan 19 2024 : griller: 10/10
Jan 18 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the two required ingredients to make a sandcastle?

Answer: Sand and Water

You don't have to be at the beach to make a sandcastle! Anywhere where you can find sand, you can add water to make your creations!
2. What can your sand creation look like?

Answer: Anything you can imagine!

Sandcastles can be made into anything you want, use your imagination!
3. Okay, you have your ingredients to make your sand castle. What can you use to start making shapes?

Answer: Buckets

Probably not a good idea to use other people's property! Stick to tools that you don't mind getting dirty, and can easily wash!
4. Where would be a good place to build a sandcastle?

Answer: On the beach

Sand can make a mess! Make sure to build in low traffic areas, so it doesn't get stomped on!
5. What is NOT a way your sand castle can get damaged?

Answer: All of these are ways for your sandcastle to get damaged!

Even if your sand castle gets damaged, you can always rebuild it!
6. What should you NOT add to your sandcastle for decoration?

Answer: Soda bottles

When soda bottles and other trash get into the water, it can harm animals!
7. How much sand did the biggest sand castle use?

Answer: over 100 tonnes

That's a lot of sand! How big a sand castle can you make? Sometimes there are sandcastle building competitions at the beach.
8. What is sand made of?

Answer: Rocks that have been worn down until they're super tiny

Wind and water wears sand down until it is small, and collects to form a beach!
9. Who should you NOT build a sand castle with?

Answer: A stranger

Even little siblings can help build sand castles! NEVER talk to strangers without your parents.
10. What are two important things you should remember to do while building a sand castle?

Answer: Wear sunscreen, and drink plenty of water

Staying hydrated and avoiding sunburn are very important when spending a long time outside!
Source: Author xinfinity

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us