FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Transportation for Kids
Quiz about Transportation for Kids

Transportation for Kids Trivia Quiz


This quiz is about different types of transportation. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
zebra101
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,734
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
8239
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 12 (10/10), Guest 122 (9/10), Guest 1 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. When you go to and from school you may travel in one of these, what are they? (Hint: They have wheels and travel on the road.) Hint


Question 2 of 10
2. What might astronauts go up in space in? Hint


Question 3 of 10
3. Cowboys ride these, what are they? Hint


Question 4 of 10
4. You can go on bodies of water with these, what are they? Hint


Question 5 of 10
5. These travel on railway tracks, what are they? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these can you NOT ride on/over the snow with? Hint


Question 7 of 10
7. These fly in the sky, what are they? Hint


Question 8 of 10
8. These float in the sky, which of these are they? Hint


Question 9 of 10
9. You say "mush" to make these go, what are they? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these can go under water? Hint





Most Recent Scores
Feb 28 2024 : Guest 12: 10/10
Feb 25 2024 : Guest 122: 9/10
Feb 25 2024 : Guest 1: 8/10
Feb 21 2024 : Guest 223: 8/10
Feb 21 2024 : Guest 95: 10/10
Feb 19 2024 : SixShutouts66: 10/10
Feb 19 2024 : xchasbox: 10/10
Feb 14 2024 : Guest 172: 10/10
Feb 13 2024 : Guest 102: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When you go to and from school you may travel in one of these, what are they? (Hint: They have wheels and travel on the road.)

Answer: school buses

Some school buses are yellow and big. They can get really hot inside sometimes. Many people can travel in them because they are so big.
2. What might astronauts go up in space in?

Answer: spacecraft

Going up in space can be very dangerous. They use moon rovers to move around on the moon.
3. Cowboys ride these, what are they?

Answer: horses

Horses can be trained to be ridden, and many other people besides cowboys ride them. Horses come in lots of colors.
4. You can go on bodies of water with these, what are they?

Answer: boats

There are lots of different types of boats. Motor boats are one kind, where the boat moves by a propeller turned by a motor.
5. These travel on railway tracks, what are they?

Answer: trains

Trains can be really long with many carriages. They can carry lots of things, like cargo and people.
6. Which of these can you NOT ride on/over the snow with?

Answer: roller blades

Roller blades work best on concrete. All of the other choices can be used to move you over snow. A snowmobile is powered by an engine, so it moves the fastest of the choices.
7. These fly in the sky, what are they?

Answer: airplanes

Airplanes have wings to help them fly. Airplanes can go long distances in relatively short lengths of time.
8. These float in the sky, which of these are they?

Answer: hot-air balloons

They use hot air to go up in the sky. They are usually very colorful and bright.
9. You say "mush" to make these go, what are they?

Answer: dog sleds

Dogs called Huskies pull the sleds. They ride these in Alaska.
10. Which of these can go under water?

Answer: submarine

Submarines can go very deep underwater. They can be used to explore the oceans.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kids' Scrambles - At the Beach Very Easy
2. In the Heights Very Easy
3. Kids' Scrambles - Transportation Very Easy
4. Playing in the Park Very Easy
5. When You're On The Street Very Easy
6. Attention Class! Very Easy
7. Tales of the Fun Farm Easier
8. Vehicles for Kids Very Easy
9. Bicycles for Kids Very Easy
10. Don't You Love Short Weekends? Very Easy
11. Hiking Through The Jungle Very Easy
12. How To Get Where You're Going Very Easy

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us