FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dont You Love Short Weekends
Quiz about Dont You Love Short Weekends

Don't You Love Short Weekends? Quiz


Especially when there are so many chores to get finished! Can you help me decide where to go to complete each of these tasks on my to-do list for this weekend?

A matching quiz by looney_tunes. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
looney_tunes
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
398,366
Updated
Sep 25 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1331
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), polly656 (10/10), Guest 175 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Get a new water bowl for the cat  
  Dry cleaner
2. Look for a new brand of shampoo  
  Butcher
3. Buy a box of nails to hang the new picture  
  Hairdresser
4. Pick up the necklace that has been repaired  
  Hardware store
5. Drop off the dirty jacket  
  Bedding store
6. Pick up a loaf of bread for lunch  
  Pet shop
7. Buy new sheets to replace the ones the dog shredded  
  Music store
8. Get a set of guitar strings  
  Jewelers
9. Buy some steaks for dinner  
  Greengrocer
10. Select a variety of lettuces for tonight's salad  
  Baker





Select each answer

1. Get a new water bowl for the cat
2. Look for a new brand of shampoo
3. Buy a box of nails to hang the new picture
4. Pick up the necklace that has been repaired
5. Drop off the dirty jacket
6. Pick up a loaf of bread for lunch
7. Buy new sheets to replace the ones the dog shredded
8. Get a set of guitar strings
9. Buy some steaks for dinner
10. Select a variety of lettuces for tonight's salad

Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 81: 10/10
May 20 2024 : polly656: 10/10
May 20 2024 : Guest 175: 10/10
May 19 2024 : Guest 165: 10/10
May 15 2024 : Guest 152: 10/10
May 14 2024 : rahul0: 10/10
May 12 2024 : Guest 73: 10/10
May 04 2024 : Guest 91: 10/10
Apr 28 2024 : Guest 118: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Get a new water bowl for the cat

Answer: Pet shop

Pet shops usually have lots of items for cats and dogs. They can generally supply your needs for other small mammals - mice, gerbils, rats, hamsters, even rabbits and ferrets. Some also have material for other small animals such as the fish in a home aquarium, but you might need to go to a specialist fish shop for that.
2. Look for a new brand of shampoo

Answer: Hairdresser

Hairdressers do more than just cut and style your hair. You can get it colored, or have hair extensions and weaves. Some also offer hand and nail care. And, more importantly for me, you can buy hair care products that are recommended as being appropriate for your type of hair - sometimes it's nice to get advice from an expert before you buy.
3. Buy a box of nails to hang the new picture

Answer: Hardware store

The term hardware originally referred to items made of metal, such as nails and screws, and the tools associated with them. Many people now associate the term with computers (the physical object, as opposed to the software, programs which actually make it work), but hardware suppliers still exist, and provide a range of tools and materials for the home handyman as well as for professionals.
4. Pick up the necklace that has been repaired

Answer: Jewelers

Jewelers sell jewelry - necklaces, bracelets, earrings, etc. - as well as often carrying a range of decorative china and glass items. Many jewelers also repair damaged items, so when the clasp that holds the two ends of my necklace together broke, I took it to the jewelers to get it fixed.
5. Drop off the dirty jacket

Answer: Dry cleaner

Some items of clothing will be damaged if you wash them with water and laundry detergent, so they are best sent to a dry cleaners when they are dirty. Dry cleaning isn't actually dry - it does use liquids, but they are special chemicals that are selected to remove dirt from materials that don't tolerate water.
6. Pick up a loaf of bread for lunch

Answer: Baker

A loaf of bread will be useful if I plan to make sandwiches for lunch. Bakers usually make a lot of different kinds of bread and bread rolls - my list tells me to get a loaf of multi-grain bread, pre-sliced, so we can assemble the sandwiches quickly. Some also make other kinds of baked goods, including doughnuts, pies and cakes.
7. Buy new sheets to replace the ones the dog shredded

Answer: Bedding store

There's a long story behind the need for this stop - let's just say that a sheet hanging on the line, waving in the wind as it dries, can be very tempting to a small dog running in the backyard at the time. Bedding stores may carry beds and mattresses, or they may just have the fittings - sheets, pillows, pillowcases, blankets, duvets, bedspreads, what-have-you.
8. Get a set of guitar strings

Answer: Music store

Music stores sell not only musical instruments, but also the bits that wear out and need to be replaced. Stringed instruments like guitars need to have the strings replaced on a regular basis. Woodwind instruments, such as the clarinet, need to have their reeds replaced.
9. Buy some steaks for dinner

Answer: Butcher

Butchers provide meat that has been prepared for eating - while you could take home half a steer for your freezer, you probably don't have the expertise to cut it up into the right size and shape of pieces to cook. As well as preparing fresh meats, some butchers also prepare pickled and corned meats, as well as sausages of various kinds.
10. Select a variety of lettuces for tonight's salad

Answer: Greengrocer

Greengrocers don't just sell green stuff, such as the different kinds of lettuce I plan to select for my mixed salad. (In case you were wondering, I plan to use romaine, baby spinach and rocket tonight.) They also have a wide range of fruits and vegetables - and if you get to know the owner, you may be able to arrange to have a special order of something they don't usually carry, provided it can be found at the market.
Source: Author looney_tunes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #57:

The long and short of this 57th Commission, launched in the Author's Lounge in May 2019, is that authors received titles containing either 'long' or 'short'. Enjoy!

  1. Blame Canada Average
  2. Anyone for Tennis Average
  3. Don't Ask Tough
  4. Down Under Average
  5. Yours Truly, Yours Falsely Average
  6. So the Story Goes Average
  7. Ten Days That Shook the World Average
  8. Do Animals Get Insomnia? Easier
  9. Getting the Score Easier
  10. Not Possible Average
  11. Missionary Position Average
  12. Fifteen Minutes Is All It Took Easier

Also part of quiz list
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us