FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Magical things Black cats witches  cauldrons
Quiz about Magical things Black cats witches  cauldrons

Magical things: Black cats, witches & cauldrons Quiz


Eye of newt and tail of lizard - I'm not putting either of those in my gizzard! Can you guess the magical item from the description given?

A multiple-choice quiz by lones78. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
lones78
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,809
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1575
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: RedRobin7 (10/10), lolleyjay (10/10), Kat1982 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Traditionally made of wood
With my owner I can bond
Spells can be channelled through me
I am magic, I'm a _____
Hint


Question 2 of 10
2. I can sweep the floor
But don't be thick
I'm ridden by witches
I am a ____
Hint


Question 3 of 10
3. Another form of transport
Not difficult to park it
I can be rolled up and put in the corner
I am a magic ____
Hint


Question 4 of 10
4. First adding and mixing
Then a roundabout motion
When completely ready
I'll make a good ____
Hint


Question 5 of 10
5. With fiery breath and rock-hard scales
I'm too big to fit in a flagon!
East is good and West is bad
Look in the sky - it's ____
Hint


Question 6 of 10
6. Invisibility or just adding to mystery?
Tied about the neck, but not to choke
Long and flowing down the back
Dark and billowing, I'm a ____
Hint


Question 7 of 10
7. Filled with words, pictures, recipes
And ingredients with many smells
Within my old and well-worn pages
Is a book of many ____
Hint


Question 8 of 10
8. A common sight with a witch
On the broomstick, at the back
Mewling, arching and preening
It's a cat; coloured ____
Hint


Question 9 of 10
9. Round and glowing
It can show all
Looking for the future
I peer into a ____
Hint


Question 10 of 10
10. Sitting in the hearth over a red hot fire
Being used (but not by Buzz Aldrin!)
Full of liquid being stirred
I am a big, round-ish ____
Hint





Most Recent Scores
Apr 23 2024 : RedRobin7: 10/10
Mar 31 2024 : lolleyjay: 10/10
Mar 29 2024 : Kat1982: 6/10
Mar 28 2024 : gracious1: 8/10
Mar 26 2024 : Guest 73: 5/10
Mar 24 2024 : jonnowales: 10/10
Mar 22 2024 : Guest 175: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Traditionally made of wood With my owner I can bond Spells can be channelled through me I am magic, I'm a _____

Answer: Wand

Wands come in all different sizes, but usually they are seen on the screen as being about the size of a student's ruler. A larger object used in the way of a wand is sometimes called a sceptre. Wands are portrayed as being magic objects which are used to direct spells at someone or something. In the 'Harry Potter' series, the wands actually bonded with their owner.
2. I can sweep the floor But don't be thick I'm ridden by witches I am a ____

Answer: Broomstick

In normal life, a broomstick would be used to sweep the floor but according to many magical stories, broomsticks can also fly. Witches use them to get around the place - but with so few witches around, maybe they find flying quicker than riding or driving on the road!
3. Another form of transport Not difficult to park it I can be rolled up and put in the corner I am a magic ____

Answer: Carpet

'Carpet' is the name of the magic carpet in the 1992 Disney movie, 'Aladdin'. Magic carpets have been found in stories for many years and they usually (but not always) originate from somewhere in the Middle East. Magic carpets have also been used as transportation in several video games.
4. First adding and mixing Then a roundabout motion When completely ready I'll make a good ____

Answer: Potion

A potion is usually a liquid medicine or poison and actually comes from the Latin word for 'drink'. Potions in literature and mythology usually have magical properties and they can be used to make people fall asleep or in love, or can make someone very sick. In more modern times and video games, potions are used as a healing agent.
5. With fiery breath and rock-hard scales I'm too big to fit in a flagon! East is good and West is bad Look in the sky - it's ____

Answer: A dragon

Eastern dragons (those found in Chinese folklore, for example) are seen as wise and good whereas dragons that live in the west (European) are seen as being destructive and scary. Mythology does seem to agree though, that both Eastern and Western dragons have scales and breathe fire.
6. Invisibility or just adding to mystery? Tied about the neck, but not to choke Long and flowing down the back Dark and billowing, I'm a ____

Answer: Cloak

A cloak is a long, flowing garment that usually covers the clothes and protects against the weather. Cloaks are usually seen as being related to medieval times, but they go back many thousands of years and are also seen in different variations in more modern times.
7. Filled with words, pictures, recipes And ingredients with many smells Within my old and well-worn pages Is a book of many ____

Answer: Spells

A spell book is an absolute must-have item for any sorceress, witch or magical being. A memory can't hold all those recipes and spells, so they are written down for future use and for teaching the next generation of magic wielders.
8. A common sight with a witch On the broomstick, at the back Mewling, arching and preening It's a cat; coloured ____

Answer: Black

Superstition says that crossing the path of a black cat is bad luck. Maybe witches don't believe in that though? Many witches have a cat, and those generally seen in literature are black - the colour of mystery and darkness.
9. Round and glowing It can show all Looking for the future I peer into a ____

Answer: Crystal ball

Crystal balls are seen to be a magical item that can show the future or events taking place at another time or place. Magical and mysterious - only a person with magical ability can properly read what is shown in the ball - and it's up to them to share that information... or not.
10. Sitting in the hearth over a red hot fire Being used (but not by Buzz Aldrin!) Full of liquid being stirred I am a big, round-ish ____

Answer: Cauldron

A cauldron is a large, metal cooking pot - used by witches (and other magical beings) to make potions and weave other magics. They are designed to hang over a fireplace or pit, but some have legs as well, just in case the hanging hook is broken (or you don't have one!) A cauldron used for magic is generally rounded, but real-life shows us that there are many different shapes, sizes and types of cauldrons available today. Sorry about the Buzz Aldrin reference - I got stuck on a rhyming word! Buzz Aldrin was an American astronaut - the second man to walk on the moon.
Source: Author lones78

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us