FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Come on Kids Lets Get in Shape
Quiz about Come on Kids Lets Get in Shape

Come on Kids, Let's Get in 'Shape'. Quiz


I'll show you some shapes and I'd like you to figure out which item is that shape. Have fun kids! Are you ready to get in "shape"?

A photo quiz by linkan. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
linkan
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
361,575
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2541
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (10/10), briandoc5 (10/10), jmac5cicada (8/10).
-
Question 1 of 10
1. Which of these items is round like a circle? Hint


Question 2 of 10
2. This is a triangle and has all three sides the same length. Which item looks like a triangle? Hint


Question 3 of 10
3. When we come to this red sign, we need to STOP! What shape is this? Hint


Question 4 of 10
4. You can find things that look a bit like this shape all over the sky at night time. What shape is this? Hint


Question 5 of 10
5. Many balls are in the shape of circles. Which ball is NOT a circle? Hint


Question 6 of 10
6. When you see this square shape you will think of a game. Which game board is square like this? Hint


Question 7 of 10
7. Before you crack this item, it looks a bit like this. What food is this? Hint


Question 8 of 10
8. A rectangle is a little bit bigger than a square on two of the sides. Some examples of rectangles are books or iPhones. What else is a rectangle shape? Hint


Question 9 of 10
9. There are many kinds of hats. One hat looks just like this triangle. What hat is it? Hint


Question 10 of 10
10. You've learned many shapes now and doing very well too, I see. Now go to this thing and look out and what do you see outside? Snow maybe? Rain maybe? Sunshine maybe? The thing you look out might be square, like this picture. What is it called? Hint



Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 64: 10/10
Jun 06 2024 : briandoc5: 10/10
May 30 2024 : jmac5cicada: 8/10
May 25 2024 : jackseleven: 10/10
May 24 2024 : Cinderella62: 10/10
May 24 2024 : cms4613: 10/10
May 24 2024 : xchasbox: 10/10
May 14 2024 : brm50diboll: 10/10
May 07 2024 : Guest 12: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these items is round like a circle?

Answer: Sun

The sun is bright yellow and is the hottest place you can go. It's a big ball of fire!

There are a lot of other things that are round. Plates and Christmas bulbs and even baseballs.
2. This is a triangle and has all three sides the same length. Which item looks like a triangle?

Answer: Slice of Pizza

I love lots of cheese on my pizza! I want sauce, cheese and sometimes pepperoni on my pizza. The pizza man will usually make the entire round pizza and then slice the pizza into triangles.
3. When we come to this red sign, we need to STOP! What shape is this?

Answer: Octagon

When cars are driving down the street and you come to a four way intersection, no on will know who goes first. So they designed the stop sign. Each of the cars must stop before going into the road intersection.
4. You can find things that look a bit like this shape all over the sky at night time. What shape is this?

Answer: Star

There are lots and lots of beautiful stars in the sky at night time. Sometimes you will also see the moon too. The moon starts off as a full moon and goes to nothing after a couple of weeks. Then it gets bigger and bigger again to a full moon. The stars are always in the sky. If you see a star move, make a wish, it's a falling star.
5. Many balls are in the shape of circles. Which ball is NOT a circle?

Answer: An American Football

Softball and croquette balls are round too. The football is a long oval shape with pointed ends. If you play Skeet, you'll throw the round balls down the alley too.
6. When you see this square shape you will think of a game. Which game board is square like this?

Answer: Monopoly

You have four corners on Monopoly. They have many different versions, but you should see GO TO JAIL on one side and JAIL on the other corner. You should also have GO on the board. Make sure you have lots of time to play Monopoly. It can take hours and sometimes days to finish a game.
7. Before you crack this item, it looks a bit like this. What food is this?

Answer: Egg

The egg is oval shaped (although not a perfect oval as shown in the picture). You can crack the egg or boil it in water. The yolk will harden up. There are many different ways to eat an egg.

Soft boiled, hard boiled, scrambled, over easy and medium well and lots of other ways too.
8. A rectangle is a little bit bigger than a square on two of the sides. Some examples of rectangles are books or iPhones. What else is a rectangle shape?

Answer: Long school lockers

Many other items are boxes, not square ones, but longer boxes. A rectangle is very similar to the square. A square is all even sides, while the rectangle has two longer sides and two shorter sides.
9. There are many kinds of hats. One hat looks just like this triangle. What hat is it?

Answer: Witch hat

There are other hats like triangles too. The party hat when you go to a birthday party. There is also the dunce cap. We don't like to wear that hat. Makes us feel not too smart. The ugly witch always wears a big black triangle hat like this.
10. You've learned many shapes now and doing very well too, I see. Now go to this thing and look out and what do you see outside? Snow maybe? Rain maybe? Sunshine maybe? The thing you look out might be square, like this picture. What is it called?

Answer: Window

There are many different styles of windows. This is a basic window. Sometimes called the 'picture window'.

I hope you enjoyed this quiz and had some fun with it too!

Are you in 'shape' yet?
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us