Quiz about The Animals of Harry Potter
Quiz about The Animals of Harry Potter

The Animals of Harry Potter Trivia Quiz


These are the animals in the Harry Potter books 1-4. Some are hard, some easy, and you'll want to read the choices carefully. Have fun!

A multiple-choice quiz by Grey-Blue-Kitty. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,893
Updated
Feb 20 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
38660
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 205 (10/10), Guest 172 (6/10), Guest 50 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In "Harry Potter and the Sorcerer's Stone", what is the name of the three-headed dog who guards the trapdoor? Hint

Furry
Snuggles
Cuddly
Fluffy

2. Hagrid's pet dog accompanies him on his trips to the Forbidden Forest. What is the dog's name? Hint

Black Fang
Fanged
Fang
Fangs

3. Hagrid gives Harry a snowy owl as a birthday present in the first book. What does Harry name her? Hint

Hairwig
Hazel
Hedwig
Hermione

4. In "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban", Hermione purchases a cat. What is his name?

Answer: (One word)
5. Ron Weasley has a hand-me-down pet rat. What is its name? Hint

Sabers
Scabbers
Scabby
Scampers

6. In book three, Hagrid teaches the Care of Magical Creatures class. For his first lesson, Hagrid has creatures that are extremely odd. They have the body, hind legs, and tails of horses. However, they have the head, front legs, and wings of an eagle. What are these creatures called? Hint

Hippogriffs
Griffins
Griffhorses
Hippigriffins

7. In "Harry Potter and the Goblet of Fire", Harry participates in the Tri-wizard Tournament. One of his tasks is to get past a dragon of what breed? Hint

Common Welsh Green
Hungarian Horntail
Swedish Short-Snout
Norwegian Ridgeback

8. In the first book, Hagrid hatches a dragon egg. What name did Hagrid give the dragon?

Answer: (One word)
9. Dumbledore's pet that appears in "Harry Potter and the Chamber of Secrets" is a bit odd. What is it? Hint

Phoenix
Centaur
Unicorn
Owl

10. Filch's cat patrols the halls and reports back to her master. Of course, she is not well liked. What is her name? Hint

Ms. Norris
Miss Norris
Mrs. Norris
Missy Norris


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Harry Potter and the Sorcerer's Stone", what is the name of the three-headed dog who guards the trapdoor?

Answer: Fluffy

Hagrid has a way of seeing everything in a positive way, so the monster dog is named Fluffy. Play him a bit of music and he'll go right to sleep. Hagrid let that bit of info slip, and probably regrets it dearly.
2. Hagrid's pet dog accompanies him on his trips to the Forbidden Forest. What is the dog's name?

Answer: Fang

As Hagrid warns Malfoy, Fang is a coward. Maybe he should trade names with the three-headed Fluffy.
3. Hagrid gives Harry a snowy owl as a birthday present in the first book. What does Harry name her?

Answer: Hedwig

Hedwig delivers mail to Harry - that's what owls are for!
4. In "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban", Hermione purchases a cat. What is his name?

Answer: Crookshanks

Cat lovers are always faithful.
5. Ron Weasley has a hand-me-down pet rat. What is its name?

Answer: Scabbers

This rat is not what he seems! In the third book, it is revealed that he's really Peter Pettigrew, an Animagus.
6. In book three, Hagrid teaches the Care of Magical Creatures class. For his first lesson, Hagrid has creatures that are extremely odd. They have the body, hind legs, and tails of horses. However, they have the head, front legs, and wings of an eagle. What are these creatures called?

Answer: Hippogriffs

These easily offended animals are untrusting of people who blink too much. Buckbeak, clearly Hagrid's favorite, helps the fugitive Sirius Black escape to freedom.
7. In "Harry Potter and the Goblet of Fire", Harry participates in the Tri-wizard Tournament. One of his tasks is to get past a dragon of what breed?

Answer: Hungarian Horntail

As Charlie Weasley tells Hagrid, its back end is as dangerous as its front due to a spiked tail. I'd bet Hagrid wants one.
8. In the first book, Hagrid hatches a dragon egg. What name did Hagrid give the dragon?

Answer: Norbert

Norbert was another of Hagrid's bad ideas. Charlie took Norbert (whose name was later changed to Norberta - it was a girl dragon!) to be released into the wild.
9. Dumbledore's pet that appears in "Harry Potter and the Chamber of Secrets" is a bit odd. What is it?

Answer: Phoenix

Fawkes the phoenix dies during the story and is reborn from its own ashes, the trademark of a phoenix. Fawkes saves Harry from the basilisk's poison by crying its healing tears on the wound. Useful little things, aren't they?
10. Filch's cat patrols the halls and reports back to her master. Of course, she is not well liked. What is her name?

Answer: Mrs. Norris

Mrs. Norris was petrified by seeing the basilisk's reflection in water. Filch was devastated. Don't worry cat lovers, she was cured.
Source: Author Grey-Blue-Kitty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 205: 10/10
Nov 29 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 28 2022 : Guest 50: 10/10
Nov 28 2022 : Metoo218: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 172: 5/10
Nov 27 2022 : Guest 72: 10/10
Nov 27 2022 : Guest 173: 9/10
Nov 27 2022 : Guest 199: 9/10
Nov 27 2022 : rich170283: 10/10

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us