Quiz about What Job Do I Have
Quiz about What Job Do I Have

What Job Do I Have? Trivia Quiz


This all multiple choice quiz will test the knowledge of all children to see how well they know about different jobs that people do. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by apathy100. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Occupations for Kids

Author
apathy100
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,480
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
16225
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: afterose (10/10), Guest 166 (10/10), Guest 115 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I wear a hard hat to protect me from falling pieces. I spray a hose to help a burning house. What job do I have? Hint

Athlete
Chef
Firefighter
Pilot

2. I go to school every day. I help children learn different things such as math, science, history, and geography. What job do I have? Hint

Firefighter
Teacher
Police Officer
Magician

3. I listen to your heartbeat when you come in for a check-up. I give you medicine when you are sick. What job do I have? Hint

Police Officer
Baker
Teacher
Doctor

4. I usually drive around in a car with flashing lights on top. I help protect people who are in trouble and try to enforce the law. What job do I have? Hint

Zoo Keeper
Police Officer
Miner
Doctor

5. I can usually be found at the store. You cannot bring your groceries home without paying me first. What job do I have? Hint

Cashier
Baker
Firefighter
Waiter/Waitress

6. I wear a helmet with a light on top. I usually work in underground caves in search of things like coal or gold. What job do I have? Hint

Baker
Miner
Chef
Athlete

7. I am responsible for driving a train down the tracks to bring people and supplies from one place to another. What job do I have? Hint

Baker
Conductor/Engineer
Teacher
Miner

8. My store always smells fresh and delicious. I make bread, cookies, and muffins for families to eat. What job do I have? Hint

Farmer
Baker
Librarian
Pilot

9. I help feed our population. I use tractors and tools to help me grow wheat, vegetables, and raise animals. What job do I have? Hint

Waiter/Waitress
Pilot
Miner
Farmer

10. I take your order for breakfast, lunch, or supper. Once the chef makes the food, I bring it out to you. What job do I have? Hint

Teacher
Waiter/Waitress
Farmer
Pilot




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I wear a hard hat to protect me from falling pieces. I spray a hose to help a burning house. What job do I have?

Answer: Firefighter

A firefighter is a person that is seen by most people as a helper. These people work hard every day to try and save burning buildings and helping people that are in trouble. If you want to be a firefighter you should be big, strong, caring, and have no fear.
2. I go to school every day. I help children learn different things such as math, science, history, and geography. What job do I have?

Answer: Teacher

A teacher is a person that helps you learn, grow, and become smarter every day. These people teach students all kinds of subjects such as math, science, history, and geography. They should be caring, be helpful, and make learning a fun experience.
3. I listen to your heartbeat when you come in for a check-up. I give you medicine when you are sick. What job do I have?

Answer: Doctor

Doctors are people that help children and grownups stay healthy so that they do not get sick. They encourage us to eat our vitamins, wash our hands, and to be safe. Many people believe that eating "an apple a day keeps the doctor away".
4. I usually drive around in a car with flashing lights on top. I help protect people who are in trouble and try to enforce the law. What job do I have?

Answer: Police Officer

Police officers risk their lives every day to try and make sure that everyone is safe from criminals. They are kind people that you can trust if you feel that you are in trouble. When necessary, they enforce the law so that bad people are arrested and put in jail so that everyone can stay safe.
5. I can usually be found at the store. You cannot bring your groceries home without paying me first. What job do I have?

Answer: Cashier

A cashier is needed at all grocery and convenience stores in your neighbourhood. Without a cashier, everyone would get their groceries, furniture, and candy for free. Cashiers should be polite, smile, and be good with money so that customers get the correct change after paying for their items.
6. I wear a helmet with a light on top. I usually work in underground caves in search of things like coal or gold. What job do I have?

Answer: Miner

Mining is a dangerous job that requires strength and hard work. Miners risk their lives every day as they may be crushed by falling rocks or possibly get hurt by explosives. Some common things that miners look for are gold, iron, coal, and nickel.
7. I am responsible for driving a train down the tracks to bring people and supplies from one place to another. What job do I have?

Answer: Conductor/Engineer

A train conductor is responsible for safely and efficiently moving a train up and down the railway line. The train conductor is also responsible for making sure that the Train Crew safely completes their jobs. Some members of the Train Crew include the brakeman, flagman, assistant conductor, and ticket collector. The train conductor is sometimes also called an engineer.
8. My store always smells fresh and delicious. I make bread, cookies, and muffins for families to eat. What job do I have?

Answer: Baker

A baker is a person that works in a bakehouse, bakery, or bakeshop. A baker is typically known for making fresh bread or fresh buns. Bakers are also responsible for making pastries such as cookies and cakes. When they make pastries, they are often called a "pastry chef" instead of a baker.
9. I help feed our population. I use tractors and tools to help me grow wheat, vegetables, and raise animals. What job do I have?

Answer: Farmer

A farmer is someone that is responsible for growing food and raising livestock so that the people of the world can eat and be healthy. Agricultural farmers are those people that grow our fruits and vegetables such as carrots, tomatoes, corn, grapes, and more. Livestock farmers, on the other hand, are responsible for raising animals such as cattle, sheep, or pigs so that we can eat different meats such as beef, ham, or bacon.
10. I take your order for breakfast, lunch, or supper. Once the chef makes the food, I bring it out to you. What job do I have?

Answer: Waiter/Waitress

A waiter/waitress can be found when you go to a restaurant with your family. Waiters and waitresses are those people that ask you what you would like to eat and drink during your meal. When you have finished eating your meal, the waiter or waitress is responsible for cleaning off the table to so that the next customers to arrive can eat at that table as well.
Source: Author apathy100

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 09 2022 : afterose: 10/10
Dec 09 2022 : Guest 166: 10/10
Dec 09 2022 : Guest 115: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 73: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 109: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 24: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 202: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 197: 10/10

Score Distribution

quiz
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us