FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Color Challenge
Quiz about Color Challenge

Color Challenge Trivia Quiz


Most of the answers in this quiz will include a color. The questions can be about almost anything, but they will all have something to do with colors. I hope you enjoy playing my quiz.

A multiple-choice quiz by milesprower18. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,714
Updated
May 25 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6319
Last 3 plays: Guest 175 (7/10), Guest 90 (9/10), Guest 173 (7/10).
Question 1 of 10
1. What color is the ring Frodo is trying to destroy in the "The Lord of the Rings" movies? Hint


Question 2 of 10
2. During a total lunar eclipse, when the Moon is totally eclipsed, what color does the Moon appear from Earth? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these animals is the smallest? Hint


Question 4 of 10
4. What color is the original flavour of the soft drink, "Sunkist"? Hint


Question 5 of 10
5. The grass at the end of a golf course, surrounding the hole, is called the _____. What color should go in the blank to make the statement true?

Answer: (a color)
Question 6 of 10
6. What color is Sonic the Hedgehog? Hint


Question 7 of 10
7. In the Disney movie "Bolt", Bolt is a heroic canine. What color is Bolt? Hint


Question 8 of 10
8. The giant storm on Jupiter is known as the Great _____ Spot. Which color goes in the blank? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these choices is usually the most colorful (most different colors)? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these choices is a real animal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 175: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 90: 9/10
Jun 06 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 02 2024 : Guest 90: 8/10
May 31 2024 : cinnam0n: 9/10
May 29 2024 : Guest 172: 7/10
May 22 2024 : Guest 71: 5/10
May 18 2024 : ssabreman: 8/10
May 12 2024 : rabbit1964: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color is the ring Frodo is trying to destroy in the "The Lord of the Rings" movies?

Answer: gold

Sauron created the One Ring. Whenever anyone put the ring on, they became invisible. The One Ring was more powerful than any other rings in the movies. "The One Ring was destroyed at the end of the third "The Lord of the Rings".
2. During a total lunar eclipse, when the Moon is totally eclipsed, what color does the Moon appear from Earth?

Answer: red

There are different kinds of lunar eclipses. Some kinds of lunar eclipses are penumbral eclipses, total penumbral eclipses, partial lunar eclipses, and total lunar eclipses. The moon appears red during a total lunar eclipse because the sun's light has to pass through Earth's atmosphere. On December 21, 2010, a total lunar eclipse will occur. (Wikipedia)
3. Which of these animals is the smallest?

Answer: purple frog

Another name for the Purple Frog is the Pignose Frog. The Purple Frog was first discovered in 2003. They are normally a dark purple color when they become adults. Purple Frogs' cries sound similar to a chicken's cry. (Wikipedia)
4. What color is the original flavour of the soft drink, "Sunkist"?

Answer: orange

Sunkist was first sold in 1978. In 1980, Sunkist Orange Soda was one of the best selling soft drinks. Sunkist contains the colors "Yellow 6" and "Red 40" to give it its orange color. (Wikipedia)
5. The grass at the end of a golf course, surrounding the hole, is called the _____. What color should go in the blank to make the statement true?

Answer: green

The green can also be called the putting green. Not all putting greens are the same. Golfers sometimes call the green a fast green or slow green, depending on how hard they have to hit the ball. (Wikipedia)
6. What color is Sonic the Hedgehog?

Answer: blue

Sonic was chosen to be blue to match Sega's logo. The first video game Sonic appeared in was "Sonic the Hedgehog" for the Sega Genesis. Sonic is able to obtain speeds faster than sound. Two of Sonic's friends are Tails, a two-tailed fox, and Knuckles, a red echidna. (Wikipedia)
7. In the Disney movie "Bolt", Bolt is a heroic canine. What color is Bolt?

Answer: white

In the movie "Bolt", Bolt is the star of a television show. On the show he uses superpowers to stop his enemy, Doctor Calico. Bolt had always believed that the television show and his superpowers were real. During the movie, Bolt escapes and decides to rescue Penny, who he believes has been kidnapped. Bolt gets to see things outside for the first time, where he tries, and fails, to use superpowers.

While searching for Penny, Bolt meets Mittens, an alley cat, and Rhino, a hamster.
8. The giant storm on Jupiter is known as the Great _____ Spot. Which color goes in the blank?

Answer: Red

The Great Red Spot is Jupiter's most well known feature. It is the largest storm on Jupiter. The Great Red Spot is more than two times larger than Earth. Using a telescope, it can be seen from Earth. (Wikipedia)
9. Which of these choices is usually the most colorful (most different colors)?

Answer: a rainbow

Rainbows usually have seven different colors. Rain, mist, and dew can cause rainbows to form. Rarely, on a bright moonlit night, a lunar rainbow can appear. Red is always on the outside part of a rainbow, and violet is always on the inner part of a rainbow. (Wikipedia)
10. Which of these choices is a real animal?

Answer: pink iguana

The pink iguana is commonly known as Conolophus rosada, its binomial name. It is also known as the Galapagos rosy iguana. The pink iguana's body is pink with dark stripes. (Wikipedia)
Source: Author milesprower18

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us