Quiz about General Knowledge Questions
Quiz about General Knowledge Questions

General Knowledge Questions Trivia Quiz


25 multi-choice questions on general knowledge. The majority are easy but a couple are designed to catch you out. Please enjoy.

A multiple-choice quiz by Quizzical. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 25 Questions
  8. »
  9. Mixed 25 Q. Average

Author
Quizzical
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,732
Updated
Nov 08 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
35394
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 195 (0/25), Guest 50 (12/25), Guest 103 (25/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which chess piece is of the lowest relative value? Hint

Knight
Pawn
Bishop
Castle

2. Which musical instrument was invented by Belgian Adolphe Sax? Hint

Saxophone
Euphonium
Trumpet
Tuba

3. What is the longest river in the world when NOT adding estuaries to the equation? Hint

Amazon
Mississippi
Zambezi
Nile

4. What is the capital of Canada? Hint

Montreal
Vancouver
Toronto
Ottawa

5. Who was the first man to step on the moon? Hint

Buzz Aldrin
Neil Armstrong
Yuri Gagarin
John Glenn

6. According to the Bible, what was the name of the town which was the birthplace of Jesus Christ? Hint

Nazareth
Bethlehem
Gethsemane
Jerusalem

7. Who was the Greek goddess associated with the moon? Hint

Apollo
Neptune
Uranus
Artemis

8. Name the traditional and popular wrestling sport of Japan. Hint

Origami
Ikebana
Sumo
Kendo

9. What is the nickname of jazz trumpeter Louis Armstrong? Hint

Jazz
Satchmo
Bird
Al'arm

10. Name the son of Kanga in stories by Alan Alexander Milne. Hint

Piglet
Christopher Robin
Eeyore
Roo

11. What number is represented by the letters XIX in Roman numerals? Hint

11
16
19
21

12. Cirrus or cumulus are examples of ______? Hint

Asteroids
Roman Gods
Bones in the human body
Clouds

13. What was the unit of currency in Poland at the time of the second World War? Hint

Zloty
Schilling
Ruble
Lek

14. Name the third known planet from the sun in our solar system. Hint

Earth
Mars
Venus
Jupiter

15. What is the biggest living fish in the ocean? Hint

Whale Shark
Barracuda
Great white shark
Tuna

16. Name the capital of Australia. Hint

Perth
Melbourne
Canberra
Sydney

17. Name the title of the 1818 novel by Mary Wollstonecraft Shelley. Hint

Dracula
Frankenstein
The Mummy
Spider-Man

18. What liquid measure is equal to 1.76 imperial pints? Hint

Quart
Bushel
Gallon
Litre

19. Name the character in Shakespeare's 'Twelfth Night' who is the uncle of Olivia. Sir Toby ______? Hint

Cough
Belch
Sneeze
Burp

20. Name the marine creature of the genus hippocampus? Hint

Sea horse
Manatee
Hippopotamus
Crocodile

21. Name the dog in the Punch and Judy show. Hint

Bullseye
Fido
Toby
Patch

22. Dracula suffers from staurophobia, the fear of ______? Hint

Crucifixes
Daylight
Garlic
Mirrors

23. In which country is Transylvania? Hint

Romania
Poland
Libya
Germany

24. Which non-metallic element has the chemical symbol S? Hint

Sodium
Sulphur
Silicon
Selenium

25. In which African country is Timbuktu? Hint

Chad
Mali
Nigeria
Algeria


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which chess piece is of the lowest relative value?

Answer: Pawn

2. Which musical instrument was invented by Belgian Adolphe Sax?

Answer: Saxophone

3. What is the longest river in the world when NOT adding estuaries to the equation?

Answer: Nile

4,160 miles.
4. What is the capital of Canada?

Answer: Ottawa

5. Who was the first man to step on the moon?

Answer: Neil Armstrong

6. According to the Bible, what was the name of the town which was the birthplace of Jesus Christ?

Answer: Bethlehem

7. Who was the Greek goddess associated with the moon?

Answer: Artemis

Artemis was the goddess of the hunt and the moon and the twin sister of Apollo who was the god of light, poetry and music. Hope all these Apollo space missions didn't distract you from the correct answer.
8. Name the traditional and popular wrestling sport of Japan.

Answer: Sumo

Ikebana is the art of flower arranging, kendo ("the way of the sword") is the art of combat with pliable bamboo staves or sometimes real swords and origami (paper folding) could be described as wrestling with paper but is not the correct answer.
9. What is the nickname of jazz trumpeter Louis Armstrong?

Answer: Satchmo

Short for 'satchel mouth'.
10. Name the son of Kanga in stories by Alan Alexander Milne.

Answer: Roo

11. What number is represented by the letters XIX in Roman numerals?

Answer: 19

X = 10, IX = 9, 10 + 9 = 19
12. Cirrus or cumulus are examples of ______?

Answer: Clouds

13. What was the unit of currency in Poland at the time of the second World War?

Answer: Zloty

Lek was the standard monetary unit of Albania, schilling for Austria and the ruble for the Soviet Union.
14. Name the third known planet from the sun in our solar system.

Answer: Earth

15. What is the biggest living fish in the ocean?

Answer: Whale Shark

Hope you haven't been watching too many 'Jaws' movies and guessed the great white shark.
16. Name the capital of Australia.

Answer: Canberra

17. Name the title of the 1818 novel by Mary Wollstonecraft Shelley.

Answer: Frankenstein

18. What liquid measure is equal to 1.76 imperial pints?

Answer: Litre

A quart = 2 pints or a quarter of a gallon, a gallon = 8 pints and the bushel = 64 pints or 8 gallons. American measurements differ, because an American liquid pint is smaller than an Imperial (British) pint (16 fluid ounces to 20 fl.oz.).
19. Name the character in Shakespeare's 'Twelfth Night' who is the uncle of Olivia. Sir Toby ______?

Answer: Belch

Pardon me!
20. Name the marine creature of the genus hippocampus?

Answer: Sea horse

Hippo is Greek for horse as in hippodrome, an open-air horse or chariot race and hippopotamus (river horse).
21. Name the dog in the Punch and Judy show.

Answer: Toby

Ask Jeeves for 'Index of famous dogs, cats and critters', a wonderful site.
22. Dracula suffers from staurophobia, the fear of ______?

Answer: Crucifixes

Nobody likes phobia questions and this one is a pain in the neck! For a comprehensive list of phobias ask Jeeves for the 'Phobia List' (Where can I learn about various kinds of phobias) another gem of a site.
23. In which country is Transylvania?

Answer: Romania

24. Which non-metallic element has the chemical symbol S?

Answer: Sulphur

Elementary! Sodium is Na, Silicon is Si and Selenium is Se.

NB: this element is spelt 'sulfur' in the US.
25. In which African country is Timbuktu?

Answer: Mali

Hope you enjoyed the fun quiz. If you found it too easy, check out the other Quizzical games. The 'fancy a quotation challenge' is tough but humourous.
Source: Author Quizzical

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 195: 0/25
Today : Guest 50: 12/25
Dec 07 2022 : Guest 103: 25/25
Dec 07 2022 : Guest 71: 16/25
Dec 07 2022 : Guest 86: 6/25
Dec 07 2022 : Guest 80: 18/25
Dec 07 2022 : Guest 118: 17/25
Dec 07 2022 : pfryguy: 18/25
Dec 07 2022 : MAHESS: 20/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. The Great 250-Point Giveaway! Average
2. Find The Word Connection #2 Average
3. General Knowledge 6 Average
4. It's Fun, It's Trivia Average
5. Easy General Knowledge Average
6. Easy General Knowledge4 Average
7. Easy Peazy Very Easy
8. Believe It Or Not Very Difficult

12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us