Quiz about The Great 250Point Giveaway
Quiz about The Great 250Point Giveaway

The Great 250-Point Giveaway! Trivia Quiz


There are 250 points up for grabs in this mixed trivia quiz. Some questions may be a bit harder than others, and they're not necessarily in easy-to-hard order.

A multiple-choice quiz by Fi B. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 25 Questions
  8. »
  9. Mixed 25 Q. Average

Author
Fi B
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,095
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
23161
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: realmccoy72 (22/25), Guest 161 (17/25), BarbaraMcI (24/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many years apart are the summer Olympic Games? Hint

4
1
2
3

2. Which of these is a TV show that features 6 friends that live in New York City? Hint

Enemies
6 Friends in New York
Seinfeld
Friends

3. Who of the following is not a famous author? Hint

Steven Spielberg
Agatha Christie
Jane Austen
Stephen King

4. What show has a family of five, all of whom have four fingers on each hand? This was created by Matt Groening. Hint

Futurama
The Simpsons
The Flintstones
The Jetsons

5. Which of these tourist attractions does not have a site located in California, U.S.A.? Hint

Grauman's Chinese Theatre
Disneyland
Disney World
San Diego Zoo

6. What other name is Australian Football League (AFL) known as? Hint

Aussie Rules
Rugby Union
Rugby League
Soccer

7. What is the name of the train that travels from Perth to Sydney, in Australia? Hint

The Ghan
Zig Zag Railway
Cross-Country Railway
Indian-Pacific

8. Which of these colours is not on the flag of the Republic of Ireland? Hint

Orange
Red
Green
White

9. Which of these singers was not in "The All-New Mickey Mouse Club" when a teenager? Hint

Mariah Carey
Christina Aguilera
Justin Timberlake
Britney Spears

10. Who was the first Prime Minister of the Commonwealth of Australia? Hint

Alfred Deakin
Arthur Phillip
George Washington
Edmund Barton

11. Which of these is not a breed of dog? Hint

Siamese
German Shepherd
Maltese
Great Dane

12. Which of the following is a song from the musical "The Wizard of Oz"? Hint

"Colours of the Wind"
"My Favourite Things"
"Somewhere Over the Rainbow"
"A Friend Like Me"

13. What is the name of Australia's cricketing legend who had a Test average of 99.94 runs per innings? Hint

Babe Ruth
Sir Bob Geldof
Sir Donald Bradman
Mark Taylor

14. In what chain of restaurants could you buy a Big Mac? Hint

McDonald's
All of these
Hungry Jack's
Wendy's

15. What would you normally use to help you do mathematical problems? Hint

Facsimile
Telephone
Television
Calculator

16. In what board game can you build letter tiles up on top of one another to spell out words? Hint

Scrabble
Monopoly
Scrabble Jr
Upwords

17. In what year did Australia change their currency from the pound to the dollar? Hint

1901
1966
1915
1956

18. Who was NOT a famous painter? Hint

Picasso
Michelangelo
Monet
Beethoven

19. Who created the company Microsoft? Hint

Bill Clinton
Bill Gates
Walt Disney
Neil Armstrong

20. What do Alanis Morissette, Celine Dion and Bryan Adams have in common? Hint

Neither of these
They are all singers
They are all Canadian
Both of these

21. What is the Celsius equivalent of 32 degrees Fahrenheit? Hint

0 degrees
100 degrees
32 degrees
212 degrees

22. What is the principal religion in Italy? Hint

Hindu
Roman Catholic
Anglican
Jewish

23. There is a magical number in Chemistry that forms the basis of all elemental equations. What is that number referred to as? Hint

Pi
Abracadabra
Avogadro's Number
The Magic Number

24. Who wrote "To Kill A Mockingbird"? Hint

John Grisham
None of these
David Guterson
Harper Lee

25. What word is French for "thank you"? Hint

Merci
Grazie
Gracias
Spaciba


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many years apart are the summer Olympic Games?

Answer: 4

The Winter Olympics are also 4 years apart. The Ancient Games were in Olympia, Greece, thousands of years ago. They were revived in 1896 in Athens, Greece. The 2000 Games were held in Sydney, Australia. But there are also 4 years between each Winter Olympics (2002 was held in Salt Lake City), and 2 years between the Summer and Winter Games since 1994.
2. Which of these is a TV show that features 6 friends that live in New York City?

Answer: Friends

This show has characters Rachel (Jennifer Aniston), Monica (Courtney Cox Arquette), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc), Chandler (Matthew Perry) and Ross (David Schwimmer). Other names considered for the show were "Six In One", "Insomnia Cafe" and "Across the Hall".
3. Who of the following is not a famous author?

Answer: Steven Spielberg

He is a famous movie director. Christie wrote murder mysteries, Austen wrote British 19th century novels, and King writes great thrillers such as "The Shining" and "The Green Mile".
4. What show has a family of five, all of whom have four fingers on each hand? This was created by Matt Groening.

Answer: The Simpsons

A great cartoon show, and took over the previous longest-running animated show of "The Flintstones". The 5 family members are Homer, Marge, Bart, Lisa and Maggie.
5. Which of these tourist attractions does not have a site located in California, U.S.A.?

Answer: Disney World

Walt Disney World is in Florida, U.S.A., and the other three are all in the sunny Pacific Ocean state. There is also a Disney Land in Paris, France.
6. What other name is Australian Football League (AFL) known as?

Answer: Aussie Rules

Or as Australian Rules. Ireland plays a similar game to this, and it is Gaelic Football. They are really the only sports in which you get points for missing the goal!
7. What is the name of the train that travels from Perth to Sydney, in Australia?

Answer: Indian-Pacific

The journey crosses the country from the Indian Ocean to the Pacific. The Ghan travels through Central Australia (from Adelaide to Darwin); the Zig Zag Railway is in Lithgow, New South Wales; and the Cross-Country Express I made up.
8. Which of these colours is not on the flag of the Republic of Ireland?

Answer: Red

The flag has three vertical columns of colour. The first is green (for the Catholics), the second is white, and the third is orange (for the Protestants).
9. Which of these singers was not in "The All-New Mickey Mouse Club" when a teenager?

Answer: Mariah Carey

This was at Walt Disney World in Florida. Spears and Timberlake used to go out. Timberlake was part of *NSync, and he and Britney and Christina all became successful recording artists. Keri from "Felicity" was also a member of "The All-New Mickey Mouse Club".
10. Who was the first Prime Minister of the Commonwealth of Australia?

Answer: Edmund Barton

Barton was the first Prime Minister of Australia, in 1901. Deakin was also P.M. in 1901. Phillip was the first Governor of New South Wales, in about 1790. Washington was the first President of the U.S.A.
11. Which of these is not a breed of dog?

Answer: Siamese

Siamese is a breed of cat. They originated in Siam (the old name for Thailand).
12. Which of the following is a song from the musical "The Wizard of Oz"?

Answer: "Somewhere Over the Rainbow"

Dorothy sings it. "My Favourite Things" is from "The Sound of Music", "A Friend Like Me" is from "Aladdin" and "Colours of the Wind" is from "Pocahontas".
13. What is the name of Australia's cricketing legend who had a Test average of 99.94 runs per innings?

Answer: Sir Donald Bradman

He played for Australia from 1928 until 1948, and captained an Ashes tour in from which his team were to become known as "The Invincibles". "The Don" once held the record for the highest Australian individual score in a Test Match, 334. Mark Taylor equalled this record in 1998 and Matthew Hayden broke it, scoring 380 against Zimbabwe in 2003. Sir Bob Geldof is an Irish entertainer. Babe Ruth was a baseball player.
14. In what chain of restaurants could you buy a Big Mac?

Answer: McDonald's

They also sell burgers like the Quarter Pounder or McChicken. Hungry Jack's (Burger King) sell the Whopper, and KFC sell the Original.
15. What would you normally use to help you do mathematical problems?

Answer: Calculator

I was going to put computer as an alternative but then I remembered that most computers now have calculators on them, and mobile phones do now as well.
16. In what board game can you build letter tiles up on top of one another to spell out words?

Answer: Upwords

Monopoly is also a fun game except at my house it always ends up in an argument.
17. In what year did Australia change their currency from the pound to the dollar?

Answer: 1966

Settled by the English in 1788, the pounds were used until decimalisation in 1966. Federation was in 1901, 1915 was the ANZAC tragedy in Gallipoli, and in 1956 Melbourne held the Summer Olympics. Sydney held them in 2000.
18. Who was NOT a famous painter?

Answer: Beethoven

Beethoven was a deaf musician. Michelangelo painted the ceiling of the Sistine Chapel in Italy.
19. Who created the company Microsoft?

Answer: Bill Gates

Microsoft is a world leading software company. Disney is the father of cartoon animation, Armstrong was the first man on the moon, and Clinton was a President of the U.S.A
20. What do Alanis Morissette, Celine Dion and Bryan Adams have in common?

Answer: Both of these

Yes they are all singers from the land of ice hockey. Morissette's first album was "Jagged Little Pill" and it sold 13 million copies worldwide.
21. What is the Celsius equivalent of 32 degrees Fahrenheit?

Answer: 0 degrees

This is freezing point of water. Boiling point of water is 100 degrees Celsius (212 degrees Fahrenheit). The conversion equation from Celsius to Fahrenheit is F=9/5*C + 32 and from Fahrenheit to Celsius is C=(F-32)*5/9
22. What is the principal religion in Italy?

Answer: Roman Catholic

And Rome is the capital of Italy. The main place to find Hindus is in India.
23. There is a magical number in Chemistry that forms the basis of all elemental equations. What is that number referred to as?

Answer: Avogadro's Number

Avogadro's Number is equal 6.02 x (10) to the power of 23. A mole of any substance contains Avogadro's Number of particles (ions, electrons, protons, neutrons and so on). Pi = 22/7, about 3.1415 and is used in Mathematics a lot.
24. Who wrote "To Kill A Mockingbird"?

Answer: Harper Lee

It is a really good book too (it's sold over 30 million copies), and so is the movie. Grisham wrote "A Time To Kill" and Guterson wrote "Snow Falling On Cedars". The three books have similar types of plots and virtually the same set of moral issues.
25. What word is French for "thank you"?

Answer: Merci

Gracias is Spanish, Grazie is Italian. Thank you for doing my quiz! Please rate it, and check out my other quizzes sometime.
Source: Author Fi B

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : realmccoy72: 22/25
Today : Guest 161: 17/25
Today : BarbaraMcI: 24/25
Nov 26 2022 : Guest 188: 17/25
Nov 26 2022 : ChrisUSMC: 21/25
Nov 26 2022 : Emma058: 22/25
Nov 25 2022 : DCW2: 25/25
Nov 25 2022 : nhgene: 22/25
Nov 24 2022 : Guest 24: 18/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. It's Fun, It's Trivia Average
2. General Knowledge Questions Average
3. General Knowledge 6 Average
4. Find The Word Connection #2 Average
5. Easy General Knowledge Average
6. Easy General Knowledge4 Average
7. Easy Peazy Very Easy
8. Believe It Or Not Very Difficult

11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us