Quiz about Easy General Knowledge
Quiz about Easy General Knowledge

Easy General Knowledge Trivia Quiz


25 easy general knowledge questions which progressively get more difficult. Good luck and have fun.

A multiple-choice quiz by Inquizition. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 25 Questions
  8. »
  9. Mixed 25 Q. Average

Author
Inquizition
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,908
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 25
Plays
6538
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (14/25), Guest 86 (18/25), Guest 190 (2/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the human body what are 'sartorius', 'biceps', 'triceps' and 'gluteus maximus'? Hint

Bones
Veins
Teeth
Muscles

2. Name the butler to the Addams family in the television comedy series. Hint

Fester
Thing
Pugsley
Lurch

3. Name the common garden plant that was named after Swedish botanist Anders Dahl? Hint

Dandelion
Daffodil
Dahlia
Daisy

4. Which man was famous for model railways, Dinky toys and Meccano. Frank _____ ? Hint

Corgi
Hornby
Pullman
McAlpine

5. In which country is the city of Fez located? Hint

Turkey
Algeria
Morocco
Egypt

6. Which widespread, yellow flowered perennial weed derives its name from the French 'dents de lion' meaning 'teeth of the lion'? Hint

Edelweiss
Dandelion
Wolfbane
Red Hot Poker

7. Which island nation joined mainland Tanganyika in 1964 to form the United Republic of Tanzania? Hint

Zambia
Zanzibar
Zaire
Zimbabwe

8. Which lazy daydreamer's lies landed him engaged to free spirit Liz (Julie Christie), homely Barbara (Helen Fraser) and raunchy Rita (Gwendolyn Watts)? Hint

Bill Sikes
Walter Mitty
Billy Liar
Rip Van Winkle

9. What colour is the plant forget-me-not? Hint

Pink
Yellow
Blue
White

10. Which city is not in Mexico? Hint

Veracruz
Acapulco
Vargas
Tijuana

11. In which country's flag does the orange symbolize the Hindus, the green symbolize the Muslims and the white symbolize peace? Hint

Pakistan
Sri Lanka
Iran
India

12. Which island is epitomised by the magnificent twin-peaked Pitons which rise majestically from the seabed? Hint

St Lucia
Cayman Islands
Barbados
Tahiti

13. Which country's flag features a cedar tree on the white stripe sandwiched between a red stripe above and a red stripe below? Hint

Lebanon
Nepal
Syria
Vietnam

14. Which famous landmark is inscribed with the 'New Colossus', a sonnet by Emma Lazarus. 'Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free...'? Hint

The Taj Mahal
The Statue of Liberty
Cleopatra's needle
The pyramid of Cheops at Giza

15. Where was the novelist Jack London born who wrote 'Call of the Wild' (1903) and 'White Fang' (1907)? Hint

San Antonio
San Cristobal
San Diego
San Francisco

16. Which novelist suffered a losing battle with Alzheimer's Syndrome in the film 'Iris'. Iris _______ ? Hint

Fontaine
Murdoch
Marsh
Howard

17. Which singer has appeared in the following movies: 'Glitter' (2002), 'Wisegirls'(2002) and 'Sweet Science'(2005)? Hint

Jermaine Jackson
Mariah Carey
Grace Jones
Dolly Parton

18. Which country did Canadian songstress Celine Dion represent in the 1988 Eurovision Song Contest? Hint

Canada
Switzerland
France
England

19. Which guitarist was dubbed the 'Fifth Beatle' but died in 1962 at the age of 21? Hint

Stuart Sutcliffe
Brian Epstein
Pete Best
Billy Preston

20. Where was the English novelist Barbara Taylor Bradford born who wrote 'A Woman of Substance' (1979) and 'Hold the Dream' (1985)? Hint

Bradford
York
Harrogate
Leeds

21. Who shocked and enthralled London society with his flamboyant style and caustic wit, married in 1884 and had two sons and spent his final years living in exile in France? Hint

Oscar Wilde
Marquis de Sade
Lord Byron
D.H. Lawrence

22. Ruth Ellis was the glamorous nightclub hostess who was the last woman to be hanged in Britain in 1955 for shooting her lover outside a North London pub. What was he called? Hint

David Black
David Blakely
David Bradley
David Buckley

23. In the glacier village of Grindelwald in Switzerland, sculptors gather from different nations for the annual competition of World sculpture of which material? Hint

Snow
Sand
Glass
Wood

24. Who provided the voice to 'Mike', the one-eyed monster in the film 'Monsters Inc.'? Hint

Eddie Murphy
John Goodman
Billy Crystal
Robin Williams

25. Complete the list: Maxwell Reed, Tony Newley, Ron Kass, Peter Holm, Percy _______ ? Hint

Ford
Gibson
Pitt
Clooney


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the human body what are 'sartorius', 'biceps', 'triceps' and 'gluteus maximus'?

Answer: Muscles

Muscles comprise 35-40 percent of the total body weight. The sartorius is a long ribbon-shaped muscle that aids in flexing the knee. The gluteus maximus is a large muscle that forms the human buttock.
2. Name the butler to the Addams family in the television comedy series.

Answer: Lurch

'They're creepy and they're kooky, mysterious and spooky...'
3. Name the common garden plant that was named after Swedish botanist Anders Dahl?

Answer: Dahlia

4. Which man was famous for model railways, Dinky toys and Meccano. Frank _____ ?

Answer: Hornby

5. In which country is the city of Fez located?

Answer: Morocco

It is a former capital of Morocco and a sacred city of Islam containing many mosques.
6. Which widespread, yellow flowered perennial weed derives its name from the French 'dents de lion' meaning 'teeth of the lion'?

Answer: Dandelion

7. Which island nation joined mainland Tanganyika in 1964 to form the United Republic of Tanzania?

Answer: Zanzibar

In the north-east of Tanzania lies Africa's highest peak, Mount Kilimanjaro (19,344 feet).
8. Which lazy daydreamer's lies landed him engaged to free spirit Liz (Julie Christie), homely Barbara (Helen Fraser) and raunchy Rita (Gwendolyn Watts)?

Answer: Billy Liar

From the film 'Billy Liar' (1963) directed by John Schlesinger.
9. What colour is the plant forget-me-not?

Answer: Blue

These five-petaled flowers are sky blue but may change colour with age.
10. Which city is not in Mexico?

Answer: Vargas

Vargas is in Venezuela. The city of Chihuahua is also in Mexico.
11. In which country's flag does the orange symbolize the Hindus, the green symbolize the Muslims and the white symbolize peace?

Answer: India

12. Which island is epitomised by the magnificent twin-peaked Pitons which rise majestically from the seabed?

Answer: St Lucia

Gros Piton (2,619 feet) and Petit Piton (2,460 feet)
13. Which country's flag features a cedar tree on the white stripe sandwiched between a red stripe above and a red stripe below?

Answer: Lebanon

14. Which famous landmark is inscribed with the 'New Colossus', a sonnet by Emma Lazarus. 'Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free...'?

Answer: The Statue of Liberty

This huge copper monument from the base of the pedestal to the top of the torch is 300 feet high and the crown provides an observation deck.
15. Where was the novelist Jack London born who wrote 'Call of the Wild' (1903) and 'White Fang' (1907)?

Answer: San Francisco

16. Which novelist suffered a losing battle with Alzheimer's Syndrome in the film 'Iris'. Iris _______ ?

Answer: Murdoch

17. Which singer has appeared in the following movies: 'Glitter' (2002), 'Wisegirls'(2002) and 'Sweet Science'(2005)?

Answer: Mariah Carey

Since her 1990 chart debut she has sold more than 115 million albums worldwide.
18. Which country did Canadian songstress Celine Dion represent in the 1988 Eurovision Song Contest?

Answer: Switzerland

19. Which guitarist was dubbed the 'Fifth Beatle' but died in 1962 at the age of 21?

Answer: Stuart Sutcliffe

20. Where was the English novelist Barbara Taylor Bradford born who wrote 'A Woman of Substance' (1979) and 'Hold the Dream' (1985)?

Answer: Leeds

21. Who shocked and enthralled London society with his flamboyant style and caustic wit, married in 1884 and had two sons and spent his final years living in exile in France?

Answer: Oscar Wilde

He only wrote one novel, 'The Picture of Dorian Grey' (1891). 'Lady Windermere's Fan' (1892), 'An Ideal Husband' (1895) and 'The Importance of Being Ernest' (1895) were all his plays.
22. Ruth Ellis was the glamorous nightclub hostess who was the last woman to be hanged in Britain in 1955 for shooting her lover outside a North London pub. What was he called?

Answer: David Blakely

At a later date, evidence not produced at the trial discovered Ruth was drunk and suffering from depression after Blakely punched her and she had a miscarriage.
23. In the glacier village of Grindelwald in Switzerland, sculptors gather from different nations for the annual competition of World sculpture of which material?

Answer: Snow

24. Who provided the voice to 'Mike', the one-eyed monster in the film 'Monsters Inc.'?

Answer: Billy Crystal

Billy Crystal is the voice to 'Mike Wazowski' and John Goodman lends his voice to 'James P. Sullivan' known as 'Sulley'.
25. Complete the list: Maxwell Reed, Tony Newley, Ron Kass, Peter Holm, Percy _______ ?

Answer: Gibson

All former husbands of Joan Collins. Percy Gibson being the latest addition. Hope you enjoyed the quiz.
Source: Author Inquizition

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 172: 14/25
Feb 01 2023 : Guest 86: 18/25
Feb 01 2023 : Guest 190: 2/25
Jan 31 2023 : Guest 86: 14/25
Jan 30 2023 : Guest 103: 17/25
Jan 29 2023 : kino76: 22/25
Jan 29 2023 : Guest 99: 14/25
Jan 28 2023 : Guest 71: 11/25
Jan 28 2023 : Guest 107: 12/25

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us