Quiz about Easy Peazy
Quiz about Easy Peazy

Easy Peazy Trivia Quiz


Relax knowing that you don't have to think too hard. Have fun!

A multiple-choice quiz by bruinboy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 25 Questions

Author
bruinboy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
125,698
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Very Easy
Avg Score
23 / 25
Plays
23873
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 82 (23/25), Guest 131 (22/25), Guest 81 (24/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What are the colors of the United States of America's flag? Hint

Red, white and green
Red, blue and green
Red, blue and yellow
Red, white and blue

2. This sport consists of one player trying to throw a ball past another player who is trying to hit it. Which sport is it? Hint

Football
Baseball
Soccer
Hockey

3. This fruit is typically eaten when it is yellow and one must peel it in order to get to the part that is edible. What fruit am I talking about? Hint

Grape
Apple
Banana
Peach

4. Which of the following can typically be seen in the sky only at night time? Hint

Sun
Clouds
Jet contrails
Shooting Stars

5. Based on square footage, which of the following countries is the smallest? Hint

United States of America
China
Canada
Israel

6. If Johnny mows one lawn a day and gets paid $10 to mow one lawn, how much money will he make in one week if he mows one lawn per day? Hint

$50
$40
$60
$70

7. Which one of these dog breeds produces the largest dogs? Hint

Dachshund
Great Dane
Poodle
Chihuahua

8. If one falls asleep at 10pm and wakes up at 8am, how many hours did this person sleep? Hint

12
10
8
6

9. How many countries border Australia? Hint

0
2
1
3

10. What hard structure protects the brain from injury? Hint

Fibula
Patella
Femur
Skull

11. What is the title of the United States of America's national anthem? Hint

America the Beautiful
The Star-Spangled Banner
God Bless America
We Are The Champions

12. If one were to visit the North Pole, which direction must one travel to get there? Hint

South
North
East
West

13. On a typical summer day in the Northern Hemisphere, in which city would you most likely find the highest temperature? Hint

Anchorage, Alaska
Nome, Alaska
Miami, Florida
Juneau, Alaska

14. Who became president of the United States of America on 30 April 1789? Hint

George W. Bush
George Michael
George Bush
George Washington

15. If one is eating a hamburger, what kind of meat is the person most likely eating? Hint

Badger
Stork
Beef
Penguin

16. If someone heard someone say the words Rose, Tulip and Marigold, what subject is the person most likely talking about? Hint

battleships
cat breeds
space shuttles
flowers

17. In a typical deck of playing cards, which suits are red? Hint

Hearts and Spades
Spades and Clubs
Diamonds and Clubs
Hearts and Diamonds

18. Which of these is the fastest? Hint

Speed of a snail
Speed of a jet
Speed of light
Speed of sound

19. Which one of the following website extensions is NOT a true website extension? Hint

.dot
.org
.com
.edu

20. What do the following people have in common: Ty Cobb, Hank Aaron, Babe Ruth? Hint

They are all former basketball players
They are all former baseball players
They are all former hockey players
They are all former football players

21. Which one of the following movies never had a sequel made? Hint

Jaws
Rocky
Forrest Gump
Star Wars

22. Mixing blue and yellow paint together makes what color? Hint

Orange
Purple
Green
Red

23. Not counting Kindergarten, how many years do the majority of American students go to school before they enter college? Hint

10
12
4
9

24. A figure with three sides is called a what? Hint

Pentagon
Square
Triangle
Octagon

25. How long does it take the earth to revolve around the sun? Hint

1,440 minutes
24 hours
365.2424 days
1 day


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are the colors of the United States of America's flag?

Answer: Red, white and blue

The color red symbolizes the fearless courage and integrity of American men and boys and the self-sacrifice and devotion of American mothers and daughters.
The color white stands for liberty and equality for all.
The color blue stands for the blue of heaven, loyalty and faith.
2. This sport consists of one player trying to throw a ball past another player who is trying to hit it. Which sport is it?

Answer: Baseball

Although Abner Doubleday is considered to be the man who invented baseball, in 1845, Alexander Cartwright was the first man who formalized a list of rules to the game, many of which are still used in the game today.
3. This fruit is typically eaten when it is yellow and one must peel it in order to get to the part that is edible. What fruit am I talking about?

Answer: Banana

Did you know that the banana plant is not a tree. It is actually the world's largest herb!
4. Which of the following can typically be seen in the sky only at night time?

Answer: Shooting Stars

Shooting stars are the path of meteoroids as they come into the atmosphere.

So how many stars are in the sky? The amount ranges from more than 200 billion in our galaxy to three thousand million billion stars (3 followed by 16 zeroes) in the universe. NASA alleges there are zillions of uncountable stars.
5. Based on square footage, which of the following countries is the smallest?

Answer: Israel

In fact, Israel is 20,770 sq km, while USA is 9,629,091 sq km, Canada is 9,976,140 sq km and China is 9,596,960 sq km.
6. If Johnny mows one lawn a day and gets paid $10 to mow one lawn, how much money will he make in one week if he mows one lawn per day?

Answer: $70

Seven days in a week. So, 7 x $10 = $70.
7. Which one of these dog breeds produces the largest dogs?

Answer: Great Dane

Great Danes usually reach heights of 30-34 inches, while standard Dachshunds are about 8+ inches, 15+ inches for standard poodles, and chihuahuas are 6+ inches.
8. If one falls asleep at 10pm and wakes up at 8am, how many hours did this person sleep?

Answer: 10

Did you know that the average sleep time for a human being in a 24 hour period is 8 hours? For a horse it is 3 hours. A rat is 12 hours. A rabbit is 14.4 hours. A cat is 14.8 hours. An opossum is 19.2 hours.
9. How many countries border Australia?

Answer: 0

Australia is the smallest of all continents. It is also the lowest, flattest and, apart from Antarctica, the driest.

Some places of the world call this continent Oceania, and includes all the islands of the Pacific Ocean.
10. What hard structure protects the brain from injury?

Answer: Skull

Did you know your skull is actually made up of 29 different bones?
11. What is the title of the United States of America's national anthem?

Answer: The Star-Spangled Banner

Although Francis Scott Key wrote the anthem in the early morning of September 13, 1814, 'The Star-Spangled Banner' was not officially named as the national anthem until Congress officially named it our anthem in 1931.
12. If one were to visit the North Pole, which direction must one travel to get there?

Answer: North

There is actually a city in Alaska called North Pole. It is located fourteen miles southeast of Fairbanks.
13. On a typical summer day in the Northern Hemisphere, in which city would you most likely find the highest temperature?

Answer: Miami, Florida

Miami's average highs over the year range from 76 to 91 degrees, whereas the warmest time of the year for the Alaskan cities is only about 65 degrees, less than the coldest average temperature in Miami.
14. Who became president of the United States of America on 30 April 1789?

Answer: George Washington

George Washington's presidency was from 30 April 1789 through to 3 March 1797.
15. If one is eating a hamburger, what kind of meat is the person most likely eating?

Answer: Beef

Did you know that the world's largest hamburger was made in Rutland, North Dakota in 1982? It weighed 3,591 pounds and was consumed by over 8,000 people.
16. If someone heard someone say the words Rose, Tulip and Marigold, what subject is the person most likely talking about?

Answer: flowers

Women tend to prefer pastel colored roses, whereas men prefer red.
17. In a typical deck of playing cards, which suits are red?

Answer: Hearts and Diamonds

Playing cards were thought to have been invented in China in the 14th century.
18. Which of these is the fastest?

Answer: Speed of light

The speed of light is about 186,000 miles per second. A typical snail travels about 23 inches in an hour.
19. Which one of the following website extensions is NOT a true website extension?

Answer: .dot

.dot, of course. .com is for commercial sites, .org for organizations and .edu for educational type sites.
20. What do the following people have in common: Ty Cobb, Hank Aaron, Babe Ruth?

Answer: They are all former baseball players

21. Which one of the following movies never had a sequel made?

Answer: Forrest Gump

There have been sequels to the 'Rocky' movies. There have also been sequels to 'Star Wars' and the original 'Jaws' movie.
22. Mixing blue and yellow paint together makes what color?

Answer: Green

Blue and yellow make green. Blue and red make purple and red and yellow make orange, in case you were wondering.
23. Not counting Kindergarten, how many years do the majority of American students go to school before they enter college?

Answer: 12

Although some people go less years, 12 is the typical number of years.
24. A figure with three sides is called a what?

Answer: Triangle

Did you know that a 100-sided polygon is called a hecatohedron?
25. How long does it take the earth to revolve around the sun?

Answer: 365.2424 days

In fact, the reason for a leap year every four years is because when the Earth has revolved around the Sun over four years, an extra day has accumulated since there is an extra quarter of a day with each revolution. In case you didn't notice, 24 hours = 1 day = 1,440 minutes and this is the time it takes the Earth to rotate around its own axis.
Source: Author bruinboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 82: 23/25
Today : Guest 131: 22/25
Today : Guest 81: 24/25
Nov 26 2022 : Guest 172: 25/25
Nov 26 2022 : Guest 172: 25/25
Nov 26 2022 : Guest 147: 22/25
Nov 26 2022 : Guest 31: 19/25
Nov 26 2022 : Guest 86: 23/25
Nov 26 2022 : Emma058: 24/25

Score Distribution

quiz
11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us