FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mixed Quizzes, Trivia and Puzzles
Mixed Quizzes, Trivia

General Knowledge Mix Trivia

General Knowledge Mix Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »

Fun Trivia
Here's the place to find true general knowledge trivia. These are quizzes about anything and everything!
2,256 quizzes and 31,584 trivia questions.
Sub-Categories:
Mixed 5 Qns Mixed 5 Qns (83 quizzes)
Mixed 10 Qns Mixed 10 Qns (1465)
Mixed 15 Qns Mixed 15 Qns (241)
Mixed 20 Qns Mixed 20 Qns (147)
1.
  World's Easiest Quiz editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I've noticed that players tend to rate most highly quizzes they do well in. So, in a shameless grab at ratings, I present the World's Easiest Quiz.
Easier, 10 Qns, Islingtonian, Sep 30 23
Recommended for grades: 4,5,6,7
Easier
Islingtonian
Sep 30 23
158490 plays
2.
Yet More Bad Jokes
  Yet More Bad Jokes editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I expect many people thought my first 2 "Bad Jokes" quizzes were unfunny, stupid wastes of time. Well, you ain't seen nothing yet. 10 more humourless jokes, with a trivia question subtly inserted.
Tough, 10 Qns, Islingtonian, Feb 01 22
Tough
Islingtonian
Feb 01 22
96619 plays
3.
  General Quiz's Army editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
General Quiz's soldiers each need to answer a question to defeat the enemy army. Answer them correctly and you will be victorious!
Average, 10 Qns, trident, Apr 04 23
Average
trident editor
Apr 04 23
71057 plays
4.
  The As You Like It Quiz editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz has nothing to do with Shakespeare. It's designed so that you can select the category of your choice for your question; all of the answers are the same, but the questions are different.
Average, 10 Qns, bullymom, Aug 13 22
Average
bullymom
Aug 13 22
37413 plays
5.
  FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A mix of 10 General Knowledge questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!
Average, 10 Qns, FTBot, Feb 25 22
Average
FTBot
Feb 25 22
10649 plays
6.
Wikipedia Says So It Must Be True
  Wikipedia Says So; It Must Be True   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Browsing through some of Wikipedia's endless pages, I noticed a few glaring mistakes. Let's see if we can edit out some of the problems which may be in the articles themselves or which may be in the pictures. Good luck!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Feb 01 22
Easier
kyleisalive editor
Feb 01 22
7004 plays
7.
Bit of This and That 5
  Bit of This and That 5   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Some more bits and pieces I've come across from time to time. Have fun.
Easier, 10 Qns, Creedy, Feb 23 22
Easier
Creedy gold member
Feb 23 22
4244 plays
8.
Try Some Trivia
  Try Some Trivia!   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
A bunch of questions on random topics. Not all photos are clues.
Average, 10 Qns, zorba_scank, Feb 01 22
Average
zorba_scank gold member
Feb 01 22
6387 plays
9.
  20 Cat-egories of FunTrivia!   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
Everybody loves those fuzzy little felines (except those in Question 6), so here I attempt to place a cat in every category on FunTrivia. There's a ball of string at the end for you if you get a perfect score. Good luck!
Average, 20 Qns, eburge, Feb 26 21
Average
eburge gold member
Feb 26 21
11628 plays
10.
Stop Look Listen
  Stop, Look, Listen   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Stop! This photo quiz will require that you take a look and answer questions based on the pictures you stop to take in. The only problem may be the 'listen' aspect. Don't let me stop you though; take a look and just follow the signs!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Feb 02 22
Average
kyleisalive editor
Feb 02 22
6116 plays
trivia question Quick Question
HISTORY: Cats were worshipped as gods by the people of which region's ancient civilisation?

From Quiz "20 Cat-egories of FunTrivia!"




11.
An Amazing Collection of Facts
  An 'Amazing' Collection of Facts   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Race through this selection of 'amazing' facts, brought to you by The Rockettes from their adventures on the Amazing Race 3.
Average, 10 Qns, Fifiona81, Mar 22 17
Average
Fifiona81 editor
2600 plays
12.
Clues for the Clueless
  Clues for the Clueless   great trivia quiz  
Photo Quiz
 20 Qns
Here's a collection of mostly random questions through all 20 categories, some of them trivially easy, others quite tough. To make things more palatable, each is also accompanied by a photo clue - just don't expect all of them to be obvious!
Average, 20 Qns, WesleyCrusher, Mar 21 23
Average
WesleyCrusher editor
Mar 21 23
3224 plays
13.
A Picture Quiz on a Bunch of Things
  A Picture Quiz on a Bunch of Things   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
When I first set up this quiz I used the title as a placeholder, but the more I looked at it the more I liked it and it really does summarize what's inside. Want to have a look?
Easier, 10 Qns, CmdrK, Sep 08 20
Recommended for grades: 7,8,9
Easier
CmdrK gold member
Sep 08 20
3670 plays
14.
Its a Deal  Trust Me
  It's a Deal! Trust Me!   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
I'm the master of the deal and, to be quite frank, it should only take a bit of sweet talk to get you to walk out of this quiz with any of the fine items or services I'm selling. Start opening your chequebooks now; save yourself the time. ;)
Average, 10 Qns, kyleisalive, Feb 23 22
Average
kyleisalive editor
Feb 23 22
2326 plays
15.
  An Easy Quizzle of Your General Knizzle   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
OK, I'm going to try to write an "easy" quiz without being dumb. Wish me luck!
Average, 10 Qns, stuthehistoryguy, Feb 01 22
Average
stuthehistoryguy gold member
Feb 01 22
12257 plays
16.
  Luscious Leftovers   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Ever started a quiz or had an idea for a question, but weren't quite able to implement it? Looks like we're having leftovers for dinner...
Average, 10 Qns, trident, Feb 02 22
Average
trident editor
Feb 02 22
6662 plays
17.
  Country Matchmaker   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Here are ten things from ten categories of FunTrivia, each from a different country. All you need to do is match up which country matches which one.
Easier, 10 Qns, WesleyCrusher, Mar 10 17
Easier
WesleyCrusher editor
2894 plays
18.
  Odd Classifieds editor best quiz   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Everybody gives the classifieds a quick scan in the morning, but here are some classified ads you won't see. Test your knowledge of this and that with a look at classified oddities.
Average, 10 Qns, nutmeglad, Mar 09 22
Average
nutmeglad
Mar 09 22
13982 plays
19.
  I'm a Pushover for a Bulldozer editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All beef, no bull. This is a set of general knowledge questions inspired by some really bad cow jokes. Be warned! You press the start button at your own risk.
Average, 10 Qns, pollucci19, Feb 02 22
Average
pollucci19 gold member
Feb 02 22
3932 plays
20.
  Unofficial FunTrivia Symbols: A Trivial Proposal editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Should FunTrivia remain bereft of official symbols and other trappings? Embrace the trivial choice; heed the obvious clues, as you navigate my nominees for everything from official FunTrivia motto to official FunTrivia vegetable.
Average, 10 Qns, uglybird, Apr 04 23
Average
uglybird
Apr 04 23
8130 plays
21.
  Ten Easy Questions (Or Are They?)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just for a bit of fun I ask you how good is your general knowledge?
Easier, 10 Qns, Dave42007, Jul 18 23
Easier
Dave42007
Jul 18 23
7293 plays
22.
  FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 1    
Multiple Choice
 10 Qns
A mix of 10 General Knowledge questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!
Average, 10 Qns, FTBot, Dec 14 21
Average
FTBot
Dec 14 21
2017 plays
23.
  It's Not What You Think   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
For my 400th quiz something a little different from most of my other quizzes! You decide to go for a walk through town to visit the harbour and see some things that aren't quite as they seem.
Tough, 10 Qns, minch, Jun 01 23
Tough
minch gold member
Jun 01 23
10502 plays
24.
  Oops, Your Trivia is Showing   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Knowing trivia is always fun, but sometimes there are facts better left untouched. Here's to trivia that you shouldn't admit to knowing, even if it'll get you points on this quiz.
Average, 10 Qns, adams627, Feb 23 22
Average
adams627
Feb 23 22
5498 plays
25.
  Just Five Letters    
Match Quiz
 10 Qns
Match the word in the left hand column that has a connection with the word in the right hand column. Each word has exactly five letters.
Average, 10 Qns, bernie73, Nov 21 21
Average
bernie73 gold member
Nov 21 21
2504 plays
26.
  I Was Just Waving to the Man I Hit Last Week! editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on those (in)famous Motor Insurance Claim Forms, where people who have been part of a motor accident have to write a description about how it occurred. A random general knowledge question will be asked based on each quote.
Average, 10 Qns, dopple44, Feb 02 22
Average
dopple44
Feb 02 22
3960 plays
27.
The Continuing Quiz Journey
  The Continuing Quiz Journey    
Photo Quiz
 10 Qns
For my 200th quiz, I brought you along on a retrospective of my quizzing journey to that point. Now that I've reached my 400th quiz, I thought I would revisit my adventure of the past four years. Thanks for joining me, and enjoy!
Average, 10 Qns, reedy, Feb 23 22
Average
reedy gold member
Feb 23 22
1020 plays
28.
Europa and the Pirate Twins
  Europa and the Pirate Twins   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Here we have some moons, some pirates, and some twin deities, all waiting to be properly identified. Can you match each pair with their description?
Easier, 10 Qns, looney_tunes, Dec 23 16
Easier
looney_tunes editor
1261 plays
29.
  More Random Articles From Wikipedia   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Determined to find even more esoteric articles on Wikipedia through the "random article" search option, I continued my search and found some very interesting information.
Average, 10 Qns, adams627, Feb 23 22
Average
adams627
Feb 23 22
1871 plays
30.
  All Questions Lead to Rome   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Don't be misled by the title. Not all questions are about Rome. A general bunch of linked questions.
Easier, 10 Qns, AlonsoKing, May 16 22
Easier
AlonsoKing
May 16 22
1962 plays
31.
  Pick the Proper Pepper! editor best quiz   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Twisting tongues aside, these perplexing perpetrators are muddling my mediocre mind. Can you help me through these ten tiny tongue twisting pepper-picking posers? Cue film noir music. "It was a dark and stormy night..."
Average, 10 Qns, reedy, Feb 02 22
Average
reedy gold member
Feb 02 22
2806 plays
32.
  Hello? Anybody Home? editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The end-all of haunted houses looms ahead, and you've been invited to a soiree by a mysterious benefactor. Also it's stormy outside. And your car is broken down. Either way, there's gotta be an explanation for all the weird goings-on, right?
Average, 10 Qns, kyleisalive, Feb 02 22
Average
kyleisalive editor
Feb 02 22
1849 plays
33.
  Zooming in on Dad Jokes editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Dad jokes are a class of notoriously groan-worthy jokes commonly (but not necessarily) told by dads, who derive a special kind of delight in their telling. We've used dad jokes in this quiz to set up some loosely related questions.
Average, 10 Qns, JCSon, Feb 02 22
Average
JCSon gold member
Feb 02 22
562 plays
34.
  Complex Abecedarian editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
As the oxymoronic title implies, this quiz is easy, yet involved. This quiz may seem difficult at first glance, but within each seemingly hard question lies a concealed level of ease that would make one think, "how could I not answer that correctly?"
Average, 10 Qns, CountSolo, Feb 02 22
Average
CountSolo
Feb 02 22
7370 plays
Related Topics
  Mixed Lyrics [Music] (50 quizzes)

  Mixed People [People] (1158 quizzes)

  Movie Stars Mixed [Celebrities] (136 quizzes)

  Music Celebs Mixed [Celebrities] (175 quizzes)

  Sports Mixed [Sports] (1249 quizzes)

  TV Stars Mixed [Celebrities] (99 quizzes)

  Fun Mixed Animal Grab Bag [Animals] (133 quizzes)

  History Mixed Bag [History] (295 quizzes)

  Mixed Food and Drink [Hobbies] (131 quizzes)

  Mixed Human Body Trivia [Sci / Tech] (74 quizzes)

  Mixed Literature [Literature] (1210 quizzes)

  Mixed Trivia for Kids [For Children] (95 quizzes)

  Mixed Word Puzzles [Brain Teasers] (100 quizzes)


General Knowledge Mix Trivia Questions

1. Where would I be if I was at the place where Neil and Buzz, while inside "the Eagle", landed?

From Quiz
Ten Easy Questions (Or Are They?)

Answer: The Moon

In 1969 the famous line "The Eagle has landed" was broadcast throughout the world. One of the most amazing facts about the Moon landing, is the computing power used by the Space Program was a lot less than the computing power available in the first laptop computers.

2. Former Israeli Prime Minister Ariel Sharon had which nickname that sounded very much like what you'd call a sleeping cow?

From Quiz I'm a Pushover for a Bulldozer

Answer: Bulldozer

Sharon was a feared commander in the Israeli Army. He was a part of his country's army when it first started, 1948, and participated in most of the major conflicts Israel became embroiled in. These included their War for Independence in 1948, the Qibya Massacre, the Suez War, the Six Day War and the Yom Kippur War. He once claimed that "even sheep are afraid of me", called his autobiography "The Warrior" and, in March 2001, became Israel's 11th Prime Minister. In March 2006 he suffered a massive stroke which left him in a persistent vegetative state.

3. ANIMALS: What is the scientific name for the domestic cat?

From Quiz 20 Cat-egories of FunTrivia!

Answer: Felis Catus

Felis Catus is the scientific name for the domestic cat. Often seen sitting at the top of the bookcase, peering down at its owners, or bouncing around on the pillows at 5:00 am wanting its breakfast.

4. Private First Class Zoology: The enemy has decided to use their secret weapon, a new creature that can kill a man without warning. You have intercepted some information, the scientific name is Canis lupus. What creature is the army to prepare for?

From Quiz General Quiz's Army

Answer: Gray wolf

The gray wolf is also known as the timberwolf. They appear mainly in the forested areas so your troops can be ready for such creatures. Safety precautions can easily be taken.

5. The first part of your walk takes you through a park. You happen to notice a honey locust. What are you looking at?

From Quiz It's Not What You Think

Answer: type of tree

The honey locust is a North American tree which belongs to the legume family. It has sweet smelling flowers and long seed pods.

6. What do you call a tennis championship where all the contestants are small furry creatures with pointed orange noses and a tendency to pick up litter?

From Quiz Yet More Bad Jokes

Answer: Wombledon

"The Wombles", who featured in a fondly remembered children's TV series, included "Tobermory", "Tomsk" and "Great Uncle Bulgaria". I suspect that if we British put one of them up to compete in the actual Wimbledon championship, we'd have a better chance of winning.

7. "Wanted: Experienced gandy dancer. Must be hardworking and nimble. Apply in person to M. Pritchett, 84 Main Street". In what field should all applicants have experience?

From Quiz Odd Classifieds

Answer: railroad construction

Gandy dancers were the unfortunate folks who lugged the steel rails into position for the steel drivin' men to do their job. Using tong-like tools, gandy dancers were known to lose a toe now and then but it was just part of the job.

8. Which word best fits the blank spaces: _____Hyde, _____Dithers, _____Ed?

From Quiz FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 2

Answer: Mister (Mr.)

Mr. Hyde is the evil alter ego of Dr. Jekyll in "Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde" (1886) by Robert Louis Stevenson. Mr. Dithers (Julius C. Dithers) is the boss of Dagwood Bumstead in "Blondie," the comic strip. "Mister Ed" was a 1961-1966 television series about Mr. Ed, a talking horse owned by Wilbur Post (played by Alan Young).

Question by player lowtechmaster

9. Where would you find a dipstick?

From Quiz FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 1

Answer: In a car

If you open the hood of your car you'll find a dipstick next to where you put oil in the car. it is a long thin metal strip sheathed like a sword in its holder; using a rag to wipe the oil off of the dipstick you then stick it back in the hole where you drew it out from. Pull it back out and take a look at where the oil now comes up to on the dipstick. This will indicate how much oil you might need to put in.

Question by player Billkozy

10. The Rosetta Stone was found by a French soldier in 1799. What is the name of the country, famous for Pharaohs, where he found it?

From Quiz Ten Easy Questions (Or Are They?)

Answer: Egypt

The study of The Rosetta Stone has allowed linguists to decipher Ancient Egyptian hieroglyphs because the stone contained text written in three different languages, one of which was Ancient Greek. According to Wikipedia the process of decoding the text took around twenty years.

11. BRAIN TEASERS: Find the cat hidden in this sentence: The new bridge, as they say, will span the river, and allow any large cat to cross.

From Quiz 20 Cat-egories of FunTrivia!

Answer: panther

...would sPAN THE River... Panthers are a type of cat found in Africa, North America and Asia. Perhaps the most well-known panther in the entertainment industry is the lovable Bagheera, from Rudyard Kipling's "The Jungle Book".

12. In 1917, Marcel Duchamp caused an uproar by submitting a Dada piece to the Society of Independent Artists exhibit entitled 'Fountain'. What item was used to create the work of art?

From Quiz Luscious Leftovers

Answer: a urinal

Some tender leftover morsels! Cold pork chop: Duchamp signed the piece with the name and date "R. Mutt 1917", apparently a play on the company who manufactured the urinal. There are, however, other ideas as to what the name might mean such as the German word 'armut' which means 'poverty'. As Duchamp submitted the piece anonymously, and he was a board member of the Society of Independent Artists, he was irate when they decided not to show the piece even though the show was proclaimed to be showing all work submitted. He resigned from the board after the event. There have been several attempts by museum visitors to urinate on the reproduced copies of the urinals (the original was lost). The Tate Modern attempted to solve this problem by putting 'Fountain' in a display box.

13. In comparison to fish-size extremities, what geographic nation on Earth is the least similar to the stout infantfish?

From Quiz Complex Abecedarian

Answer: Russia

What one would normally ask: What is the largest country in the world? The stout infantfish was identified as the smallest fish in the world in 2004 (this record was previously claimed by the dwarf goby fish.) These fishes are native to the Great Barrier Reef of Australia, and they measure approximately 7mm long. Inevitably, Russia is the least similar to the stout infantfish because it holds the record as the largest country in the world.

14. After leaving the park you go into a book store You pick up a book called "Eats, Shoots and Leaves". You read the blurb and find it is a book about this subject.

From Quiz It's Not What You Think

Answer: punctuation

"Eats, Shoots and Leaves" is a book on punctuation written by Lynne Truss, which quickly became a best-seller in Britain. Think of the two different scenes that are envisaged by "eats shoots and leaves" - a munching animal and "eats, shoots and leaves" - restaurant patron shoots someone on leaving. What a difference a comma can make! The complete title is "Eats, Shoots and Leaves: the zero tolerance approach to punctuation".

15. How many imaginary numbers does it take to change a lightbulb?

From Quiz Yet More Bad Jokes

Answer: i

A joke for mathematicians. In complex maths, the letter "i" represents the square root of -1, which does not in fact exist, and is therefore termed an imaginary number. Apparently what would seem to be a mind-bogglingly pointless area of study does have some practical uses, but if you know what they are, you're a better person than i. Boom boom.

16. "For sale: all equipment for apiary business. Hardly used. Only $25. Call Bud at KL5-1234". So what kind of businessperson might respond to this sweet deal?

From Quiz Odd Classifieds

Answer: beekeeper

Beekeeping has fallen on tough times in the 21st century as the honeybee continues to disappear.

17. What links "Sean Connery", "Billy Connolly", "Arthur Conan Doyle" and "Macbeth"?

From Quiz FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 2

Answer: Scotland

"Macbeth" is a play by Shakespeare about the attempt to usurp the Scottish throne, whilst the other three people mentioned are Scottish born. Arthur Conan Doyle was a Scottish physician who will be remembered as the author of the "Sherlock Holmes" series of books and short stories. Billy Connolly is a well known Scottish comedian, and Sean Connery is arguably the public favorite of the actors who portrayed "James Bond" on the silver screen.

Question by player merrijig

18. What do an American aviatrix lost at sea in 1937, an American feminist whose name is attached to women's clothing reform, and the central character in a series of children's books about a housemaid who takes everything literally, have in common?

From Quiz FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 1

Answer: Amelia

Amelia Earhart (1897-1937) was an aviator, author, teacher, public speaker and all-around feminist. She was pals with Eleanor Roosevelt. Amelia Bloomer (1818-1894) was a writer and publisher (of a newspaper called "The Lilly") which supported temperance, suffrage and women's rights. While she did not invent "bloomers", her personal adoption of them and support for them lent to their being associated with her name. Amelia Bedelia books have been written since 1963 by the originator Peggy Parish and, after she died in 1988, by her nephew Herman Parish. Similarly, they have been illustrated by Wallace Tripp, Fritz Siebel, Lynn Sweat, Lynne Avril and Barbara Siebel Thomas.

Question by player FatherSteve

19. The Blue Whale is the largest mammal ever known, but which small creature does it mostly eat?

From Quiz Ten Easy Questions (Or Are They?)

Answer: Krill

Krill are small prawn-like or shrimp-like creatures that mostly feed on plankton. Blue Whales are one of the baleen whales and do not have teeth, instead they have baleen plates that are used to filter out small animals from the sea water. Baleen whales, penguins, squid and seals all feed on krill, making krill an essential part of the food chain in the oceans of the world.

20. Which band, a favourite of cows, had hits during the 1960s and 70s with songs such as "Question", "Isn't Life Strange" and "Go Now"?

From Quiz I'm a Pushover for a Bulldozer

Answer: Moody Blues

Moooooo-dy Blues ... get it ... sorry, but I should warn you that the jokes do not get any better. Seriously though, it's been proven that most cows will produce more milk if they listen to music. The Moody Blues formed in Birmingham, England in 1964 and found early success with their second single "Go Now". The song went to number one on the UK charts and reached the top ten in Billboard's Hot 100. However, it wasn't until 1967 when they released their album "Days of Future Passed" that they were able to make significant inroads into the US market. The album got to number three on the American album charts and spawned the hit singles "Nights in White Satin" and "Tuesday Afternoon".

21. CELEBRITIES: Who sang the song "Tea for the Tillerman"?

From Quiz 20 Cat-egories of FunTrivia!

Answer: Cat Stevens

Yusuf Islam, better known by his former stage name, Cat Stevens, is a singer-songwriter from England. The song "Tea for the Tillerman" comes from the 1970 album of the same name, and was used as the theme tune to the UK comedy series, "Extras".

22. Some types of ants maintain a mutual relationship with what insect by keeping predators away in exchange for honeydew, a sweet liquid produced by their partner?

From Quiz Luscious Leftovers

Answer: aphid

Some tender leftover morsels! Smushed peas: These relationships, sometimes referred to as "farming", allow the ants to continually harvest the carbohydrate-rich honeydew. The ants tend the aphids, protecting them from predators, including the aphids' biggest hunter, the ladybug. The ants will often carry the aphids from plant to plant as the aphids' feeding methods tend to wilt or kill the plants they eat from. Sometimes the ants will even shuttle the aphids for safety at night, and bring them back during daylight to feed.

23. Whose tombstone credits him with being the "author of the Statute of Virginia for Religious Freedom" and as "Founder of the University of Virginia", but does not mention that he was the third President of the United States?

From Quiz An Easy Quizzle of Your General Knizzle

Answer: Thomas Jefferson

Jefferson's stone also includes that he was author of the Declaration of Independence, but it omits that he was minister to France during the American Revolution, along with all his other government positions. None of the other choices ever served as president.

24. What substance is produced when two neutral atoms, both with one electron, are combined with another neutral atom with eight electrons?

From Quiz Complex Abecedarian

Answer: Water

What one would normally ask: What does the formula H2O represent? H2O is written with the number 2 as a subscript. This indicates that in one molecule of water, there are two atoms of hydrogen and one atom of oxygen. If you pay close attention to the question, it asks you to determine the substance that two NEUTRAL atoms of hydrogen and one NEUTRAL atom of oxygen would combine to. Without the addition of the word "neutral", the atoms may be defined as cations, which has a positive charge due to a loss of electron(s), or anions, which has a negative charge due to a gain of electron(s). Ions have properties that are dissimilar to that of neutral atoms. Since I defined hydrogen as an atom with one electron, I must add the word "neutral" to show that it is indeed hydrogen, and not an ion of any other element. The same goes for the oxygen representation in the question.

25. While leafing through another book you come across a page about a Suffolk Punch. What does this page describe?

From Quiz It's Not What You Think

Answer: horse

A Suffolk Punch is one of the smaller draft horses. It is chestnut coloured and at one time was often seen pulling milk delivery wagons.

26. A man is sitting at a table in a restaurant, when the waiter comes up and asks "Can I get you any Budapest, Sir?". "No" replies the man, "I'm not ...

From Quiz Yet More Bad Jokes

Answer: hungary

The twin towns of Buda and Pest together form the capital of the great country that is Hungary. One of my friends tells me that Buda is lovely, but not to bother with Pest.

27. "Location, location, location - a little house on the prairie. Access to water and good land for agrowin'. Call Acme Real Estate for your personal tour". Who are the sellers of this well-known piece of real estate?

From Quiz Odd Classifieds

Answer: the Ingalls

Laura Ingalls Wilder penned a series of books about her early days and, of course, "Little House on the Prairie" was a long-running TV series starring Michael Landon.

28. Television: What was the name of the character played by Charo on the sitcom "The Love Boat"? Seasonal: In which month do we celebrate Earth Day? Literature: According to T.S. Eliot, this is "the cruelest month".

From Quiz The As You Like It Quiz

Answer: April

If anyone else is old enough to remember watching "The Love Boat", you'll remember that a frequent guest star was Charo, the sexy Latin entertainer. On the show, she played April, who charmed passengers and crew alike with her outfits and bubbly personality. "April is the cruelest month, breeding Lilacs out of the dead land...." is the first verse of "The Waste Land", T.S. Eliot's famous poem. Most people would disagree with his characterization of April, which is generally regarded as the start of spring and new life. This is probably why April was chosen as the month for Earth Day. The first Earth Day was held on April 22, 1970, and continues to be celebrated every year as a reminder to us that we belong to the earth, not the other way around.

29. We've all heard of suicide and homicide, but a much rarer occurrence is pseudocide. What is pseudocide? (Hint: It's like suicide, but not quite the same).

From Quiz FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 1

Answer: Faking your own death

Pseudocide is relatively rare and usually involves going into hiding, collecting on life insurance or avoiding debt.

Question by player deconstructor5

30. What must you add to something to re-hydrate it?

From Quiz Ten Easy Questions (Or Are They?)

Answer: Water

Many foods are dehydrated or dried to preserve them, because micro-organisms that spoil food need water to multiply. Removing water also makes for easier storage and transportation because such foods are lighter and more compact.

This is category 346
Last Updated Feb 25 2024 9:06 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.