Quiz about Worlds Easiest Quiz
Quiz about Worlds Easiest Quiz

World's Easiest Quiz


I've noticed that players tend to rate most highly quizzes they do well in. So, in a shameless grab at ratings, I present the World's Easiest Quiz.

A multiple-choice quiz by Islingtonian. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed

Author
Islingtonian
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,363
Updated
Dec 04 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
153526
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: DJNYL (9/10), Guest 151 (0/10), Guest 66 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which is the Odd One Out? Hint

Jesus Christ
John Houlding
Buddha
Mohammed

2. Which of the following was not a hit for Elvis Presley? Hint

It's Raining Men
Love Me Tender
Are you Lonesome Tonight?
Jailhouse Rock

3. Which of the following peers of the realm had a popular snack named after him? Hint

The 231st Marquess of Queensbury
The 14th Duke of Marlborough
The 4th Earl of Sandwich
The 8th Baron of Greenwich

4. Which day of the week is named after the Norse God, Thor?

Answer: (One Word (a day of the week))
5. Which of the following is not a former member country of the Soviet Union? Hint

Russia
Belarus
Ukraine
Narnia

6. It has been scientifically proven that earthworms are more intelligent than humans.

True
False

7. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr were the what? Hint

The first men on the moon
The Beatles
The original settlers of Greenland
The illegitimate sons of Carmen Miranda

8. Which of the following filmmakers gives his name to theme parks in California and Florida? Hint

Sergei Eisenstein
Walt Disney
Peter Greenaway
Ingmar Bergman

9. Tiger Woods is famous as a participant in which sport? Hint

Golf
Foxhunting
Tossing the Caber
Greyhound racing

10. The philosopher Hans Reichenbach was NOT a proponent of which of the following? Hint

Monogeometrics
Neopositivism
Logical positivism
Logical Empiricism




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the Odd One Out?

Answer: John Houlding

Jesus Christ, Buddha and Mohammed all founded world religions. John Houlding founded Liverpool football club.
2. Which of the following was not a hit for Elvis Presley?

Answer: It's Raining Men

I wish it had been, though, don't you?
3. Which of the following peers of the realm had a popular snack named after him?

Answer: The 4th Earl of Sandwich

As John Montague, 4th Earl of Sandwich found, it was much easier to invent things in the 18th century. All he had to do was stick some ham between 2 slices of bread and his name was immortalised. Nowadays all the simple good ideas have been used up. The other day I tried to patent an idea I had for foot coverings made of leather, but apparently it's been done.
4. Which day of the week is named after the Norse God, Thor?

Answer: Thursday

Most of the English names for the days of the week come from Roman or Norse gods - Saturday (Saturn), Tuesday (Tiw), Wednesday (Woden), Thursday (Thor), Friday (Frige or Freya, depending on who you believe). Sunday and Monday are named after the Sun and the Moon.
5. Which of the following is not a former member country of the Soviet Union?

Answer: Narnia

Narnia was a fictional kingdom invented by CS Lewis and described in such books as "The Lion, the Witch and the Wardrobe", "Prince Caspian" and "The Voyage of the Dawn Treader". As far as I am aware Narnia never signed the Warsaw Pact.
6. It has been scientifically proven that earthworms are more intelligent than humans.

Answer: False

It's false. In fact, you can conclusively demonstrate the opposite by asking one to explain chaos theory.
7. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr were the what?

Answer: The Beatles

Popular combo "The Beatles" have had numerous hits over the last 40 years, such as "Hey Bulldog", "Octopus's Garden" and "Everybody's Got Something to Hide Except Me and My Monkey". Shortly after they were married, Paul McCartney's wife Heather Mills claimed that she was unfamiliar with her husband's songs before she married him - she may perhaps be the one person in the world who would not get this question right.
8. Which of the following filmmakers gives his name to theme parks in California and Florida?

Answer: Walt Disney

I enjoyed Disneyland when I visited, but I do wonder what the three wrong answers would have been like. Wouldn't it be great to visit the "Death Ride" at Bergmanland, or watch "The Wonderful World of Eisenstein" on a Saturday evening.
9. Tiger Woods is famous as a participant in which sport?

Answer: Golf

Eldrick T. (Tiger) Woods was born in 1975, joined the professional tour in 1996 and for a time seemed like he would be World Number 1 forever.
10. The philosopher Hans Reichenbach was NOT a proponent of which of the following?

Answer: Monogeometrics

I couldn't help myself. I had to put a hard question in. Darn - there go those ratings ...
Source: Author Islingtonian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : DJNYL: 9/10
Today : Guest 151: 0/10
Dec 07 2022 : Guest 66: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 68: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 104: 8/10
Dec 07 2022 : Guest 165: 8/10
Dec 07 2022 : maroc: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 82: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 46: 10/10

Score Distribution

quiz
12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us