Quiz about General Quizs Army
Quiz about General Quizs Army

General Quiz's Army


General Quiz's soldiers each need to answer a question to defeat the enemy army. Answer them correctly and you will be victorious!

A multiple-choice quiz by trident. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed

Author
trident
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
187,795
Updated
Feb 01 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
69891
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: ETIP9599 (9/10), Guest 174 (8/10), KM32Mendoza (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Private First Class Zoology: The enemy has decided to use their secret weapon, a new creature that can kill a man without warning. You have intercepted some information, the scientific name is Canis lupus. What creature is the army to prepare for? Hint

Vampire Bat
Snow Leopard
American Crocodile
Gray Wolf

2. Corporal Geography: A narrow strip of land connects the two lands that you and your enemy occupy. This piece of land must be controlled as it is a vital piece of land that can be used to march troops and weapons. What is the correct geographical term for such a place? Hint

isthmus
strait
archipelago
plateau

3. Sergeant History: Your enemies have attacked you and your allies; you all are very powerful. Military history has taught us that "waking a sleeping giant" is not always the best way to achieve victory in a war. Which nation initiated war by attempting to sink U.S. ships in a Pacific attack during World War II? Hint

Germany
Ottoman Empire
Italy
Japan

4. First Lieutenant Psychology: You have captured an enemy soldier, but there is some kind of psychological problem with him. He shows signs of insomnia, short-term memory loss, and sudden violent outbursts. What should be his diagnosis? Hint

Conversion Disorder
Obsessive Compulsive Disorder
Post-Traumatic Stress Disorder
Separation Anxiety Disorder

5. Captain Culinary Arts: Your base camp cooks have received complaints about the quality of food they get. In order to spice up the life of the popular army whitefish, you decide to allow the cooks to start the production of tartar sauce. Which ingredient are you LEAST likely to use? Hint

mayonnaise
onion
pickles
shrimp

6. Sergeant Major Anatomy: Life would never be the same if you didn't have your eyesight. A soldier complains of a pressure build-up in his eye, as well as blurred vision. If not seen to immediately this problem could lead to blindness. What major ailment is he likely to have? Hint

glaucoma
diabetic retinopathy
cataracts
macular degeneration

7. Major Mythology: You come upon a rebel faction that has broken from your enemy's ranks. You know that their leader has the pseudonym of some ancient Egyptian god. In order to contact him, you need to call his name to his followers before you can meet him. You know his name is the Egyptian god of chaos. What name should you give to his followers? Hint

Anubis
Osiris
Amon-Re
Seth

8. Colonel Botany: You come across a plant that many people consider a nuisance. But, many modern herbologists consider it helpful in increasing bile production. It also helps remedy jaundice and dyspepsia if your troops happen to have those ailments. What plant are you and your troops considering eating? Hint

dandelion
aloe vera
clover
fern

9. Brigadier General Geometry: You have three base camps that are in the shape of a triangle. Camp A is twenty miles from Camp B. Camp B is twenty miles from Camp C. Camp C is ten miles from Camp A. What kind of triangle does the position of your camps create? Hint

isosceles
obtuse
equilateral
scalene

10. General Quiz: One of General Quiz's most beloved and prized books is "The Art of War". He continually reads verses from it to gain inspiration. Who was the author, and most likely General Quiz's favorite writer, who wrote this book? Hint

Lao Tze
Sun Tzu
Confucius
Genghis Khan


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Private First Class Zoology: The enemy has decided to use their secret weapon, a new creature that can kill a man without warning. You have intercepted some information, the scientific name is Canis lupus. What creature is the army to prepare for?

Answer: Gray Wolf

The gray wolf is also known as the timberwolf. They appear mainly in the forested areas so your troops can be ready for such creatures. Safety precautions can easily be taken.
2. Corporal Geography: A narrow strip of land connects the two lands that you and your enemy occupy. This piece of land must be controlled as it is a vital piece of land that can be used to march troops and weapons. What is the correct geographical term for such a place?

Answer: isthmus

This isthmus is necessary to take in order to defend a large land based attack. It is even possible to build a canal or lock in there to allow the passing of ships.
3. Sergeant History: Your enemies have attacked you and your allies; you all are very powerful. Military history has taught us that "waking a sleeping giant" is not always the best way to achieve victory in a war. Which nation initiated war by attempting to sink U.S. ships in a Pacific attack during World War II?

Answer: Japan

The Axis Powers gambled by attacking the United States. They had learned they made a mistake by attacking the U.S. in World War II because the U.S. swiftly turned the balance of the war. Your enemy has taken a risky maneuver by attacking your allies also, who could turn the balance of this war.
4. First Lieutenant Psychology: You have captured an enemy soldier, but there is some kind of psychological problem with him. He shows signs of insomnia, short-term memory loss, and sudden violent outbursts. What should be his diagnosis?

Answer: Post-Traumatic Stress Disorder

The soldier gave some vital information, but his unwillingness and violent nature makes it somewhat difficult to procure the intelligence information. His disorder happens to many wartime soldiers, but usually occurs after a traumatic event occurs. It is unusual for it to happen during the war, but perhaps his capture sparked the mental anguish.
5. Captain Culinary Arts: Your base camp cooks have received complaints about the quality of food they get. In order to spice up the life of the popular army whitefish, you decide to allow the cooks to start the production of tartar sauce. Which ingredient are you LEAST likely to use?

Answer: shrimp

The new sauce boosts morale, if but only slightly, and helps to down the awful mush you serve your loyal soldiers. The sauce is loaded with fat and cholesterol, but the soldiers don't care at all. They just want to be able to swallow their wretched food.
6. Sergeant Major Anatomy: Life would never be the same if you didn't have your eyesight. A soldier complains of a pressure build-up in his eye, as well as blurred vision. If not seen to immediately this problem could lead to blindness. What major ailment is he likely to have?

Answer: glaucoma

If detected early enough, this problem can be easily taken care through medication or surgery. Typically, there is not much pain, and the patient can usually differentiate between his tartar sauce and his ranch dressing.
7. Major Mythology: You come upon a rebel faction that has broken from your enemy's ranks. You know that their leader has the pseudonym of some ancient Egyptian god. In order to contact him, you need to call his name to his followers before you can meet him. You know his name is the Egyptian god of chaos. What name should you give to his followers?

Answer: Seth

The rebel leader is impressed by your audacity and joins your army. He gives you base layouts, troop movements, and leader profiles of the enemy. Even as a new valuable ally, for some reason, you believe this man might cause you some trouble.
8. Colonel Botany: You come across a plant that many people consider a nuisance. But, many modern herbologists consider it helpful in increasing bile production. It also helps remedy jaundice and dyspepsia if your troops happen to have those ailments. What plant are you and your troops considering eating?

Answer: dandelion

The dietary help of this plant isn't very useful. It can lead to problems in the bile ducts. But, the plant isn't poisonous and has cosmetic uses also. You decide to pass on eating this overgrown weed.
9. Brigadier General Geometry: You have three base camps that are in the shape of a triangle. Camp A is twenty miles from Camp B. Camp B is twenty miles from Camp C. Camp C is ten miles from Camp A. What kind of triangle does the position of your camps create?

Answer: isosceles

General Quiz had no real interest in this fact and he doesn't really enjoy doing math. This was not real fun for him to figure out and it made his head spin... well, how many degrees is that?
10. General Quiz: One of General Quiz's most beloved and prized books is "The Art of War". He continually reads verses from it to gain inspiration. Who was the author, and most likely General Quiz's favorite writer, who wrote this book?

Answer: Sun Tzu

General Quiz's inspiration has led you and his army to victory, but after conquering his enemies, he converted to Lao Tze's ways of taoism. Well, I don't think he's much of a general now.
Source: Author trident

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 19 2023 : ETIP9599: 9/10
Mar 19 2023 : Guest 174: 8/10
Mar 19 2023 : KM32Mendoza: 10/10
Mar 19 2023 : azbb: 3/10
Mar 18 2023 : Guest 70: 7/10
Mar 18 2023 : KM31Baldonado: 10/10
Mar 18 2023 : Sorbet29: 6/10
Mar 18 2023 : Guest 81: 6/10
Mar 18 2023 : Guest 61: 9/10

Score Distribution

quiz
3/20/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us