FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Should Have Just Taken a Cab
Quiz about I Should Have Just Taken a Cab

I Should Have Just Taken a Cab! Quiz


You see them all around the world. People on the side of the road sticking their thumbs up. This quiz is dedicated to them, the hitchhiker.

A multiple-choice quiz by George95. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic People

Author
George95
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,650
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
442
- -
Question 1 of 10
1. Which one of these isn't a term for hitchhiking? Hint


Question 2 of 10
2. Excluding rest stops, it is illegal to hitchhike on the German autobahn, UK motorways, and US interstates.


Question 3 of 10
3. Every year near Easter, an organized hitchhiking journey travels from England to which African nation? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these famous book begins with the main character hitchhiking? Hint


Question 5 of 10
5. In 1962, which singer sang a song simply entitled "Hitch Hike"? Hint


Question 6 of 10
6. This 2000 comedy movie features the main characters hitching a ride from a blind man on a manual railroad car. Which movie, well known for its soundtrack, is this movie? Hint


Question 7 of 10
7. Hitchhiking has its own online encyclopedia similar to Wikipedia. It is titled Hitchwiki.


Question 8 of 10
8. Which of these areas is a bad place to try and hitchhike? Hint


Question 9 of 10
9. It isn't just average citizens who hitchhike! In May of 2011, Edmonton Oilers' forward Gilbert Brule picked up a pair of hitchhikers in Vancouver, British Columbia. Who did one turn out to be? Hint


Question 10 of 10
10. Of course any quiz on hitchhiking wouldn't be complete without a reference to "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy". How did the series first appear? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of these isn't a term for hitchhiking?

Answer: Nosing

Other terms are "thumbing a ride" or "autostop". Hitchhikers are known to stick their thumbs out or to hold signs telling a driver their desired destination.
2. Excluding rest stops, it is illegal to hitchhike on the German autobahn, UK motorways, and US interstates.

Answer: True

The German autobahn is extremely dangerous with it's unlimited speeds. In the United Kingdom, it is against the law to walk on the motorways, so hitchhikers do their business from gas/petrol stations and rest stops. Interstates also work the same way in the States as the UK highways.
3. Every year near Easter, an organized hitchhiking journey travels from England to which African nation?

Answer: Morocco

The trek sponsored by Link Community Development and Rough Guides. University students from all around the UK take part in the event which started in 1992. For students who don't want to go 1200 miles to Morocco, a race to Prague, only 700 miles, Czech Republic was established in 2003.

Other university kids try in the summer to get as far away from the university as possible without spending any money on transportation in a game called Jailbreak.
4. Which of these famous book begins with the main character hitchhiking?

Answer: The Grapes of Wrath

The legendary story, written by John Steinbeck, begins with protagonist of the story, Tom Joad, hitchhiking his way back to his home in Sallisaw, Oklahoma after being released from jail on parole. The book won the Pulitzer Prize in 1940 and the Nobel Prize for Literature in 1962.
5. In 1962, which singer sang a song simply entitled "Hitch Hike"?

Answer: Marvin Gaye

The song was released in December 1962. The Velvet Underground's song "There She Goes Again" was inspired by Gaye's song. The song was Gaye's first song to reach the pop Top 40, peaking at Number 30. The song got up to 12th on the R&B charts.
6. This 2000 comedy movie features the main characters hitching a ride from a blind man on a manual railroad car. Which movie, well known for its soundtrack, is this movie?

Answer: O Brother, Where Art Thou?

The movie starring George Clooney, John Turturro and Tim Blake Nelson as convicts who escape from a chain gang. They go in search of treasure one buried before his sentence. The movie, set during the Great Depression uses music from that time. The movie soundtrack won the Grammy Award for Album of the Year in 2001.
7. Hitchhiking has its own online encyclopedia similar to Wikipedia. It is titled Hitchwiki.

Answer: True

HitchWiki is a free online encyclopedia devoted to hitchhiking. Hitchhikers use it to get tips, and plan trips. The website was founded in 2005, and now features pages in many languages like English, French, Spanish, German, Finnish, Russian and Bulgarian.
8. Which of these areas is a bad place to try and hitchhike?

Answer: Downtown of a city/town

Many drivers driving in a downtown district do not drive far outside of the city, mostly driving to their house. The other three are all great places because all are usually connected to a highway.
9. It isn't just average citizens who hitchhike! In May of 2011, Edmonton Oilers' forward Gilbert Brule picked up a pair of hitchhikers in Vancouver, British Columbia. Who did one turn out to be?

Answer: Lead singer of U2, Bono

The pair of hitchhikers ended up being Bono and his assistant that Brule picked up in West Vancouver. Brule was driving with his girlfriend to walk their dog. Bono and his buddy were out walking when it began to rain. The next night, U2 performed in Edmonton and Gilbert, his girlfriend and his mom were all given backstage passes. Bono thanked him and his girlfriend during the show.
10. Of course any quiz on hitchhiking wouldn't be complete without a reference to "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy". How did the series first appear?

Answer: As a radio show

The radio comedy debuted on BBC Radio 4 in 1978. The first five books in the series were written by the creator, Douglas Adams, and were released between 1979 and 1992. The movie, starring Martin Freeman and Mos Def, premiered in 2005. DC Comics turned the series into comic books from 1993-95 with a three part adaptation of the series.
Source: Author George95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Theme Songs of Scientists? Very Easy
2. Girls Talk Average
3. Ten Famous Belgians Walk Into A Bar Easier
4. A Quiz All About Me Easier
5. Ten a Penny Average
6. Just Good Friends Average
7. It's Different for Girls Average
8. Influential People Who Never Lived Easier
9. Maiden Voyage Average
10. Same Mistake Average
11. Love Yourself Very Easy
12. Roamin' Deities Easier

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us