FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Im Not Crazy
Quiz about Im Not Crazy

I'm Not Crazy Trivia Quiz


"My mother had me tested"! Can you identify this character from a popular television show based on the answers to the first nine questions?

A photo quiz by ponycargirl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Common Bond

Author
ponycargirl
Time
4 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
361,483
Updated
Feb 10 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2444
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 65 (8/10), Guest 50 (10/10), HumblePie7 (5/10).
Question 1 of 10
1. Which U.S. city was hit by a Category 4 hurricane on September 8, 1900? Hint


Question 2 of 10
2. The closest relatives to this insect are termites and roaches. Some species can rotate their heads as much as 80 degrees. Hint


Question 3 of 10
3. An "eidetic memory" is the same thing as a "photographic memory".


Question 4 of 10
4. Founded in 1386, which university is the oldest in Germany? Hint


Question 5 of 10
5. Which yummy treat consists of two round graham crackers with a marshmallow in between, dipped in a coating such as chocolate? Hint


Question 6 of 10
6. Named after a friend who served with Gene Roddenberry in the L.A. Police Department, which characters were the main nemesis of the Star Trek Enterprise crew? Hint


Question 7 of 10
7. In the Shania Twain song, what "type" of man, along with Brad Pitt, a person with a car, Elvis, John Wayne, Tarzan, and Captain Kirk, "...Don't Impress Me Much"? Hint


Question 8 of 10
8. Which musician was not only a conductor of the New York Philharmonic Orchestra, but also composed the music for shows such as "West Side Story" and "Candide"?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 10
9. Who was the youngest child and only daughter of Jimmy Carter? She lived in the White House with her parents the entire time he was president. Hint


Question 10 of 10
10. The clues should bring you to the television character who will only sit in this room where the globe currently rests.

Answer: (First and Last Names)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 65: 8/10
Feb 12 2024 : Guest 50: 10/10
Feb 11 2024 : HumblePie7: 5/10
Feb 10 2024 : firemike1016: 9/10
Feb 09 2024 : Guest 206: 5/10
Feb 09 2024 : Guest 195: 8/10
Feb 09 2024 : Guest 73: 8/10
Feb 05 2024 : Guest 96: 7/10
Feb 04 2024 : Guest 78: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which U.S. city was hit by a Category 4 hurricane on September 8, 1900?

Answer: Galveston, Texas

The Galveston Hurricane of 1900 (so named because the modern method of assigning official code names was not yet in force) is considered one of the deadliest natural disasters to strike the United States. Official reports claim that approximately eight thousand died as a result of the hurricane, and the damage cost was in excess of $99.4 billion in 2005 USD.

Although the city was rebuilt, it never regained its status as a major commercial center in the state of Texas.
2. The closest relatives to this insect are termites and roaches. Some species can rotate their heads as much as 80 degrees.

Answer: Mantis

Although the common English name for the mantis is "praying mantis", due to its common pose, or "preying mantis" because of its habit for ambushing its victims, in Europe and other areas, that name only describes one species of the insect, "Mantis religiosa". There are about 2400 recognized species, either native or introduced on every continent except Antarctica.
3. An "eidetic memory" is the same thing as a "photographic memory".

Answer: False

Although eidetic memory is commonly called photographic memory or total recall, according to an article in "Psychology Today", a person with photographic memory would remember images with perfect accuracy. While people with eidetic memory, commonly called "eidetikers", have a super-good memory, and can well-describe an unfamiliar image they have viewed for the first time for thirty seconds, it is usually not without error, and the memory of the image fades quickly after viewing. Research has shown that children are born with the capability of eidetic memory, and usually by the time they are six, the ability begins to fade.
4. Founded in 1386, which university is the oldest in Germany?

Answer: Heidelberg

During the period known as the Great Schism, German leaders supported the pope in Rome rather than the one in Avignon. One of the results was the expulsion of German students and scholars from the University of Paris. Pope Urban VI issued a papal bull giving permission for the formation of a university of general studies in Germany, and Rupert I, Count Palatine of the Rhine, provided for the founding of the school.
5. Which yummy treat consists of two round graham crackers with a marshmallow in between, dipped in a coating such as chocolate?

Answer: MoonPie

A favorite with RC Cola in the South, MoonPies were first made in Tennessee during the Great Depression. Today they come in a variety of flavors; the coating may be lemon, orange, strawberry, banana, or vanilla, as well as chocolate, and there is a version that is a double-decker.
6. Named after a friend who served with Gene Roddenberry in the L.A. Police Department, which characters were the main nemesis of the Star Trek Enterprise crew?

Answer: Klingons

Named for Lieutenant Wilbur Clingan, Klingons were not only villains in the original television series, but also in all of the spin-offs and many of the movies. Eventually the warrior race made an alliance with the humans, and the two fought together again the Romulans. A complete Klingon language has also been created.
7. In the Shania Twain song, what "type" of man, along with Brad Pitt, a person with a car, Elvis, John Wayne, Tarzan, and Captain Kirk, "...Don't Impress Me Much"?

Answer: Rocket Scientist

The lyrics go: "You think you're a genius-you drive me up the wall/You're a regular original, a know-it-all." According to Wiktionary, the term "rocket scientist" can be used specifically to describe an astronautical engineer, as well as someone who is a genius or is qualified to understand something that is complex.
8. Which musician was not only a conductor of the New York Philharmonic Orchestra, but also composed the music for shows such as "West Side Story" and "Candide"?

Answer: Leonard Bernstein

Bernstein also conducted the Vienna Philharmonic Orchestra and London Symphony Orchestra, as well as others during his long career. As a composer, he included elements of many different styles into his music. "West Side Story" is considered to be his most famous work; Stephen Sondheim wrote the words to his music.
9. Who was the youngest child and only daughter of Jimmy Carter? She lived in the White House with her parents the entire time he was president.

Answer: Amy

Amy was nine years old when her father became president, and it appears that she was able to live a relatively normal life in the White House, even attending public school in Washington, D.C.
10. The clues should bring you to the television character who will only sit in this room where the globe currently rests.

Answer: Sheldon Cooper

Sheldon Cooper appears on the television show "The Big Bang Theory". Here's an explanation of the common bond:

(Q1) Sheldon Cooper was born at a K-Mart in Galveston, Texas, although records show that he was officially born at Lawrence Memorial Hospital.
(Q2) Sheldon has been called a "tall, thin praying mantis" by both his friend, Penny, and his girlfriend, Amy.
(Q3) Sheldon has an eidetic memory, an IQ of 187, and a very extensive knowledge of general information.
(Q4) Sheldon was fourteen years old when he graduated summa cum laude from college, and began graduate school. At the age of fifteen he was a visiting professor at the Heidelberg Institute in Germany.
(Q5) Sheldon's cherished meemaw (grandmother) calls him "MoonPie" because he is
"nummy-nummy and she could just eat him up."
(Q6) Sheldon is a big "Star Trek" fan, and speaks fluent Klingon. He attempted to say his part in his friends, Howard and Bernadette's wedding, but was abruptly cut off by Bernadette. Sheldon and his friends regularly play Klingon Boggle.
(Q7) Sheldon is a theoretical physicist, and is highly insulted when his twin sister, Missy, tries to compliment him by saying that she talks about her "rocket scientist" brother to all her friends.
(Q8) Sheldon's best friend and roommate is Leonard Hofstadter.
(Q9) Amy Farrah Fowler has gone from being Sheldon's "friend who is a girl" to Sheldon's girlfriend.
Source: Author ponycargirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Pony's Big Bang Theory:

Welcome to my quizzes about my all-time favorite television show! Enjoy!

  1. The Stuart Characterization Easier
  2. The Venus Configuration Average
  3. The Family Analysis Very Easy
  4. The Holiday Situations Average
  5. I'm Not Crazy Average
  6. "BBT" - The Cameo Appearances Average

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us