Quiz about La Vie Boheme References
Quiz about La Vie Boheme References

"La Vie Boheme" References Trivia Quiz


"Rent" is my second favorite musical. In the song "La Vie Boheme", there are a lot of references to various things that are made. This quiz is about ten of those references.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Media

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,376
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
186
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who was Susan Sontag? Hint

The author of "On Photography"
The world-renowned dancer
A teacher who died when the Challenger exploded
An animal rights activist

2. Who was Allen Ginsberg? Hint

A Jewish-American poet
A former pope
A photographer known for his pictures of poor children
A world-renowned surgeon

3. Who was Lenny Bruce? Hint

A tap dancer
A high school teacher that reformed the way students were taught in the 1960s
A comedian and satirist
A football player for the New Orleans Saints

4. We know who Dorothy and Toto are, but where did they first appear? Hint

The movie "The Wizard of Oz"
The book "The Wonderful Wizard of Oz"
The play "The Wizard of Oz"
The cartoon series "The Wonderful Wizard of Oz"

5. Where do Huevos Rancheros come from? Hint

Chile
Mexico
Peru
Spain

6. Who was Uta? Hint

Dancer and preacher
Actress and teacher
Softball player and basketball player
A gorilla that was sent to space

7. What was Peewee Herman's real name? Hint

Paolo Richardson
Peter Richards
Paul Reubens
Patrick Riley

8. What was "Carmina Burana"? Hint

A disease
A book written in 1901
A musical
A type of dance

9. Who was Vaclav Havel? Hint

Writer of "Crime and Punishment"
Former president of Czech Republic
Olympic figure skater
A famous detective

10. What was 8BC? Hint

A local bar
The name of a baseball stadium
A type of church
A former nightclub


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was Susan Sontag?

Answer: The author of "On Photography"

Author Sontag was born January 16, 1933. She suffered from Myelodysplastic syndrome, a type of blood disorder. This disease ultimately took her life on December 28, 2004.
2. Who was Allen Ginsberg?

Answer: A Jewish-American poet

Poet Ginsberg was a major figure in the Beat Generation. The Beat Generation was a group of writers in the 1950s who rejected the normal standards of life. They were also known as Beatniks.
3. Who was Lenny Bruce?

Answer: A comedian and satirist

Bruce was convicted for his comic work which included obscenities. He was pardoned in 2003--37 years after his death on August 3, 1966. He was pardoned by former New York governor George Pataki on December 23, 2003.
4. We know who Dorothy and Toto are, but where did they first appear?

Answer: The book "The Wonderful Wizard of Oz"

All of these things exist, but the book came first. "The Wonderful Wizard of Oz" was written by L. Frank Baum in 1900. It became a series of books with the second being "The Marvelous Land of Oz". Baum got the name Oz when he looked at a filing cabinet that said O-Z.
5. Where do Huevos Rancheros come from?

Answer: Mexico

A common recipe calls for these ingredients: one flour tortilla, one egg (fried), 1/4 cup salsa, refried beans, grated Monterrey jack cheese, sour cream and avocado slices. To make it you first put the tortilla in a baking dish. Then you add a layer of the beans.

Then you put the fried egg on top. Add salsa and cheese. Bake for 20 min at 375 degrees. Garnish with sour cream and avocado slices.
6. Who was Uta?

Answer: Actress and teacher

Uta Hagen taught the Stanislavski's Method of acting. This method is based on emotional memory where the actor focuses on his own internal emotion to play a character's emotion.
7. What was Peewee Herman's real name?

Answer: Paul Reubens

Actually he was born Paul Reubenfeld. He is a comedian best known for "Peewees' Playhouse" and the movie "Big Top Peewee".
8. What was "Carmina Burana"?

Answer: A musical

The musical was based on poems from the 13th century. The songs are about love, alcohol, betting, gluttony, sex and luck. It was first performed in 1937 in a combination of German and Latin.
9. Who was Vaclav Havel?

Answer: Former president of Czech Republic

Havel became president (1989-2003) after the Velvet Revolution. He spent most of the '80s in Communist jails for writing plays against communism.
10. What was 8BC?

Answer: A former nightclub

The nightclub 8BC was located in the East Village in New York City. Anthony Rapp, who played the original Mark Cohen in "Rent" said about the club: "a haven for performance art and a landmark of the downtown art scene".
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us