FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manic Monday
Quiz about Manic Monday

Manic Monday Trivia Quiz


The Bangles released "Manic Monday" in 1986. Here's a series of questions inspired by the lyrics of the song. I hope you enjoy it. Good luck!

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Media

Author
Lpez
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,153
Updated
Jan 21 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
814
Last 3 plays: Guest 71 (6/10), Guest 108 (6/10), Guest 74 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Six o'clock already, I was just in the middle of a dream" kicks off the song. Which Canadian singer wrote the song "Middle of a Dream"? Hint


Question 2 of 10
2. The song continues: "I was kissin' Valentino by a crystal blue Italian stream". This is a reference to Italian Rudolph Valentino, but what was his profession? Hint


Question 3 of 10
3. Next we hear, "But I can't be late 'cause then I guess I just won't get paid", which makes me remember how Beyonce actually didn't get paid for performing at which sports event? Hint


Question 4 of 10
4. "These are the days when you wish your bed was already made" is next. Van Morrison released "These Are the Days" in 1989, but what is his country of birth? Hint


Question 5 of 10
5. Then we get to the chorus of the song: "It's just another manic Monday, I wish it were Sunday, 'cause that's my funday, my I don't have to runday, it's just another manic Monday". Using the word "funday", prove your literary knowledge to me. Which option is an example of alliteration? Hint


Question 6 of 10
6. "Have to catch an early train, got to be to work by nine". Which of the following expressions would better define a standard workday in the United States? Hint


Question 7 of 10
7. "And if I had an aeroplane I still couldn't make it on time"; is the sixth word of this sentence misspelled?


Question 8 of 10
8. "'Cause it takes me so long just to figure out what I'm gonna wear", say The Bangles. Which American singer says, "You change your mind like a girl changes clothes" in one of her songs? Hint


Question 9 of 10
9. After skipping a few lines, we hear this: "Doesn't it matter that I have to feed the both of us, employment's down?" What was the highest national unemployment rate in the United States in 2012? Hint


Question 10 of 10
10. After skipping some more lines, the song ends with this: "Time...it goes so fast when you're having fun". What's another way to say that time goes fast? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 71: 6/10
Jul 04 2024 : Guest 108: 6/10
Jun 13 2024 : Guest 74: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Six o'clock already, I was just in the middle of a dream" kicks off the song. Which Canadian singer wrote the song "Middle of a Dream"?

Answer: Matthew Barber

Matthew Barber is a Canadian singer-songwriter who started by releasing two independent albums, and then was signed by Warner Music Canada. He is the brother of Jill Barber, also a Canadian musician.

Barber has toured with artists such as Emm Gryner and Joel Plaskett.
2. The song continues: "I was kissin' Valentino by a crystal blue Italian stream". This is a reference to Italian Rudolph Valentino, but what was his profession?

Answer: Actor

Rudolph Valentino, who was simply known as "Valentino" or as "Latin Lover", was an Italian actor who became an icon and a sex symbol in the 1910s. He died at the early age of 31, which caused many of his fans to suffer from mass hysteria.
3. Next we hear, "But I can't be late 'cause then I guess I just won't get paid", which makes me remember how Beyonce actually didn't get paid for performing at which sports event?

Answer: Super Bowl

When Beyonce performed at the Super Bowl XLVII, the NFL covered all of the expenses associated with the performance, which means travel, lodging, equipment, etc. However, the NFL does not pay the artist for the performance itself.

While it may seem unfair, it is certainly not, as many other Super Bowl performers such as Madonna and the Black Eyed Peas have done it for free as well, and as the Super Bowl is one of the most watched events worldwide, it also helps with one's fame.
4. "These are the days when you wish your bed was already made" is next. Van Morrison released "These Are the Days" in 1989, but what is his country of birth?

Answer: Northern Ireland

"Van The Man", as he is known to his fans, was born in Belfast, Northern Ireland on 1945. He has released famous songs such as "Brown Eyed Girl".

Morrison was inducted to the Rock and Roll Hall of Fame and to the Songwriters Hall of Fame.
5. Then we get to the chorus of the song: "It's just another manic Monday, I wish it were Sunday, 'cause that's my funday, my I don't have to runday, it's just another manic Monday". Using the word "funday", prove your literary knowledge to me. Which option is an example of alliteration?

Answer: Funday Friday

Alliteration is the repetition of sounds at the start of two or more words. As both "funday" and "Friday" start with the letter F, it is alliteration!

Alliteration is only one of many literary/grammatical stylistic devices.
6. "Have to catch an early train, got to be to work by nine". Which of the following expressions would better define a standard workday in the United States?

Answer: Nine to Five

Although nine-to-five is a pretty common expression in the US, it is also used to define a boring job.

Usually, many workers in the United States start working at 9:00 AM and finish at 5:00 PM.
7. "And if I had an aeroplane I still couldn't make it on time"; is the sixth word of this sentence misspelled?

Answer: No

The common spelling, at least in the United States, would be "airplane", but "aeroplane" is also accepted.

There's also a song called "Aeroplane" by the Red Hot Chili Peppers. :)
8. "'Cause it takes me so long just to figure out what I'm gonna wear", say The Bangles. Which American singer says, "You change your mind like a girl changes clothes" in one of her songs?

Answer: Katy Perry

These are part of the lyrics of the song "Hot N Cold" by Katy Perry. After all, it is not new for some to say that girls have a somewhat hard time to figure out what they'll wear!
9. After skipping a few lines, we hear this: "Doesn't it matter that I have to feed the both of us, employment's down?" What was the highest national unemployment rate in the United States in 2012?

Answer: 8.5

In January 2012, the unemployment rate was of 8.5. On December 2012, it decreased to 7.8, the lowest in the year tied with October 2012, which had the same rates.

The United States Department of Labor specializes in handling employment statistics.
10. After skipping some more lines, the song ends with this: "Time...it goes so fast when you're having fun". What's another way to say that time goes fast?

Answer: Time flies

"Time flies" is a common thing to say when referring to how fast time goes, which is why these lyrics might as well say "time flies when you're having fun".

There's also a song by Porcupine Tree called that, and an album by Oasis of the same name.
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Week of Quizzes:

Seven quizzes that take us through the seven days of the week

  1. The Great American Hamburger Easier
  2. Things That Make Other Things Easier
  3. It's Not Easy, Being a Plankton Easier
  4. Cooking with Octopus Easier
  5. I'm Aiming to Quease Average
  6. Aibohphobia Average
  7. That's Not How You Do It! Easier
  8. Manic Monday Average
  9. Fighting for Peace Average
  10. Sad Pandas Very Easy
  11. The Hens Are Coming Home to Roost Average
  12. My Way or Norway? Average

Also part of quiz list
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us