FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Things That Make Other Things
Quiz about Things That Make Other Things

Things That Make Other Things Trivia Quiz


Some things have the amazing ability to turn into other things. Enjoy this quiz and have fun!

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. General Topics for Kids

Author
Lpez
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,678
Updated
Jun 12 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1589
Last 3 plays: Guest 71 (10/10), elisabeth1 (9/10), Guest 71 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. What do you get if you freeze water? Hint


Question 2 of 10
2. If you step on a soda can, it will turn into another substance.


Question 3 of 10
3. Which of the following might you use to help start a fire? Hint


Question 4 of 10
4. Water can be either a solid, a liquid or a gas.


Question 5 of 10
5. If you mix lemon juice, water and sugar what do you get? Hint


Question 6 of 10
6. If you mix hot milk or hot water with some chocolate or cocoa, what will you get? Hint


Question 7 of 10
7. What is one thing you can make from recycling candy wrappers? Hint


Question 8 of 10
8. What do you get when you melt cheese and dip little pieces of bread in it? Hint


Question 9 of 10
9. Is salad a mixture?


Question 10 of 10
10. What would be a good way to make things from other things? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 71: 10/10
Jul 13 2024 : elisabeth1: 9/10
Jul 10 2024 : Guest 71: 9/10
Jul 08 2024 : Kat1982: 8/10
Jul 04 2024 : Guest 108: 9/10
Jun 26 2024 : Guest 108: 9/10
Jun 17 2024 : Guest 204: 9/10
Jun 16 2024 : Guest 1: 9/10
Jun 14 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What do you get if you freeze water?

Answer: Ice

This process is called solidification or freezing. If you did it the other way around (melt ice), the process is called melting.
2. If you step on a soda can, it will turn into another substance.

Answer: No

It may change its form, but it will not form any other substance. This is called a "physical change". A "chemical change" would be if the substance or something about it changed.
3. Which of the following might you use to help start a fire?

Answer: All of these

Wood, newspaper and matches are all able to start a fire. Fire is actually a chemical reaction, which releases heat and light.
4. Water can be either a solid, a liquid or a gas.

Answer: True

Water as liquid, ice as solid and clouds as gas. Many chemical compounds can exist in the three states of matter as well.
5. If you mix lemon juice, water and sugar what do you get?

Answer: Lemonade

A great refreshing drink! There is uncertainty on when was it invented, but it is a very popular drink around the world.
6. If you mix hot milk or hot water with some chocolate or cocoa, what will you get?

Answer: Hot chocolate

Hot chocolate is delicious, especially on winter evenings! It is believed that this beverage was first drunk by the Mayans, as cacao was one of the most cultivated plants in the region.
7. What is one thing you can make from recycling candy wrappers?

Answer: Purses

A great way to help the environment and make a shiny, great-looking accessory.
8. What do you get when you melt cheese and dip little pieces of bread in it?

Answer: Fondue

Fondue is a Swiss dish that is eaten by dipping bread into a pot with melted cheese. Long forks are traditionally used when eating fondue. If you accidentally drop the bread into the pot, tradition says that you must either pay for the meal or buy drinks for the table! A sweet version of fondue can be eaten with melted chocolate and strawberries.
9. Is salad a mixture?

Answer: Yes

Yes! A mixture is a substance made by combining two or more materials. Salad has many ingredients and variations, like lettuce, tomato, carrots and of course, dressing!
10. What would be a good way to make things from other things?

Answer: Recycle

When you recycle, you help the environment and can make very cool stuff from recycled material!
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Author Challenges by Lpez:

A collection of quizzes I've written based on titles from the FunTrivia Author Challenges list. Enjoy!

  1. The Great American Hamburger Easier
  2. Things That Make Other Things Easier
  3. It's Not Easy, Being a Plankton Easier
  4. Cooking with Octopus Easier
  5. I'm Aiming to Quease Average
  6. Aibohphobia Average
  7. That's Not How You Do It! Easier
  8. Manic Monday Average
  9. Fighting for Peace Average
  10. Sad Pandas Very Easy
  11. The Hens Are Coming Home to Roost Average
  12. My Way or Norway? Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us