FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Not Easy Being a Plankton
Quiz about Its Not Easy Being a Plankton

It's Not Easy, Being a Plankton Quiz


"SpongeBob SquarePants" has a great variety of characters. How much do you know about the life of Plankton? Find out playing this quiz!

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids S-Z
  8. »
  9. SpongeBob SquarePants

Author
Lpez
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,105
Updated
Jul 05 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
717
Last 3 plays: Guest 65 (5/10), Guest 174 (4/10), Guest 70 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Plankton's full name? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Plankton's wife? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the restaurant Plankton owns? Hint


Question 4 of 10
4. What is the item that we see Plankton fight for in almost every episode? Hint


Question 5 of 10
5. There is a "SpongeBob SquarePants" episode title containing Plankton's name.


Question 6 of 10
6. There is an episode in which Plankton is bigger than the whole town.


Question 7 of 10
7. Plankton's body is mostly what color? Hint


Question 8 of 10
8. Plankton is scared of which animal? Hint


Question 9 of 10
9. Of all the main characters in the show, Plankton is usually the smallest one.


Question 10 of 10
10. In one episode, Plankton is described by Karen as 1% evil and 99% what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 65: 5/10
Jun 10 2024 : Guest 174: 4/10
Jun 08 2024 : Guest 70: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 50: 9/10
May 26 2024 : Guest 70: 10/10
May 25 2024 : Guest 97: 10/10
May 11 2024 : Guest 184: 5/10
May 09 2024 : Guest 108: 10/10
Apr 29 2024 : calmdecember: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Plankton's full name?

Answer: Sheldon James Plankton

This is revealed in episode "Plankton's Army" from season 3. Plankton's first appearance on the show was on episode "Plankton!" from season 1.
2. Who is Plankton's wife?

Answer: Karen

Karen is his computer W.I.F.E. (Wired Integrated Female Electroencephalograph). She first appeared in the episode "Plankton!" of season 1. Karen has also appeared as a mobile device, in the "SpongeBob SquarePants Movie".
3. What is the name of the restaurant Plankton owns?

Answer: The Chum Bucket

Plankton is the owner and founder of The Chum Bucket, which is literally a bucket. The Krusty Krab, Mr. Krabs' restaurant, is just across the street.
4. What is the item that we see Plankton fight for in almost every episode?

Answer: The Krabby Patty recipe

Plankton and Mr. Krabs came up with a great patty recipe, but a fight between the two ended in them tearing the recipe in two, Mr. Krabs keeping most of it, and Plankton only keeping the "chum" part.
5. There is a "SpongeBob SquarePants" episode title containing Plankton's name.

Answer: True

One example is episode 108b from season 6, which is called "Plankton's Regular". The episode is about Plankton getting a regular customer in his restaurant. Plankton 's success was short-lived, as it is later revealed that Karen was paying him to go there.
6. There is an episode in which Plankton is bigger than the whole town.

Answer: True

In "Mermaid Man and Barnacle Boy IV" from season 3, SpongeBob decides to play with Mermaid Man's utility belt, causing Squidward and Patrick to become smaller, following Sandy and then the whole town! Plankton was on a trip and when he got back, he found himself bigger than everyone else! Ironic, huh?
7. Plankton's body is mostly what color?

Answer: Green

This is because real plankton in the water can be green. His eye is red and yellow. Some real-life planktons do have only one eye, although considering they are microscopic forms of life, their eyes are pretty small too!
8. Plankton is scared of which animal?

Answer: Whales

The reason for his phobia is the fact that a pod of whales ate his ancestors, as whales actually do eat plankton.
9. Of all the main characters in the show, Plankton is usually the smallest one.

Answer: Yes

At 2 centimeters tall, he is also the smallest character in Bikini Bottom.
10. In one episode, Plankton is described by Karen as 1% evil and 99% what?

Answer: Hot gas

In episode "Plankton!" from season 1, almost at the end of the episode, we can see this description on Plankton's scanner. Karen also scanned seaweed, concluding that seaweed is "50% sea and 50% weed."
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Author Challenges by Lpez:

A collection of quizzes I've written based on titles from the FunTrivia Author Challenges list. Enjoy!

  1. The Great American Hamburger Easier
  2. Things That Make Other Things Easier
  3. It's Not Easy, Being a Plankton Easier
  4. Cooking with Octopus Easier
  5. I'm Aiming to Quease Average
  6. Aibohphobia Average
  7. That's Not How You Do It! Easier
  8. Manic Monday Average
  9. Fighting for Peace Average
  10. Sad Pandas Very Easy
  11. The Hens Are Coming Home to Roost Average
  12. My Way or Norway? Average

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us