FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Great American Hamburger
Quiz about The Great American Hamburger

The Great American Hamburger Trivia Quiz


This quiz is about American hamburgers! Probably people from the U.S. will be accurate with the answers. Ingredients, restaurants and more are featured in this pretty easy quiz. Enjoy it! The name comes from an Author Challenge and is my first quiz.

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
Lpez
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,344
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3807
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 97 (9/10), Guest 204 (9/10), linkan (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which kind of meat is usually used to make hamburgers? Hint


Question 2 of 10
2. Who is attributed as the creator of cheeseburgers? Hint


Question 3 of 10
3. This tasty ingredient comes from cucumber. Hint


Question 4 of 10
4. Which restaurant is referred as "The Home of the Whopper"? Hint


Question 5 of 10
5. In 'SpongeBob SquarePants', he cooks Krabby ____________? Hint


Question 6 of 10
6. What's "Burger King's" slogan? Hint


Question 7 of 10
7. What is a common side order with the burger? Hint


Question 8 of 10
8. Ketchup is made from... Hint


Question 9 of 10
9. Where does the name "hamburger" come from? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following could also be an acceptable definition of a "hamburger"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 97: 9/10
Jun 17 2024 : Guest 204: 9/10
Jun 15 2024 : linkan: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 207: 10/10
Jun 14 2024 : panagos: 3/10
Jun 13 2024 : Guest 74: 9/10
Jun 11 2024 : Guest 189: 9/10
Jun 08 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 108: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which kind of meat is usually used to make hamburgers?

Answer: Chuck

The best hamburgers use a fattier cut than what is typically used for steaks; chuck, with 15 to 20 percent fat, falls in the ideal range.
2. Who is attributed as the creator of cheeseburgers?

Answer: Lionel Sternberger

The McDonald brothers are the operators of the fast food restaurant McDonald's. G.A Coffman had a patent for "Improvement in Machines for Cutting Sausage-Meat". Oscar Weber Bilby is credited with being the first person to serve a burger in a bun.
3. This tasty ingredient comes from cucumber.

Answer: Pickles

Relish in North America is used on Hot Dogs and Hamburgers. The name comes from cucumbers being "pickled".
4. Which restaurant is referred as "The Home of the Whopper"?

Answer: Burger King

The Whopper is the "classic" burger from this restaurant.
5. In 'SpongeBob SquarePants', he cooks Krabby ____________?

Answer: Patties

Patties are just another name for hamburgers, burgers, sandwich, etc.
6. What's "Burger King's" slogan?

Answer: Have it your Way

The slogan has been there since the 1980's.
7. What is a common side order with the burger?

Answer: Fries

Typical! The concept of french fries is very common in almost every burger chain.
8. Ketchup is made from...

Answer: Tomatoes

Ketchup is made from tomatoes. Some other ingredients are vinegar, spices and corn syrup. "Heinz" is a well-known ketchup brand.
9. Where does the name "hamburger" come from?

Answer: The city of Hamburg in Germany

The word is German. It is believed that they got the idea from the Russians.
10. Which of the following could also be an acceptable definition of a "hamburger"?

Answer: all of these

A hamburg steak is a kind of meat, ground beef is the meat from which they are usually made, and well, a hamburger is a sandwich!
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Author Challenges by Lpez:

A collection of quizzes I've written based on titles from the FunTrivia Author Challenges list. Enjoy!

  1. The Great American Hamburger Easier
  2. Things That Make Other Things Easier
  3. It's Not Easy, Being a Plankton Easier
  4. Cooking with Octopus Easier
  5. I'm Aiming to Quease Average
  6. Aibohphobia Average
  7. That's Not How You Do It! Easier
  8. Manic Monday Average
  9. Fighting for Peace Average
  10. Sad Pandas Very Easy
  11. The Hens Are Coming Home to Roost Average
  12. My Way or Norway? Average

Also part of quiz list
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us